Opsamling Screenings Session Miljøvurderingsdag 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Vold - et fælles anliggende
27. november 2003Konference for kulturforvaltere Kulturpolitiske strategier Rationel styringstænkning Netværksstyring Kompetencer på tværs.
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Identifikation af spild
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Arne Johansen Den 20. november 2002 Høring om byggeriets kvalitet, effektivitet og udvikling på Christiansborg Nye samarbejdsformer i byggeriet  Aktørerne.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Et billede af projekteringsledelsen
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Søgning - et værktøj til videndeling Inspirationsseminar 31. oktober 2006.
Potentialevurdering.
”5 skarpe” – om udvikling af løsningerne Spørg kun borgerne om det, der er behov for – og genbrug data Skriv så det kan forstås – men kun når det er nødvendigt.
Hvad er mål/resultat (output)?
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? FREMTIDENS KVALITETSSIKRING: HVAD VI VED STØTTER KVALITET Miljøvurderingsdag
Kodeks for offentlig topledelse
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Dan Zielke og 1.
Drejebog Program Café-debat metode Praktiske forhold Intro Cafedebat
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring Lone Kørnøv ’Miljøvurderingsdag 2014’, august /14Lone Kørnøv, DCEA.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Standardiserings- organisationernes åbenhed OIO- komitémøde den 16. april 2008 Søren Klostergaard Pedersen It-arkitekturkontoret.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Det gode selvevalueringsforløb Oplæg i Committed Netværket 2006 Torsdag den 12. oktober Hvilke overvejelser bør man gøres sig før man begynder?
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Krydsfeltet mellem MV og VVM - Hvordan håndteres det i praksis? v/Anne Merrild, DCEA, Aalborg Universitet.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? VELKOMST OG INTRODUKTION Miljøvurderingsdag
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
ORBIT arbejdsgangsanalyse seminar
Kommunalreformens kommunikationsmæssige udfordringer.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen Ved.
Dialog som et strategisk arbejdsredskab - en konstruktiv model for landbrugets selvforvaltning.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Sustainability for Design: Lecture 7 Spring 2011 Sanne Vammen Larsen, DCEA Opsamling på sessionen: Rummelighed i VVM Aalborg Miljøvurderingsdag 2014.
Datalogi - 1. modul - systemudvikling - LCK 1 Håndtering af systemudvikling! Efterår 2000 Datalogi LCK.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Workcyclus Mere end 10 års erfaring Facilitering, rådgivning og gennemførelse af APV og trivselsundersøgelser m.m. Private og offentlige virksomheder.
INDSATSTEORI I UNGNORD EKSEMPLER – UDFORDRINGER - FORDELE.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Udgangspunktet for vores handlinger og beslutninger er, at de skal bidrage til merværdi for borgerne og ”51/49-reglen” 51/49-reglen illustrerer, at beslutninger.
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Vidensbaseret praksis i botilbud
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Region Midtjyllands opgave
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Præsentationens transcript:

Opsamling Screenings Session Miljøvurderingsdag 2014

Formål med screenings-skemaer  At forbedre planlægningen – ved at anvende skemaerne i dialogen med bygherre til at tilpasse planen/projektet tidligt i processen.  At fungere som et kommunikationsredskab overfor borgerne og andre aktører- kan minimere konflikter og unødige spørgsmål (nogle sender skemaerne med når beslutning offentliggøres)  At udgøre dokumentation for ‘veludført’ arbejde  At bidrage til åbenhed i forvaltningen (dokumentation og kommunikation)  At udgøre et proces-/arbejdsredskab -gør det nemt at sætte kryds der hvor forskellige skal bidrage til udfyldelsen.  At udgøre en huskeliste – sikre at vi kommer omkring alt, hurtigt identificere hot-spots  At bidrage til scoping, hvis godt udfyldt

Anvendelse af screenings-skemaer  Sendes ofte ud i forbindelse med stjernehøringer.  Forskelligt om der er én der udfylder eller om dokumentet sendes rundt til relevante kontorer til udfyldelse.  Forskelligt hvornår aktører inddrages  Udgangspunkt for dialog med andre myndigheder mfl.  Procesredskab internt.  I forbindelse med offentlig begrundelse af beslutning.

Erfaringer mht. screenings-skemaer  Godt at evaluere skemaet med mellemrum  Skema er godt hvis det følges op af beskrivelse, ellers kan det blive for tyndt  Ren prosa er mindre overskueligt end skema  Offentliggørelse af skema kan være hensigtsmæssigt men kræver overvejelser om formulering og opsætning af hensyn til modtagergruppen (hvem er de)  Skemaerne kan skabe forvirring hos borgere, hvis de offentliggøres, når de er formuleret til intern brug  Med tiden er skemaerne udviklet til at være et godt arbejdsredskab – (nogengange) et mindre godt kommunikationsredskab

Screeningsskemaer  Deres rolle og anvendelse udbygges fra at være et procesredskab til også at være dialogredskab.  Overskuelighed og læsevenlighed er vigtigt.  Tendens til mere fokus på dybde og ikke kun bredde.