Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Caseoplæg om Facebook.
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Music: Nightengale Serenade
BAGSVÆRD FORT´s INFO-SKÆRM.
Læringshistorier Og pædagogisk praksis.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Læringsstile og lektier
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
At være magtesløs med den magtesløse
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Er mit barn klar til skolestart ?
De sidste undervisningstimer
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Innovation og iværksætteri
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Mia bliver væk Serpil og Aishe Her er historien om Mia.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Å.
Hvad render vi rundt og laver?
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
?.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Hvad gør livet så værdifuldt
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Kate-QUIZ-mus.
Intern kommunikation PR og presse
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Procesværktøjer.
»En mand havde to sønner
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Lederkonsulent, foredragsholder og forfatter.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
De drillende abeunger.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Velkommen til Kulhuse!. Velkommen – og hvem er vi? Anne Louise Nanna.
Børns sprogtilegnelse Hvordan arbejder vi med børns sprog i Vejen Kommune?
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
Den svære samtale At tage udgangspunkt i livshistorien – en vej til åndelig omsorg.
Børnebiffen medium Oplev film….
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Præsentationens transcript:

Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle Kommunikationsarrangement TAVS-gruppen, Nordjylland

TAVS-gruppen Tværfagligt gruppe, som formidler viden om alternativ kommunikation med udgangspunkt i Region Nordjylland: Åbent værksted Tema-arrangementer Hjemmeside: www.tavsgruppen.dk

”At tænke og drømme – vælge og handle for at skabe mening! ” Tema Temaet for arrangementet var: ”At tænke og drømme – vælge og handle for at skabe mening! ”

Hvorfor Kierkegaard? 2013 er 200-året for Kierkegaards fødsel Han er fader til eksistentialismen, som tager udgangspunkt i troen på, at mennesket skaber sin egen tilværelse gennem valg og handlinger. For at vise at hans tanker og citater er for alle. For at vise hvordan børn, unge og voksne med svære funktionsnedsættelser via udforskning og handling kan erfare sig selv.

Hvad har vi taget udgangspunkt i? ”At vove er at tabe fodfæste en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv” -En udfordring med valg, hvad vil du vælge og hvad mon, der gemmer sig bagved dit valg? ”Det store er ikke at være dette eller hint, men at være sig selv, og dette kan et hvert menneske, når han vil det” -Hvem er jeg? Hvad hedder jeg, hvor gammel er jeg og hvad kan jeg lide? ”Hvad er sandheden andet end en leven for en idee” –Et udklædningshjørne omkring et drømmescenarium, hvem kunne jeg tænke mig at være? ”Forventningsglæde er den største” -Velkommen i spillebulen! Se om du vinder! ”At træde i karakter.” -Oplev dig selv i musikken og med musikken.

Arrangementet Invitation til børnehaver, skoler og institutioner for børn, unge og voksne i Region Nordjylland 1 dag børn var inviteret til om formiddagen Unge, voksne var inviteret til om eftermiddagen Gratis

Modtagelse Mødt af personer klædt i tøj fra tiden og ”Søren Kierkegaard”   Udlevering af: badge oplevelsesspjece cafebilletter kommunikationstavle/brikker samt forskellige muligheder for at vælge aktiviteter.          De samme billeder gik igen ved aktiviteter og oplevelsespjece Instruktion til de pårørende og personale

Gangen Man skulle gennem et forhæng til en gang, hvor vinduerne var skærmet for at skærpe sanserne: Der var blid musik og fuglesang. På væggene var der citater og taleklodser med citaterne. I vinduerne var der blomster, som duftede

Spillebulen ” At vove er at tabe fodfæstet en kort stund”   I spillebulen handler det om at vove / at tage en chance. Tør jeg deltage og tør jeg satse, og hvor meget? Der er to valgmuligheder: Dragespillet roulettespillet.

Musik ”At træde i karakter.” Oplev dig selv i musikken   Oplev dig selv i musikken og med musikken. I musikværkstedet blev alle gruppernes deltagere inviteret til at træde ind i en verden af musikalske lyde. Målet var at alle deltagerne skulle finde deres egen lyd. Hver gruppe lavede en sang om hvad de kunne lide og ikke kunne lide. Sangen blev til gruppens sang.

Min historie ”Det store er ikke at være dette eller hint, men at være sig selv, og dette kan ethvert menneske, når han vil det.”   Fantasi og drømme – hvem er jeg? I dette værksted handler det at lade fantasien få frit løb, intet er forkert så alle historier er gode. Valg af symboler fra kasser, samlet på tavle. Historien toner frem via en projektor på lærredet, mens der digtes. Historien printes ud og lamineres til sidst.

udklædning ”Hvad er sandheden andet end en leven for en idee” Et udklædningshjørne omkring et drømmescenarium, hvem kunne jeg tænke mig at være? Mulighed for at vælge mellem 8 forskellige udklædningspersonligheder: Prinsesse, Klovn, Cowboy, Aladdin, Heks, Fin dame, gammel mand og forskellige hatte

1. At vove, 2 rum ”At vove er at tabe fodfæste en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv”   1 En udfordring for de modige. Et sort rum med uhyggelige oplevelser!!! Kæmpe touchskærm. Billeder og snak om, hvad man kan være bange for, og hvad der er spændende.

2 Liv og død, 2 rum ”At vove er at tabe fodfæste en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv”   2 Om livet, fra vugge til død Et sort rum med baby i vugge, i kørestol, ung, voksen og en gammel mand. Masser af symboler til at snakke om livet og hvad der optager en nu, som kærlighed, skole m.m.

Cafe ”Livet forstås baglæns, men må leves forlæns” Så slap af eller lad op med en forfriskning i cafeen At gå på opdagelse er spændende, men der er også brug for en pause med mulighed for at få lidt at drikke og spise. Med billetter kunne man vælge i cafeen og se på ting fra gammel tid

Hvad har brugerne fået ud af det De har fået nogle oplevelser og mulighed for at kommunikere om dem. Personale/pårørende har fået ideer til hvordan de kan give oplevelser og muligheder for at give udtryk for det Spontanudtryk: Det kan vi bare lige gå hjem og bruge i skolen Vi har fået mange ideer Det skal vi hjem og prøve

Hvad har vi fået ud af det Oplevet hvordan vores formidling af Kierkegaard kan bruges til at give personer med begrænset kommunikation mulighed for at få formidlet tanker og ønsker Det blev tydeligt at denne arbejdsform kan bruges på stort set alle emner Inspireret personale og nærpersoner til at arbejde også med filosofiske emner At se glæden i børnenes øjne over at være optaget af aktiviteterne

Gå en tur til hjørnerne Gå en tur i lokalet Få en snak om materialerne Bliv inspireret!