Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune Maj 2015

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Kerteminde Havns Fremtid Bevaringsforeningen for Kerteminde Kommune
Ørestad Skoles værdier
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Konklusion på Workshop om sindslidende
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Offentligt-Privat-Samarbejde
FREDERIKSBERG ÆLDRERÅD Forventninger til Frederiksbergs nye ældrepolitik Oplæg til dialogmødet 1. oktober 2012 Kommunens Ældrepolitik = retningslinjer.
AlmenBolig+ God plads til en rimelig leje
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Mind:lab Patrik Gustavsson Culture Manager. mind:lab Økonomi og Erhvervsministeriets kreative væksthus for afprøvning og udvikling af nye ideer Projekthotel.
Vi gennemførte en række interview ifm
Storyboard fra Frederiksberg Kommune Team Flintholm
Forpligtende samarbejde om kvalitet og fællesskab
14. maj 2013 Projektet - Imageskabende Udearealer Hvorfor er projektet relevant i AlmenNet regi? Hvad er status på projektet? Hvordan ser outputtet ud.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Beboermøde
Iværksætteri: Af Thomas Buhelt..
AlmenNet onsdag den 23. oktober 2013
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 30. maj 2013
LEAN af ekspertviden - LEAN på et sygehus
IS-Strategi.
Når beboerne sætter dagsordenen
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Følgende temaer går som en rød tråd gennem målene og de strategier, der knyttes til dem: det multisektorielle ansvar for sundhed sundhed gennem hele livet.
AlmenBolig + …et forsøgsprojekt Rummelige boliger til en rimelig leje.
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Den fremsynede virksomhedsledelse Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
Boligkontoret Danmark
Introduktion til Velfærdsteknologi Aabenraa Kommune april 2014
Velkommen til Grundkursus Tema 1
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Bebyggelse – Hjortefarmen - Jonstrup
Vejen til en beslutning Tilbygning eller ny skole? Er det muligt at gøre gamle bygninger bæredygtige? Lokalisering i by eller på landet?
Seniorbofællesskabet Kløvermarken. Hovedoverskrifter Mangeartede bofællesskaber Visioner Kløvermarkens visioner Justering af visioner Succes-kriterier.
Plejeboligstrategi Forståelse, Opbygning, Indhold, Handleplan og Behov for Revurdering Social- & Sundhedsudvalget 20. februar 2014.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Weekendkonference 3. kreds 4. november Landsbyggefondens (LBF’s) opgaver.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Helhedsplan DIGTERPARKEN
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Carsten Lindorf Lean Forandringer Problemstillinger.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Velkommen til informationsmøde om Seniorbofællesskabet Laanshøj
GPS til demente borgere
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
. AlmenBolig+ Beboermøde II Tømmergården. Program for beboermøde d. 13. juni 2016 ​ 1. Velkomst ​ 2. Status på byggeriet ​ 3. Hvad skal og må jeg gøre.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Københavns Kommune Styregrupper set fra chefens/styregruppe medlemmets perspektiv Bo Jelved Koncernservice, Københavns Kommune 28. September 2011.
Sundbakken -brugergruppemøde den 26. april 2016 Sundbakkens studietur til Seniorbofællesskabet Trekanten.
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
Ny Rådhusløsning i Furesø Kommune Gennemgang af tre placeringer
Ekkodalen - bofælleskabsmøde torsdag, den 13. oktober 2016.
Hvad kan du gøre for at få jobbet?
Kvalitetsudvikling og forskningsmæssig forankring
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
AlmenBolig + …et forsøgsprojekt Rummelige boliger til en rimelig leje
”Et liv på egne præmisser”
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune Maj 2015 Velkomst og introduktion

OK-Fonden er en non-profit organisation og har således ikke til formål at skabe formue. Vi er hverken bundet af politiske eller religiøse særinteresser. Vi arbejder for at forbedre forhold og livskvalitet for ældre, handicappede og svage grupper i bredeste forstand. OK-Fonden

Vores primære virkeområde er plejehjemsdrift, og vi driver således en række plejehjem landet over. Derudover driver vi psykiatriske tilbud, hospice og administrerer en lang række senior-/ ældrebofællesskaber. Vi tilbyder endvidere byggeherrerådgivning og -administration via vores byggeafdeling. OK-Fondens hovedkontor ligger på Frederiksberg. OK-Fonden

I tal 13 plejehjem & -centre 4 psykiatriske tilbud 1 hospice 29 seniorbofællesskaber Omsætning ca. 500 mio. kr. Ca. 2.000 medarbejdere Hovedkontor – 37 medarb. I tal

Vi arbejder for at opfylde visionen og formålet ud fra fem centrale værdier; "Vi ønsker at være velkomne" "Vi vil levere kvalitet" "Vi går ikke i takt" "Vi er uhøjtidelige" "Vi synes, at familien er et aktiv"

”livet skal leves - hele livet” Alt arbejde i OK-Fonden udspringer fra den simple vision, at: ”livet skal leves - hele livet”

Befolkningsudvikling

Fremtidens boliger for seniorer Mangel på egnede boliger Intet mellem parcelhuset og plejeboligen Succesen fra seniorbofællesskaberne Brug for at få defineret ønsker og behov Selvvalgt bolig i tide

Tryghed En væsentlig faktor når seniorbofællesskabet vælges som boform er tryghed Tryghed er væsentlig på mange områder: Tryghed ved at vide at man har råd til boligen Tryghed ved at man fysisk kan magte boligen og haven Og ikke mindst trygheden ved at bo med ligesindede i et godt naboskab

Fremtidens boliger for seniorer Andre forudsætninger og behov Bedre helbred Flere penge Længere forventet levetid Nye krav til bolig og service

Velkomst og introduktion

Livet i seniorbofællesskabet Der er mange beslutninger der skal træffes samt anskuelser og synsvinkler der skal vendes i forhold til livet i et seniorbofællesskab Hvem kan bo i seniorbofællesskabet? Hvad vil vi mødes om og hvor ofte? Skal vi have en husorden? Hvem træffer beslutninger i seniorbofællesskabet? Hvad skal fælleshuset og fællesarealerne indeholde? Hvad kan/vil vi hjælpe hinanden og os selv med?

Studiekreds for seniorbofællesskab Det er ikke givet, at et seniorbofællesskab bliver en succes, fordi beboerne har fulgt en møderække, men forudsætningerne er tilstede. Der planlægges i samarbejde et program for den kommende studiekreds Der afholdes bofællesskabsmøder for de kommende beboere om de sociale rammer for seniorbofællesskabet. Der udarbejdes en samlet hensigtserklæring til brug for det kommende seniorbofællesskab og byggeriet

Tidslinje for projekt Idé Projektering Opførelse Drift Idéen udvikles Startmøde Gruppemøder Fremlæggelse Idéen udvikles Fastsættelse af : Værdier Visioner Rammer Succeskriterier Idéen afprøves Byggeriet projekteres Bygningen og organisationen tager form Det færdige byggeri tages i brug De første erfaringer gøres

”Buen”, Hillerød v. Arkitektfirmaet MW Velkomst og introduktion ”Buen”, Hillerød v. Arkitektfirmaet MW

Buen

”Lyngvang”, Lyngby ”Rørvig Mølle”, Rørvig

Rammer for bebyggelsen Boligantal Boligstørrelser Beliggenhed og omgivelser Bebyggelsens karakter – situationsplan Udearealer - have, ophold, parkering Boligens indretning Fælleshus – størrelse og indretning Love og regler Bæredygtighed Tilgængelighed Fremtidssikring

ØKONOMI

Økonomi og husleje Forudsætninger

Husleje Andelsboligbyggeri, 20% indskud

Husleje Andelsboligbyggeri, 30% indskud

Næste møde Tirsdag d. 2.6.2015 kl. 17 – 19 Satellitten