INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Måske er I gode venner i et år,
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Lysets Natur Lys og Farver.
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Roskilde Tekniske Skole
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1 situation1situation 2 et sted i verden situation 3 tid K1 g1 g2g1 K2 g2 g1 K1 K2 P1 P2 C1 C2 S1: Cyl(g2) S2: Cyl(g2)
Erkendelsesteori: vidensmodel
At være magtesløs med den magtesløse
Tegning som billedform der både er aktivitet og produkt
Semiotik, Lingvistik og sprogbrug
MIN skabelon MIN generalisering! MIN specielle virkelighed!
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
Hvad er en brugergrænseflade
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Darum skole 4. november 2013.
Kommunikation Dit budskab består af: 7% ord 38 % toneleje
Kommunikation.
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Teorimodel 1, 2 Undersøgelsens genstandsområde, objekter, prædikater
Nu er vi ved DEL 2 Modeller … er svaret vi laver modeller af hvordan vi tror information behandles ud fra hvad vi ved om virkningerne, dvs hvordan vi ved.
Mødes program 2. Time viden videnskab videnskabsteori erkendelsesteori
omverden: ting/rum/tid
Mødets program Mening: informationsbearbejdelse Sandhed: data
Mødets program Mening: informationsbearbejdelse Sandhed: data
Hvad er handlingslogik?
To modsatrettede Opfattelser Organisation, Trojka, 4. udgave, 2007
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
psyk-videnskabsteori 2
Astrid d e t k r e a t i v e l æ r i n g s m i l j ø s 1 0 b u d it-projektleder jan gejel.
Relationer – Omgangstone
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Omgangstone og kollegialitet
Selvfordobling Hegel, Heiberg: Dannelse er en selvfremmedgørelse, en selvobjektivering, hvor man bliver i stand til at erkende sig selv og derigennem overskride.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Har du også en af disse dage? Ingenting fungerer som det plejer...
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Hvad ser du? (..et ansigt - eller ordet “Liar”).
Reservatet Ledelsesperspektiverne og erkendelsesteori Erik Staunstrup
- et forsøg på en analyse
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Jörg ZellerSIV-videnskabsteori værksted videnskilder  erfaring: sanselig kontakt med omverden eller kropsinterne processer  data  tænkning:
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
Hvad er reklamepsykologi?
Aktiv lytning - Lyt nu godt efter.
ER-diagrammer Hvad er det? Og hvad bruges det til?
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 Opsamling: bevidsthed, meningskonstitution, forståelse, kommunikation omverden: ting/rum/tid g1 g2 sanse.
Kortfilm Et overblik.
Reklameanalyse Walkthrough.
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
Zellerpsyk-videnskabsteori 21 viden videnskab videnskabsteori erkendelsesteori vidensmodel bevidsthed metodologi fagl. metoder projektarbejdsmetode Meningsdannelse.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Vidensmodel (opsamling) Viden er en relation mellem bevidsthed (person) og virkelighed (situation) Kausalitet sansning information Intention tænkning mening.
Synopsis vt2.1-vt2.4 vt2.1: fænomenologi, der undersøger erkendelsesprocessens subjektive side: erkendelse som akt (Husserl) vt2.2: hermeneutik som objektiv.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Jörg Zellervidenskabsteori på but 21 Mødets program 2. Time viden videnskab videnskabsteori erkendelsesteori vidensmodel bevidsthed metodologi fagl. metoder.
0) Problemstilling: hvad er det jeg undersøger?
3. time Her beskæftiger vi os med John F. Sowas forklaring af erfaringsviden. John F. Sowa.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Opsamling vt2.1-vt2.3 1.Vt2.1: fænomenologi der undersøger erkendelsesprocessens subjektive side: erkendelse som akt (Husserl) 2.Vt2.2: hermeneutik som.
En Bæredygtighed Fremtid mobiltelefonen
Animerede figurer til virkelighedsfilosofi, del 2: virkelighedslogik ved Jörg Zeller Liste af figurer: for at aktivere linkene animer slidsen, for at.
Præsentationens transcript:

INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1

FORKLARING Figuren modellerer en sekvens af situationer der forandrer sig med tiden. Forestil dig at vi befinder os et bestemt sted i verden. Situation1 består af en person (K1) og en ting (T1) – her modelleret som et rødt prisme. K1 og T1 står i bestemte rumlige relationer (her: T1 oven over og lidt til højre for K1). T1 udøver nogen fysiske virkninger på K1 (fx kan T1 sende bestemte reflekterede lysstråler <fra en lyskilde> i retning af bl.a. K1’s lyssensible organer (øjnene). Hvis K1 bemærker (opmærksomhed, sansetærskel) T1’s indvirken på hans/hendes øjne bliver virkningen til et signal (dvs. en informations-bærende begivenhed) i form af et sanseindtryk (eng. sensory icon). Forarbejdes (processeres) sanseindtrykket inden for K1’s nervesystem (neuralt netværk), så kan det resultere i at K1 opfatter signalet som en bestemt genstand med bestemte egenskaber og relationer. Signalet bliver til et percept (P1 i modellen). Tiden går og der opstår på samme sted, men på et senere tidspunkt en ny situation (situation2). K1 er forsvundet, en ny person (K2) træder på scenen. T1 er der stadigvæk og en ny genstand, en grøn cylinder (T2) kommer til. K2 bemærker T2, men ikke T1. Han/hun kan dog huske tidligere at have set (eller følt) et rødt prisme (H1). Efter et stykke tid opstår en ny situation (situation3) – en interpersonel kommunika-tionssituation. I modellen kommer der nu nye symboler (S1, S2) til som står for symboler. Der er også nye pile udover de hidtidige røde og grønne. Den gule og den lilla pil modellerer sansbare virkninger fra objekter med samme farve som pilene på de to tilstedeværende personer. De to grå pile repræsenterer virkninger eller signaler af en anden art. Disse signaler transporterer ikke kun information (sansbare virkninger i omverden), men mening.

Øvelse 1: a)   Saml de vigtigste begreber fra 1. og 2. time op og drøft i gruppen om du har forstået dem; altså begreber som: viden, videnskab, videnskabsteori, bevidsthed, situation, signal … b)  Drøft i plenum den fremviste kommunikationsmodel og giv et bud på hvad mening i den sammenhæng (måske) betyder og hvilke meninger de to kommunikatorer (K1, K2) (måske) kommunikerer til hinanden.