Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Problematisk anvendelse af for journalist Hans Eckermann  Journalist Hans Eckermann fra Gladsaxe Bladet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Problematisk anvendelse af for journalist Hans Eckermann  Journalist Hans Eckermann fra Gladsaxe Bladet."— Præsentationens transcript:

1 Problematisk anvendelse af http://www.gladsaxe.dk/ for journalist Hans Eckermann  http://www.gladsaxe.dk/ Journalist Hans Eckermann fra Gladsaxe Bladet har fået til opgave, at finde frem til hvor mange til- og fraflytninger der er sket i kommunen indenfor de sidste 10 år. Disse tal skal bruges til at finde frem til hvorledes byfornyelsen forventes at tiltrække flere yngre børnefamilier med høj indkomst. Hans research skal indgå i redaktionens artikelserie om bolig-og beskæftigelsesforholdene i kommunen og omegnen. Derfor søger han via Google og finder let og behændigt frem til Gladsaxe Kommunes website. Han er naturligvis interesseret i konkret statistik omkring til- og fraflytterforholdene, hvor det især er flytteforholdene indenfor de sidste 5 år, der er relevante for hans artikel. På sitet navigerer han via den vertikale menubar, men kan ikke hitte rede på de betegnelser som kommunen gør brug. Efter flere forgæves klik under menupunkter, som han mener kunne være dækkende for hans ærinde, giver han irriteret fortabt og overvejer i stedet at ringe til kommunen. Han opdager dog søgefunktionen lige over telefonnummeret og skriver ”tilflytter” i søgeboksen. Efter lidt ventetid kommer tilflytter-oplysningerne til Hans’s store glæde frem på skærmen. Dog er informationen sporadisk og han finder ikke de præcise tal og slet ikke relevante statistikker. Han må derfor gribe telefonen og med slet skjult irritation bede om en ansvarlig for byplanlægningen.

2 Ideel anvendelse af http://www.gladsaxe.dk/ for journalist Hans Eckermann http://www.gladsaxe.dk/ Hans og andre journalister klager over sitets anvendelighed, og derfor har webmasteren taget initiativ til at spørge udvalgte journalister fra Gladsaxe Bladet om hvilke informationer i hvilke formater de vil foreslå, der ligger på sitet. På baggrund af journalisternes svar oprettes der et særskilt menupunkt, der hedder ”Presse” på forsiden, hvor alle statistikker omkring kommunen bliver listet i alfabetisk rækkefølge. Formålet er at Hans og andre journalister kan bruge sitets menu mere intuitivt frem for at skulle bruge søgefunktionen til alle søgninger. I samme moment overvejer web-gruppen et redesign af hele sitet, da andre målgrupper måske vil opleve samme frustrationer. I redesignet skal der specielt lægges vægt på informations-arkitektur og navngivning af diverse menuknapper. Hans vender tilbage 3 måneder efter og skal bruge en statistik over ændringen i arbejdsløsheden i kommunen igennem 5 år. Han kommer ind på forsiden og opdager til sin glæde at ”Presse” er blevet forfremmet til et hovedmenupunkt, og klikker sig straks ind. Derinde finder han hurtigt et link til statistikker som er indekseret i alfabetisk rækkefølge i 5,-10 og 20 års statistikker. På baggrund af disse statistikker færdiggør han hurtigt sin artikel omkring ændringen af arbejdsløsheden i kommunen og kan komme hjem på en lang og fortjent weekend.

3 SITE: http://www.gladsaxe.dkhttp://www.gladsaxe.dk PERSON: ”Dame der skal finde plejehjemsplads til hendes 85-årige mor” HVEM ER PERSONEN: Bente Andersen er en kvindelig sygeplejerske på 55 år. Hun er gift med Kurt som er kordegn og de har boet i Gladsaxe hele deres liv. De har fire børn i alderen 17-30, hvoraf de to stadig er hjemmeboende. Desuden har de tre katte (maine coon) og en beagle. Deres økonomi er stabil, med to faste indtægter, uden dog at være i den tunge ende. HVAD ER HUN PÅ UDKIG EFTER: Bente leder efter et trygt og velrenommeret plejehjem til sin mor. Det skal ikke være for langt fra familiens bopæl. På websitet vil hun derfor vægte funktionalitet og tekstligt indhold for at finde et plejehjem der lever op til hendes krav. Bente har hørt om websitet gennem den hjemmehjælper der har passet hendes mor gennem de sidste to år. HVAD OPLEVER HUN I MØDET MED HJEMMESIDEN: Bente møder en enkelt designet og velstruktureret forside, og hun finder derfor hurtigt menuen ”voksne og ældre”. Hendes oplevelse på gladsaxe.dk er blandet, idet hun hurtigt finder de relevante sider, for eksempel oversigten over plejehjem i kommunen og kommunens værdisæt i forhold til ældrepleje. Stadig mangler hun uddybende information om de forskellige plejehjem; kun et ud af de ni har en pjece tilgængelig til download. Bente printer pjecen ud og læser den. HVAD GØR BENTE EFTER BESØG PÅ HJEMMESIDEN: Da Bente har læst pjecen vil hun stadig gerne vide mere om de andre plejehjem så hun har noget at sammenligne med. Hun bliver derfor nød til enten at maile dem eller ringe til dem for at få de nødvendige oplysninger. Hendes oplevelse med websitet var derfor ikke helt optimal, da hun ikke kunne finde al den information hun skulle bruge. EN IDEEL OPLEVELSE PÅ WEBSITET: ……ville for Bente ske hvis der var pjecer tilgængelige for alle plejehjemmene og hvis hun kunne se deres beliggenhed på kortet.


Download ppt "Problematisk anvendelse af for journalist Hans Eckermann  Journalist Hans Eckermann fra Gladsaxe Bladet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google