Præsentation af KORA. Hvem er KORA?  Analyse, forskning og rådgivning inden for kommunernes og regionernes velfærdsområder  Formål: At fremme kvalitetsudvikling,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor står vi nu? udkast til en fremtidsvision. Det ved vi allerede Enorm praktisk viden om indsatser En del ’slutmålinger’ og slutmålingsredskaber Mange.
Advertisements

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Genvej til salg til kommuner? Offentlige private innovationsprojekter som adgang til det offentlige marked Juni 2014.
Hvor meget må kvaliteten i et robust og forsvarligt beredskab koste?
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Sygeplejerske Hvad siger Henderson? Hvad er en sygeplejerske?
Hvorfor involvere forskere i forretningsudvikling? Alexandra Instituttet A/S.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Sygeplejeruddannelsen
Tillid Temadag for AMIR
Aarhus School of Business. Trends i Europa 2010 – 2020 i universitetsverdenen Europa 2020 strategien (EU Commissionen 2010) Mål: Europa skal være verdensleder.
Velkommen til Sundhedsfagligt Forum. Udarbejdet af Dorthe Overgaard, seniorforsker og sundhedsfaglig forskningsleder Velkommen til Sundhedsfagligt Forum.
Dalgasskolen og Blåhøj Skole ser sig selv som vigtige aktører i forhold til at sikre et sundt miljø i det daglige, samt i forhold til at etablere en sundhedsprofil,
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Region Midtjyllands Praksisforskningsfond.
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Nye fagprofessionelle lederroller
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Den kommunale virkelighed med telemedicin
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Pakkeforløb i psykiatrien
Skærpelse af aftalen om arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Mere fokus på børne- og svangre området Aftaler om fællesinformation og rådgivning Fokusområder.
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
KL´s visioner for kroniske patienter
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Beskæftigelsesnetværket
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Er nutidens kræftsygepleje rettet mod fremtiden ?
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
1 Mission BUC varetager hospitalsbaseret tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse.
FORSIDEVARIANT 2 1 DEN PRÆSHOPITALE INDSATS KREDS MIDTJYLLAND - 7. APRIL 2015 GRETE CHRISTENSEN.
Et bud på fremtidens marketing Tage Koed Madsen Afsætningsøkonomisk Konference 2005.
Sundheds- og sygdomssociologi
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
#DCHårsmøde2016 #DCHårsmøde2015 Afstemning. #DCHårsmøde2016 Så længe afstemningen er åben, kan du ”skifte mening”. #DCH-Årsmøde2015 bruges ikke blinker.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
FOA Landskonference 2006 Børn med særlige behov i Vejle Kommune V/ Ole Robenhagen, ledende psykolog, PPR-Vejle Kommune.
Hvordan forenes sundhedsfagligt arbejde med kvalitetsudvikling? Inspirationen til temaet for Kvalitetsdag 2016 #kvalitetsdag_2016.
Emnespecialisering i Sundheds- og sygdomssociologi
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Medicinrådgivende teams
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Det handler om eleverne
Hvorfor en Sundhedsplatform?
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
konference om det praktikpladsopsøgende arbejde
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Hospicemetoder i praksis – den palliative indsats på plejecentre
Perspektiver på samarbejdet med det offentlige system
Præsentationens transcript:

Præsentation af KORA

Hvem er KORA?  Analyse, forskning og rådgivning inden for kommunernes og regionernes velfærdsområder  Formål: At fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor  Ca. 80 analyse og forskningsmedarbejdere – heraf ca. 40 med ekspertise på sundhedsområdet  Vi arbejder praksisnært, anvendelsesorienteret og tværfagligt.  Både lange og dybdeborende forskningsprojekter, og korte og hurtige evaluerings- og udredningsopgaver.  Både selvstændige projekter, projekter med kliniske forskere og projekter i samarbejde med aktører i sundhedsvæsnet

Sektor indgange under overvejelse  KORA-sundhed  KORA-børn og unge  KORA-social  KORA-uddannelse og arbejdsmarked  KORA-Administration og økonomi 3

Faglig ekspertise i KORA-sundhed  Økonomi og registeranalyse – Stærkt hold økonomer, heraf en del sundhedsøkonomer  Organisation, styring og ledelse – Vi har et hold af eksperter inden for politologi, med fokus på styring, organisation og ledelse i social og sundhedssektoren  Borger-, patient-, og medarbejderperspektiver – Vi har et stærkt miljø inden for antropologi, sociologi og folkesundhedsvidenskab

Projekter  ”SPACE” – forsøg omkring aktivering af børn og unge i folkeskolen  ”Nyt liv – nye vaner” intervention overfor overvægtige gravide/nybagte 5