Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2008.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Advertisements

Supersøgerne i syvende
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
1 3. liberaliseringspakke - Baggrund, indhold og ENTSO 3. liberaliseringspakke Baggrund, indhold og ENTSO Lene Egeberg-Gjelstrup International rådgiver,
Introduktion ved Anne Reuss
Introduktion til HTML Hypertekst referencer. Uden links – Hypertekst referencer – intet world wide web. World wide web er et Hypermedium….. Link definition.
Hvad er CURIS? CURIS er et IT-system til registrering af forskning og formidling på KU CURIS er navnet for Copenhagen University Research Information System.
Peder Ohrt Uddannelsesnetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion,
UDBUD.
Europa - kort og godt : få vejledning om at bo, arbejde og rejse i EU 27. september 2012 Ulla Willert Bortignon.
ART GALLERIES Gruppe 4.
Mamut ServiceSuite Opsætning Online arbejdsseddel og Online booking
Problematisk anvendelse af for journalist Hans Eckermann  Journalist Hans Eckermann fra Gladsaxe Bladet.
Velkommen Hvorfor er vi her i dag. Hvad skal vi lave i dag? Hvad er EU?
Peder Ohrt Rammenetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Genbrug af offentlig information i Danmark ePSIplus - Danmark 27. november 2008 Specialkonsulent Frederik Siegumfeldt It-strategisk kontor IT- og Telestyrelsen.
SEO PÅ AU.
EU Institutioner.
R2 R5 A1 C1CC R3 R4 R1 Referencer som ikke er i databasen Vores oprindelige artikel Referencer til artikler som er i databasen Rel artikel C2 R= referencer.
Introduktion til CURIS
AARHUS UNIVERSITET 19. JUNI 2013 ANALYTICS 19. JUNI 2013 HVORDAN FÅR DU NOGET UD AF GOOGLE ANALYTICS.
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Få hjælp & informationer Modul 2 Nyhedsbrev DSI-Nyhedsbrev - Udgives 4 gange om året. Læs om DSI's arbejde lokalt og centralt, om ny lovgivning og om.
Generelt Hvor i processen er vi med EU Kemikaliepolitikken?
Lobbyregisteret Kommissionen og EU-Parlamentet har nu et fælles register over lobbyister. Nyttigt til at orientere sig i, hvem.
INTRODUKTION. PROGRAM o Hvad er o Hvad kan jeg bruge det til? o Hvordan gør man? o Prøv selv /opgaver o Digital Signatur o ”Min side” o Opsamling ?
Opfattelse af DFIF Forbundet: –Positive –Aktivt, dynamisk og lydhørt forbund Firmasport: – Samvær, uformel, aktivitet.
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
7.lektion: EU og det danske politiske system – hvad er EU
Udbud på Biler foråret 2013 Orienteringsmøde den 7. maj 2012
Dyrevelfærd i EU-kontekst
VIGTIG MEDDELELSE Der optjenes ingen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen er garanteret succes som uafhængig ACN-repræsentant.
Simulering af en plenarforsamling. Din opgave i 6 etaper 1.Læs udtalelsen 2.Vælg en gruppe (hver elev vælger én gruppe), udarbejd og fremsend dine ændringsforslag.
EU: mere magt, mindre deltagelse Demokraticafé, Niels Brock, København, 2. december 2010.
1000 ansatte i Arla skal lære at læse "Der er ikke længere et job tilbage derude, hvor der ikke indgår en eller anden form for skriftlig del i arbejdet.
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
ENTER Clil4U projektet er blevet oprettet med støtte fra EU. Denne publikation afspejler kun ophavsmandens synspunkter, og EU kan ikke blive holdt ansvarligt.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Samfundsfaglig metode – kapitel 25 Samfundsfagsbogen Kureer, 2012
Peter Nedergaard: Domstolens politiske rolle
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Klik på et af kapitlerne nedenfor for at få flere oplysninger eller klik på knappen Næste side for at starte Selvstudiet. 1.IntroduktionIntroduktion 2.Sådan.
Klik på et af kapitlerne nedenfor for at få flere oplysninger eller klik på knappen Næste side for at starte Selvstudie. 1.Navigation på hjemmesidenNavigation.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Erfaringer fra implementering af GCP Karin Friis Bach Cand.pharm., daglig leder.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Indhold og nyheder på borger.dk maj 2009 Kommunikationsmedarbejder Christer Bøgh Andersen
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2009.
Øvelsestimer (opgave 8) v/Morten Davidsen Læser til daglig cand.merc.(dat.) på CBS.
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
SKABELON.
Layout og fremlæggelse
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Kursuspræsentation Arbejd effektivt og præcist. Introduktion  Definer emnet  Fortæl tilhørerne, hvad du vil tale om  Find ud af, om tilhørerne har.
Kapitel 2 Retskilder og juridisk metode
Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet
Hvordan imødekommer vi ønsker om friere bytning af frø?
Tilslutning til den nye inddrivelsesløsning
Introsidernes betydning
Arbejd effektivt og præcist
Blev udført i perioden fra den 27. august til den 6. september. 1
* Personalekursus Skriv emnet her *.
Arbejd effektivt og præcist
Vækst for dansk erhvervsliv
Præsentationens transcript:

Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2008

Hvad kan jeg bruge resuméerne til? Resuméerne giver en kortfattet gennemgang af EU- lovgivningen Kort gennemgang af de vigtigste punkter i hver lov ( ord), letlæselig og uden fortolkninger. Det er ikke nødvendigt at læse den fulde ordlyd. Dækker den gældende EU-lovgivning (forordninger, direktiver, beslutninger osv.). Samt den kommende (hvidbøger, grønbøger, meddelelser osv.). Dækker de 32 politikområder, som EU arbejder med. Målgruppen er interesserede borgere og fagfolk

Hvordan udarbejdes resuméerne? En gruppe eksperter overvåger løbende de lovgivningsmæssige beslutninger. Journalister, som er specialister på området, udarbejder et tekstudkast. Den relevante afdeling under Europa- Kommissionen godkender resuméerne.

Hvor finder jeg resuméerne Resuméerne findes på Europa hjemmesiden under “Aktiviteter”: eller direkte på:

Et bestemt resumé? Resuméerne er inddelt i de 32 politikområder Genvej til aktuelle emner Du kan søge i: det alfabetiske indeks via hjemmesidens søgemaskine via generelle søgemaskiner - siderne er indekseret

Hvad indeholder et resumé? Reference til den fulde lovtekst med et klikbart link Oversigt over indholdet Resumé En ordliste med forklaringer på tekniske og juridiske termer

Fakta og tal +/ resuméer er tilgængelige online På 4 eller 11 sprog Version for synshandicappede Ca. 2,5 millioner hits pr. måned = et af de mest besøgte områder på Europa hjemmesiden

Yderligere oplysninger?