Moses del 1. Barnet i Sivkurven

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
At bruge disse to ord rigtigt
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Nonne historie.
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Hej hund
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Menneskets fald og genoprejsning
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Tradition og Fornyelse
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Overvældet af Jesu opstandelse!
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
”Religion er opium til folket”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
En fejl af stor betydning...
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Hvem er du i Juleevangeliet?
Maskulinitet.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 1
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Om Friedrich Nietzsche liv
Kampen om troen, kap.6.. Daniel 6:1-6 Dareios besluttede at indsætte satrapper over kongeriget, hundrede og tyve fordelt over hele riget, og over dem.
Samson Og Dalila.
Moses 3. del.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Historien om Jesus’ fødsel
HALLO FADER JOSEF !!! JEG ER MEGET GAL ! JEG HAR ALLEREDE 10 BØRN ALLE SORTE ! NU ER DET 11. BARN FØDT OG DET ER HVIDT ! DU ER DEN ENESTE HVIDE MAND.
En fejl af stor betydning...
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Skatteopkræveren Zakæus
Fra spaltning af fedt Vi startede med den tørrede ost.
Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:
Bulbjerg.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Et rige, hvor Gud er med os Esajas 7-8 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Julens symboler Matthæus 2
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
HVOR GUD MØDER OG FORVANDLER OS
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Moses del 1. Barnet i Sivkurven

Josefs folk i Ægypten Josefs folk, som hedder jøderne, er slaver i Ægypten. De arbejdede for den onde ægyptiske konge uden at få noget tilbage. Den ægyptiske konge var bange for at jøderne ville finde en anden konge Derfor slog han ALLE de jødiske drengebørn ihjel!

Barnet i sivkurven Men der var en jødisk kvinde som fødte en søn, og hun ville ikke have han skulle dø. Hun puttede sit barn i en lille sivkurv og sendte ham ned af den lange flod Nilen Den lille drengs søster fulgte efter kurven ned af floden. Hun så at det var den onde konges datter som først fandt kurven! Kongens datter blev glad for drengen og tog ham til sig som sin egen. Hun kaldte ham Moses.

Hvorfor? Hvorfor tror I at prinsessen beholdte Moses Forstår i hvorfor Moses’ rigtige mor var nød til at sende ham væk?

Moses stikker af fra Ægypten Moses voksede op til en voksen mand i kongens palads De behandlede ham som en prins, men han var ikke glad Han var nemlig ked af den måde, som kongen behandlede de jødiske slaver En dag blev det for meget for ham, og han stak af, langt væk Han levede af at vogte får, og det kunne han godt lide.

En brændende busk En dag hvor Moses passer sine får, ser han en Busken brander men bliver ikke til aske, og det gør Moses lidt nervøs. Pludselig taler Busken til ham! Busken siger: ”Jeg er Gud, og du, Moses, skal gå til kongen af Ægypten og sige at han skal lade mit folk gå!”

Moses tvivler Moses tror ikke at Kongen vil gøre som han siger, for han er jo bare en fårehyrde nu. Hvem ville tro han taler for Gud? Men Gud giver ham en stav som kan forvandles til en slange. Et mirakel! Moses var nu klar til at gå tilbage til sin kongelige plejefamilie og bede dem om at lade jøderne gå. Fortsættelse følger i næste uge.

Hvordan? Hvordan tror I at Moses har det med at vende tilbage til Ægypten? Hvordan tror i at kongen vil svarer, når Moses siger at han skal lade jøderne gå?