Leonardo da Vinci.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
JEG GIK MIG OVER SØ OG LAND
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Husk at lukke døren efter dig!
Gammelheds-Philosophy
AT-2 repetitions Quizzzzz
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Mellemtrin EMU.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.
Skovøkosystem Målgruppe: Elever i folkeskolen Brugskontekst:
Readymades / genbrugskunst
3 Historier fra det virkelige liv
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Lavet af: Daniel, Simon, Naja og Mikkel
Børn og sorg - og sprældøde døde
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Å.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Vokse gennem venskab!.
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Mit første spil Extreme Racing. Som det første, da jeg havde fået ideen til at lave et bilspil, lavede jeg bilen Jeg startede med at lave en rød kasse.
Hvem er du i Juleevangeliet?
»En mand havde to sønner
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Samson Og Dalila.
Tid.
Historien om Jesus’ fødsel
John Locke Han blev født , engelsk filosof og læge, uddannet og senere ansat ved universitetet i Oxford, indtil han af politiske årsager.
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Penicillin.
Babylonerne 2400f.kr.-530'erne f.Kr.. Årsagen til det starte og sluttede Var det af de første organiserede civilisationer. Den lille provins blev først.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Gaudí, kirken, kunsten og kulturen
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Tycho brahe.
Karen Blixen
Reformation.
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Mathilde Christensen.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Lavet af: Emil og Astrid
Galileo Galilei Fysiker..
TYCHO BRAHE HUSK AT SKRUE HELT OP FOR LYDEN FAKTA OM BRAHES LIV LIV NÆSE DØD.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
TYCHO BRAHE HUSK AT SKRUE HELT OP FOR LYDEN FAKTA OM BRAHES LIV LIV NÆSE DØD.
TYCHO BRAHE HUSK AT SKRUE HELT OP FOR LYDEN FAKTA OM BRAHES LIV LIV NÆSE DØD.
Pythagoras.
Reformation.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
Jellingestenen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N.F.s gRUNDTVIG.
Tidslinje Charles Darwin.
Leonardo da Vinci.
Pikkamel J. Robert Oppenheimer.
Det inviterende fællesskab
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Stresshåndteringsgruppe
Præsentationens transcript:

Leonardo da Vinci

Perioden Leonardo da Vinci levede i: Leonardo levede i 1600-tallet som var overgangen fra middelalderen til den moderne tid. Man var ved at opdage det verdensbillede vi kender i dag, med at solen er i midten og jorden er en planet der cirkulerer rundt om jorden. Man opfandt også kikkert, teleskop og mikroskop på den tid.

Leonardo Da Vincis liv Han blev født i den lille by i Toscana i Italien i 1452. Leonardo da Vinci var maler, billedhugger, arkitekt, musiker, ingeniør, naturvidenskabsmand og meget andet. Leonardo Da Vinci har fundet på ideen på nogle af verdens mest geniale ting. Som f.eks. Svæveflyveren, helikopteren, kampvogngen, faldskærmen, og cyklen, men han nåede desværre ikke bygge dem allesammen. Han har bl.a lavet det berømte Mona Lisa maleri.

Oversigt over Da Vincis værker: Cyklen: film Helikopteren: Faldskærmen: Tank´en/Kampvognen:

Betydningen i vores samfund i dag Leonardo da Vinci har igennem hans tid lavet tegninger til bl.a. cyklen, kampvognen, helikopteren, svæveflyveren og faldskærmen, og på den måde har han forudset en masse ting som vi også har i dag. Leonardo lavede dem ikke, men han lavede tegningerne, som der så er nogle andre der har ført videre.

Leonardo da Vinci som barn Leonardo da Vinci voksede op hos sin far, og allerede i en tidlig alder blev det klart, at han var noget specielt. Han var meget musikalsk og viste samtidig evner i matematik. Derudover tilbragte han meget tid med at observere naturen omkring sig, og han tegnede blandt andet mange skitser af planter og dyr. Da de omkring 1469 flyttede til Firenze, sendte han derfor Leonardo i lære hos en af denne tids største kunstnere, Andrea del Verrocchio. Han var billedhugger, maler, guldsmed og meget andet, og han har uden tvivl haft stor indflydelse på Leonardos udvikling.

1452 Leonardo fødes i en lille by nær Vinci i Toscana, Italien. 1469 Leonardo kommer i lære hos kunstneren Andrea del Verrocchio i Firenze. 1472 Leonardo kan nu officielt kalde sig maler, da han optages i ’Company of Painters’ 1473 Leonardo maler sit tidligst daterede kunstværk, en landskabstegning af en dal. 1475-1480 Leonardo færdiggør bl.a. Madonna Benois og Madonna med nelliken. 1476 Leonardo anklages for homoseksualitet. Han frifindes. 1482 Leonardo flytter til Milano, hvor han ansættes af Hertug Ludovico Sforza. Her begynder hans karriere som militær-ingeniør 1483 Leonardo begynder at male Madonna i grotten (Maleriet hænger i dag i Louvre, Paris). 1483-1489 Leonardos begynder at lave skitser af bl.a. flyvemaskiner og faldskærme. 1487 Leonardo begynder at dissekere mennesker og dyr. 1495-1497 Leonardo maler Den sidste Nadver. 1499 Leonardo flygter til Milano, da Frankrig invaderer Italien. 1503 Leonardo påbegynder arbejdet på maleriet Mona Lisa. 1505 Leonardo laver studier af fugles flyvning. 1505-1507 I denne periode færdiggør Leonardo Mona Lisa. 1506-1513 Leonardo flytter i denne periode en del mellem flere italienske byer. 1513 Leonardo påbegynder maleriet af Johannes Døberen. 1516 Leonardo flytter til Amboise, Frankrig, hvor han skal arbejde for den franske konge Frans den 1. Han tegner stadig, selvom hans højre hånd er lammet – sandsynligvis forårsaget af et slagtilfælde. 1519 Leonardo skriver sit testamente. 1519 Leonardo dør, 67 år gammel.

Lavet af Mikkel Cecilie C Peter Philip