Voices of the unheard.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

FORÆLDREGRUPPE - som en del af behandlingen
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Gammelheds-Philosophy
Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Når lærere samarbejder med forældre
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Et væksthus for børn og voksne
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Dansk 1. klasse.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
”Kaldet til kærlighed”
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
At vente på Guds time.
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Børns omsorgssituation og trivsel
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Omgangstone og kollegialitet
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Lidelsens problem (teodicé)
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Forældresamarbejde/fællesskaber
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Stormøde for økonomi på AU
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Præsentationens transcript:

Voices of the unheard

Somaliske familier og den danske folkeskole 2 skoler 4 klasser 2 skoleledere 7 lærere

Forskningsspørgsmål Hvordan deltager henholdsvis somaliske forældre og lærere i folkeskolen i skole-hjemsamtaler? Hvilke perspektiver på, og erfaringer af, samarbejdet har henholdsvis lærere og somaliske forældre? Hvilke betingelser har de for samarbejdet?

Kontekst beskrivelse – indvandring i dk ’Gæste-arbejdere’ ”de fremmede” ”Muslimerne

”De fremmede” ”Danskerne er ikke et racistisk folk. Vi er et åbent og tolerent folk med en naturlighed of åbenhed overfor fremmede. Men vi vil ikke lade os udnytte.” Pia Kjærsgård, Dansk Folkeblad (1997), i Hervik (1999) s. 127 De fremmede er nogen som: Er anderledes Vanskelige Bidrager ikke til samfundet

”Muslimerne” ”… i hovedreglen er det sådan, at der er stor forskel på evnen og viljen til integration, alt efter om det er en kristen amerikaner eller svensker og en muslimsk somalier eller pakistaner, der kommer hertil.” Støjberg, 27.07.2014 i Berlingske. ”Muslimerne”: - Hverken ”kan” eller ”vil” integrere sig

Hvad betyder det at have en tro? Hvad betyder det at være muslim Hvad ved vi om muslimske traditioner? TAVLE Hvad betyder det at være kristen? Hvad betyder det at være dansk?

Working together in a Deficit logic En undersøgelse af hvilke forståelser af somaliske forældre lærere og skoleledere trækker på, samt hvilken betydning disse forståelser har på praksis. Somaliske forældre er utilstrækkelige hvad angår opdragelse af deres børn. Somaliske forældre er utilstrækkelige hvad angår faglig støtte af deres børn.

Working together in a Deficit logic Lærere & skoleledere (samt policy makers): Kompenserere for opfattede mangler ’Transplanterer’ ekspertviden (dvs. lærer fra sig). Konsekvenser: Smal normativ forståelse af ’rigtig’ og ’god’ forældreskab – dvs. ’de’ gør det ’forkert’ snarer end ’anderledes’ Tavsgører forældrenes perspektiver Lærere bliver handlingslammet

Kontekst beskrivelse: Skole-hjemsamarbejde Folkeskolelovens formåls paragraf siden 1975: ” Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder…” Demokratisk ambition Ambition om målbare resultater

Kontekst beskrivelse: Skole-hjemsamarbejde Knudsen peger på: Støtte diskurs Ansvars diskurs Skoleleder: ” Jamen vi vil gerne se forældrene som en ressource. Og vi vil også gerne inddrage dem. Øhm, og vi vil også gerne at, at det til dels er et ligeværdigt samarbejde.”

Kontekst beskrivelse: Skole-hjemsamarbejde Lærere som eksperten – forældre som assistenter ”Tillid og trivsel i folkeskolen skal blandt andet styrkes igennem respekt for den professionelle viden og praksis.” (Aftale om fagligt løft af folkeskolen, 2013). ”Forældre er en ressource og skal bidrage til skolens arbejde. Det er derfor specificeret i folkeskoleloven at skolenbestyrelsens principper for samarbejde mellem skole og hjem skal inkludere principper for forælres ansvar i samarbejdet.”

Understanding silence Kulturel forklaring på relativ tavshed i skole-hjemsamtalen Mødrene havde meget at sige, men havde svært ved at komme til orde Social & strukturelle processer her-og-nu.

Understanding silence Strukturelle organiseringer Materielle organiseringer ’videnskabelig viden’ har mere magt end ’hverdags viden’ Anne: […] dette er noget som der er blevet forsket i så der er evidens for at jo større hans ordforråd er, jo nemmere er det at lære at læse og skrive. Vi anbefaler at når i er i byen og tager steder hen, så sørg for at dine ældre børn taler med Bilaal, og går i dybden omkring det i ser, så mange ord bliver sagt.

A struggle for equitable partnerships Mødrenes samfundsposition: Lærer-assistenter der skal tage ansvar Dog utilstrækkelige (hverken kan eller vil)

A struggle for equitable partnerships Aktiv positionering som nogle der kan og vil støtte deres børn: ”Jeg står her hver eneste dag for at hjælpe ham, støtte ham sprogligt og fagligt. Jeg kan mærke at I også gør det. I skal sige hvad jeg skal gøre.” Har en fornemmelse for spillet – lærerassistenter (læreren er eksperten) der tager ansvar.

A struggle for equitable partnerships Tavsgører sig selv, når de møder modstand: Hadia: Hvis et barn kommer hjem fra skole og siger, ”min lærer skældte mig ud” eller ”jeg blev sendt ud af klassen, jeg blev ikke behandlet retfærdigt”, så er det vores job ikke at sige til børnene ”okay, du har ret. Jeg vil tale med læreren.” I stedet siger vi, ”er du sikker på, at det du siger er rigtigt? Han skældte dig ud på grund af det og det.” Og på den måde, så diskuterer du med dit barn og forklarer at læreren mente det positivt.

A struggle for equitable partnerships Hooya: Det er vigtigt, faktisk, at hvis børnene føler at de bliver uretfærdig behandlet, hvis de føler at læreren hele tiden er efter dem, og hvis børnene føler at nu har de nået et punkt, hvor nok er nok og de vil tage kampen op, jamen så er deres fremtid ødelagt. Hooya: Ja, jeg styrer mit temperament og tænker, hvordan kan jeg komme ud af denne situation så min søn ikke får problemmer.

Voices of the unheard Konsekvenser: Stemmer bliver tavsgjorte/marginaliserede Ambitionen om ’samarbejde’ indfries ikke Forståelsen af ’os’ og ’dem’ fastholdes Andre konsekvenser?

Spørgsmål & kommentarer Voices of the unheard Spørgsmål & kommentarer

Tak for jeres tid!!!