Skole Camp Sund og Sjov 2011. De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat 45 - 60 E % - heraf max 10 % fra sukker Protein10 - 20 E % Fedt25 – 35 E % For fedt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Information om Nøglehullet 2011
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Måltidssammensætning
Hjertevenlig kost i praksis
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Løberens kost og ernæring
Mad til unge på høj- og efterskoler
- vejen til en sund balance
Sundhed, trivsel og læring på Glud skole

Fordøjelsen – næringsstoffernes funktion i kroppen
Kost & Væske Start med at fortælle soldaten at han/hun skal se sig selv som elite – og en elite præstation kan ikke udføres uden tanke på kost og væske.
KOST TIL SMÅBØRN Oplæg til Vordingborg Fælles Forældreråd d.22/1.2013
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Livsstils hold forår
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultaterne er baseret på interviews gennemført af ACNielsen AIM. Minerva.
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Danisco A/S Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere over 15 år gennemført.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker Sukker er tomme kalorier
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Nedsætter fedtindholdet
Februar 2013, Introduktion til børneernæring
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
+ Sukker og børns adfærd. + Hvem er vi? Mia og Michelle Ernæring og sundhedsstuderende fra VIA university collage I Århus Praktik I Randers Sundhedscenter.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
Fredsholm’s sukkerpolitik 2011-? Yvonne N Mourad, mor til Emma og Sebastian - på vegne af forældrebestyrelsen.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Hvor kommer kulhydrat fra?
Seks veje til din sundhed
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
Diabetes diæt Hvad anbefaler vi i dag
Spil: Multiple vitaminer
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Præsentationens transcript:

Skole Camp Sund og Sjov 2011

De 8 kostråd

Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt gælder der desuden flg. fordeling mellem fedtsyrerne: – Mættet fedtsyrer og transfedtsyrer må udgøre max 10 E % – Monoumættede fedtsyrer (MUFA) må max udgøre 10 – 20 E % – Polyumættede fedtsyrer (PUFA) må max udgøre 10 E % Eksempler på fedtsyrer: – Mættede fedtsyrer: Smør, margarine, kød Transfedtsyrer: Wienerbrød, alt friture mad – MUFA: Avokado, – PUFA: Nødder, mandler, fed fisk

Den nye kostpyramide

Spis frugt og grønt hver dag

Spis frugt og grønt Voksne skal have 6 om dagenBørn skal have 3-5 om dagen

Grove grøntsager

Fisk Spis både magre og fede fisk

Fisk Fede fisk som laks og sild indeholder gram fedt pr. 100 g. Magre fisk som fx rødspætte, torsk og skrubbe indeholder under 2 g fedt pr. 100 g. Fordele ved fisk: Højt indhold af selen, jod, D-vitamin og n-3 fedtsyrer.

Hvor meget fisk på en uge? - som koldt og varmt måltid

Spis kartofler, ris eller pasta og….

…groft brød – hver dag

Kiks Mariekiks, digestive og mange andre kiks indeholder sukker og fedt Vælg skorper eller groft knækbrød i stedet.

Kostfibre Gode kilder Rugbrød Brød bagt af fuldkornsmelHavregryn Brune ris Frugt og grønt Gavnlige effekter Giver god fordøjelse Mætter godt Forebygger cancer i tyk- og endetarm

Rugbrød indeholder flest kostfibre

Spar på sukker – især fra sodavand, slik og kager

Spar på sukker

Ugentligt råderum for årige

Sukker Kage, kiks, slik og søde drikke stjæler appetitten til den sunde mad. Ved at spise mange fødevarer med højt sukkerindhold øges risikoen for: Huller i tænderne Overvægt Mangel på vitaminer og mineraler Mangel på kostfibre Manglende koncentration Større risiko for hjerte-kar-sygdomme

Anbefalinger for sukker 0-3 år:Helst intet sukker 3-6 år:Max g sukker (2 glas saftevand) 6-11 år:Max 40 g. (100 g vingummi) år:Max 50 g. (½ liter sodavand) Voksne kvinder:Max 50 g Voksne mænd:max 65 g Sukker findes skjult i: ketchup, is, slik, kage, sodavand, saftevand, frugtyoghurt, morgenmadsprodukter osv

Spar på fedt

Vælg det sunde fedt

Vælg det magre kød

Spis varieret

Sluk tørsten i vand

Fysisk aktivitet

Anbefalingerne for børn: 60 min fysisk aktivitet om dagen eller skridt – ved moderat intensitet 60 min fysisk aktivitet om dagen eller skridt – ved moderat intensitet 2 gange om ugen skal den fysiske aktivitet være af høj intensitet i minutters varighed 2 gange om ugen skal den fysiske aktivitet være af høj intensitet i minutters varighed

Tallerkenmodellen

Råd til vægttab Fyld halvdelen af tallerken op med grøntsager Drik kun vand eller mælk Spis 2-3 stk frugt om dagen Indfør en slikdag og spis ikke slik de andre dage Spis 5-6 måltider om dagen Spar på fedtet Vær fysisk aktiv

Vidste du at….

Indkøbsguide