Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Baggrundsviden og pædagogiske redskaber
Advertisements

Dialog og læring i klagesager
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Erfaringer fra pakkeforløb i Danmark
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Regionskursus Region Syddanmark Udviklingsfysioterapeut, Martin Walsøe
Psykoedukation til unge i OPUS
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Omsætning af viden til handling
Introkursus for frivillige
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Introduktionskursus for frivillige
Projektlederens rolle(r)
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Temaaftener for patienter med Mb
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Støvring den 11. september 2007
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Hvad kan jeg forvente af Hjerteforeningen ??
Hjerterehabilitering i Nyborg Kommune
Marketing & Fundraising
Vellykket og visionær rehabilitering Hvad kræver det… mere? Åben opgavefordeling og systematisk pårørendeinddragelse 1.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Hjerterehabiliteringsforløb i Nyborg Kommune Fase 2 B.
Idrætten i en ny storkommune  Kommunens idrætspolitiske målsætninger  Tilskudsordninger  Haller og anlæg  Brugerindflydelse i fremtiden  Strukturen.
1 Vision – Mission - Værdier - Mål – Midler - Politikker.
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Tryghed ved udskrivelsen
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
BROBYGNINGSPROJEKTET ”samskabelse af sundhed”
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Glad Motion Et motionstilbud til hjemmeboende demensramte
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Slut-evaluering af Hjertemotion Hjerteforeningen v. Afdeling for Forebyggelse August 2015.
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Regionsmøder forår 2016 Nyt fra frivilligafdelingen.
Vejledning i motion i klinikken Fysioterapeut Martin Walsøe.
”Peer Støtte” på dansk ligestillet støtte Peer Netværket Danmark  Hvad er en peer støtte?  Om Peernetværket – hvem står bag  Formål og visioner  Hvad.
Hjertemotion – motion for livet v/ udviklingsfysioterapeut Martin Walsøe, Hjerteforeningen.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Hjerteforeningens frivilligindsats v/afdelingschef Betina Egede Jensen.
30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger.
Introkursus for frivillige Hjerteforeningens kommunikationsafdeling 2015.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Hjertemotion i praksis
Årsmøde i Hjertemotion
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Grøn Puls på Hjertestierne 2017
Se mere om L21 ansøgning på
Hjertecafèer - tilbageblik
Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at.
Hjertemotion i det fri oplæg til formiddagens workshop
Rehabilitering og hjemmehjælp
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Temagruppen Fysisk Aktivitet Sund By Netværket 13. maj 2019
Præsentationens transcript:

Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte

Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer der er påbegyndt i regioner og kommuner. Drives af Hjerteforeningens frivillige lokalkomiteer Muliggjort af en millionbevilling fra Schweiziske fond Foundation Juchum

Hjertemotion og patientstøtte 1½ times motion og samvær om ugen i 32 uger – lønnede instruktører med relevant faglig baggrund 4 hjertecafeer med faglige oplæg fra eksempelvis sygeplejersker, diætister, psykologer Kursus i livreddende førstehjælp til patienter og deres pårørende

Formål - motion fællesskab forankring At fastholde nye gode motionsvaner begyndt i den regionale eller kommunale rehabilitering At deltagerne opbygger et betydende og lokalt netværk af andre hjertepatienter. At deltagerne fortsætter i motionsaktiviteter i lokalsamfundet, når de holder op i Hjertemotionsprojektet..

Hjertemotion landsdækkende aktivitet i 2017 alle kommuner i DK 1. periode: 14 lokalkomiteer, 49 hold, i 18 kommuner i hjertepatienter 2. periode: 24 lokalkomiteer, 28 kommuner i ca hjertepatienter. 3. periode : 39 lokalkomiteer, 43 kommuner i jan ca hjertepatienter. 4. periode: 16 nye lokalkomiteer er inviteret til opstart august 2014 eller januar De er allerede i gang med at etablere samarbejde med kommunerne landet over. Fortsætter ikke i Fortsætter ikke i 2013 Fortsætter ikke 2013

Hvad er vigtigt for en god rehabilitering – patienternes stemme ”At få prøvet fysiske grænser af i trygge rammer” ”At det finder sted i nærheden af min bopæl” ”Godt socialt samvær” ”At den varer så længe jeg har brug for den”

Hvorfor kommer de…deltagernes stemme… Jeg kan lide den form for motion hvor der følger en faglig forklaring med, og så betyder det også noget, at man selv kan sætte tempoet og tage en lille pause, hvis det er nødvendigt. Hvis vi ikke havde så god en instruktør, kom jeg ikke at sted. Jeg er født doven og vil hellere bøje verber. Birgitte Sønderborg Min deltagelse har hjulpet mig godt videre i livet efter min hjertesygdom. Samværet med de andre patienter har uvurderlig betydning. Vi taler om at være hjertesyg, vi oplever at være sammen med ligestillede – og vi griner og snakker i pauserne. Det får mig op af sofaen” Ea Jensen Slagelse Det er pga. kaffen jeg kommer

De frivilliges rolle Organiserer tilbuddet – lokaler, instruktører, caféerne, førstehjælpen Informerer og inviterer til samarbejde med kommuner og regioner Etablerer en økonomisk bæredygtig model år 2. Deltager på holdene – aktiv i det sociale

Hvad forventer vi af dig? Bakker op om hjertesagen og Hjerteforeningens vision Bakker op om projektets effektmål –Øge motionsmængden, handlekompetencer og livskvalitet Med til at skabe et trygt og meningsfuldt motionshold for hjertekarpatienter

Hvad kan du forvente af Hjerteforeningen Du kan altid kontakte HF´s motionsteam Hjælper med at give ideer til motionsindhold Vi holder dig orienteret om nye retningslinjer og anbefalinger på motion til hjertekarptt. Forbedre hjertemotion med input fra dig –Vi lytter til jeres ideer og kritik