Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Om Friedrich Nietzsche liv

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Om Friedrich Nietzsche liv"— Præsentationens transcript:

1 Om Friedrich Nietzsche liv
Friedrich Nietzsche levede i Tyskland fra hans far døde der han var 5 år. Han voksede op med kvinder. Hans tanker om, at Gud er død, og at mennesker selv bestemmer, hvad der er godt og ondt. Han døde af sygdom i 1900.

2 Filosof Da hans søster blevet nazist fremførte hun ham som nazistisk filosof. Men Nietzsche var hverken anti semit eller nationalist. Livets betydning for ham var at feste, danse hyg sig og drikke vin, hans liv blev ødelagt efter nationernes krige og en rigtig streng moral og alt for meget hykleri. Hans længsel blev ikke opfyldt i hans eget liv. Han nåede heller ikke at opleve et lykkeligt kærlighedsforhold. Han endte med at blive sindsuge. Derfor kom han hjem til sin søster og mor for at blive passet.

3 Hans tanker Da Nietzsche var 24 år blev han professor i sprogforskning. Han mener ordet gud er som en mønt. Der er ikke nogen gud bag ved ordet. Det er kun et ord. Da vi indså det. Slog vi gud i ihjel. Nietzsche mener at kristne er guds slaver og efter gud er død er det at den stærkeste menneske der overtager magten.


Download ppt "Om Friedrich Nietzsche liv"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google