Arbejdsstyrken stiger ikke nok

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelsesregion
Advertisements

Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Arbejdskraft og fastholdelse
Beskæftigelsesmæssige udfordringer for Ringsted
Tabel 1: Antal arbejdssteder i Region Aalborg
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
Oplæg til DH’s temadag for nye RBR-medlemmer Oplæg v/Palle Christiansen d. 18. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Fremtidens arbejdsmarked i Århus om 5-10 år Oplæg v/Palle Christiansen d. 19. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Obligatorisk Ungdomsuddannelse SFU 5/3-11 Vejle Lars Andersen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Beskæftigelsesregion Syddanmark Udviklingsråd Sønderjylland ved formand for RBR Syddanmark Thorkild Jacobsen.
MOTIVATION SFI d. 11. april Rekordlav ledighed Mangel på arbejdskraft  ledige (officielle ledighedstal)  bruttoledige.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Lemvig Kommune Mogens Jensen, Kontorchef Beskæftigelsesregion Midtjylland 6. marts 2013.
Hvordan målrettes uddannelsesindsatsen
Velfærdsstatens udfordringer
Beskæftigelsesregion
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
SEPTEMBER 20, 2016 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Beskæftigelsesregion Midtjylland Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen i Midtjylland Hovedresultater.
Budgetseminar d. 19. juni Ledighedsudviklingen i Syddanmark og dimensionering af indsatsen.
Vejlederkonference Arbejdsmarkedet i Østdanmark v. Gert Jørgensen Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
’Unge med handicap’ Handicapbegrebet under lup - hvad betyder det for praksis i jobcentrene? Silkeborg 2. oktober 2009.
Udfordringer i den beskæftigelsespolitiske indsats Permanente forsørgelsesordninger Oplæg ved beskæftigelseschef Carsten Lagoni 10. marts 2011.
Den aktuelle rekrutteringssitutation på social- og sundhedsområdet Oplæg v/ Mogens Jensen – Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Uddannelsesindsats kontra beskæftigelsesindsats v. Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Vilje til vækst Winni Grosbøll. Vilje til vækst Ruster samfundet til morgendagens udfordringer gennem udvikling af kompetencer og resurser, der øger konkurrenceevnen,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt beskæftigelsesperspektiv Temamøde – fredag den 27. maj 2011.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Job og virksomhed Arbejdsmarkedsudvalget Mandag d. 1. februar
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
Den økonomiske udvikling og nyorientering på arbejdsmarkedet -udfordringer og perspektiver for arbejdsmarkedspolitikken Michael Rosholm Handelshøjskolen,
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Sådan ser arbejdsmarkedet ud nu og i fremtiden v. Palle Christiansen Vejlederkonferencen den 7. oktober 2008.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Baggrundsmateriale til Beskæftigelses- rådets konference 2007.
Faldende beskæftigelse og stigende ledighed. Udviklingen i beskæftigelsen i Region Midtjylland
Beskæftigelsesregion Syddanmark Udfordringer på arbejdsmarkedet i Syddanmark Oplæg ved Karl Schmidt, regionsdirektør.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Rekruttering til Tønder kommune – er der et problem?
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
MUSIKTEATRET I HOLSTEBRO DEN 28 FEBRUAR 2011 DEN DEMOGRAFISKE UDFORDRING I LEMVIG, STRUER, HOLSTEBRO OG SKIVE.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Indsats og resultater - sigtelinjer for 2013 og 2014 v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Handicap konference 9. december 2008 v. Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Jobcenterchefmøde 2010 Velkomst og nyt i beskæftigelsespolitikken V/ Karl Schmidt.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Perspektiver for beskæftigelsesindsatsen i Østdanmark i 2010 v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Arbejdsmarkedet i dag V/ Kristine Juul Pedersen.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Mandag d. 6. februar 2017 Arbejdsmarkedsudvalget
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Rekruttering til Nyborg kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kolding kommune – er der et problem?
Rekruttering til Assens kommune – er der et problem?
Erhvervskonference i Fredensborg kommune
Rekruttering til Nordfyns kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kerteminde kommune – er der et problem?
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Rekruttering til Ærø kommune – er der et problem?
Beskæftigelsesregion
d. 29. oktober 2015 Direktør Bjarne Hastrup
REGION MIDTJYLLAND UNDER DANNELSE
Erhvervslivsprofil i campusarbejdet
Præsentationens transcript:

Arbejdsstyrken stiger ikke nok Behov for tilgang på op til 5.000 personer pr. år for at imøde-komme virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft

Forventninger – lige her og nu Afdæmpet vækst gennem det seneste år pga. en svag produktivitetsvækst og mangel på arbejdskraft I de kommende år forventes en fortsat afdæmpet vækst på ¾ - 1% i 2008 og 0 - ½% i 2009 Ledigheden forventes at stige fra 1,2% af arbejdsstyrken til ca. 2,5% ved udgangen af 2009 Antallet af ledige vil stadig være rekordlavt i Midtjylland Fortsat mangel på arbejdskraft og overledighed inden for enkelte grupper

Påvirkning på brancher og a-kasser Den internationale konjunkturnedgang, nedgangen i bygge og anlægs-aktiviteterne og finanskrisen vil påvirke flere brancher og a-kasser Brancher, der påvirkes direkte Bygge- og anlægsvirksomheder Byggematerialeproducenter Maskinindustri Bank- og finansieringsvirksomheder Brancher, der påvirkes indirekte Transportvirksomheder Engroshandel Andre fremstillingsbrancher Detailhandel Autohandel Turisme A-kasser, der påvirkes Byggefagene/TIB, 3F, Kristelig a-kasse, Metal, NNF, HK mv.

Konjunkturscenarie Scenarie for ledighedsudviklingen, hvor ledigheden stiger som ved konjunkturskiftet i 2001

Udvalgte branchers andel af alle beskæftigede i 2007

Udviklingen i udvalgte brancher fra 2005 til 2007

Beskæftigede efter højest opnåede uddannelse i 2007 16-66-årige

Ledige efter højest opnåede uddannelse i 2007 16-66-årige

Demografi og tilbagetrækning

Den demografisk betingede udvikling i arbejdsstyrken fra 2008 til 2030 Ren demografisk betinget udvikling i arbejdsstyrken pba. Danmarks Statistiks befolkningsprognose og erhvervsfrekvenserne for de 16-66-årige borgere i 2007

Andel beskæftigede over 50 år Andelen af beskæftigede i aldersgruppen 50 til 66 år i Midtjylland i 2007 fordelt på uddannelseskategorier

Andelen af arbejdspladserne fordelt på brancher i Midtjylland hvor de ansatte er 50-66 år i 2007 Kilde: Danmarks Statistik (RASA1) og egne beregninger

Andelen af arbejdspladserne fordelt på brancher i Herning, Silkeborg, Ikast-Brande og Viborg, hvor de ansatte er 50-66 år i 2007 Kilde: Danmarks Statistik (RASA1) og egne beregninger

Andel forsikrede over 60 år på efterløn Andelen af forsikrede over 60 år, der er på efterløn, fordelt på a-kasser – i hele landet

Udviklingen i arbejdskraftreserven

Udviklingen i antallet af unge ydelsesmodtagere

Den forventede udvikling i de unges uddannelsesniveau Hvilket uddannelsesniveau forventes 9. klasse årgang 2006 at have om 10 år, hvis alle uddannelsesbevægelser bliver som i udgangsåret ? Undervisningsministeriets profilmodel. Modellen fremskriver uddannelsesniveauet for den valgte afgangsårgang ud fra en forudsætning om at alle uddannelsesskridt vil være som i afgangsåret

Største beskæftigelsespolitiske udfordringer i Midtjylland Mangel på kvalificeret arbejdskraft – her og nu og på sigt For lille arbejdsstyrke – passer ikke ift. efterspørgslen For mange kortuddannede Behov for at øge arbejdsstyrken: Reducere langtidsledigheden Inddrage flere på arbejdsmarkedet, som står uden for (F/I’ere, kontanthjælpsmodtagere m.v.) Bremse tilgang til overførselsindkomst, sygdom og pension Få flere unge igennem uddannelsessystemet Geografisk skæv udvikling i regionen Befolkning Arbejdsstyrke Vækst i arbejdspladser Erhvervsstruktur uddannelsesniveau

Ledighed Silkeborg kommune 2008 Oktober

Ledighed Silkeborg kommune 2008 oktober