28-03-2015 Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børns sociale liv med digitale medier
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Børns sociale liv med digitale medier
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Temadag om undervisningsmiljø
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Red Barnet og Mary Fonden I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
FRI FOR MOBBERI Børnehavekufferten udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i børnehaven.
Sammen mod mobning - For trivsel, tolerance og tryghed -
Trivselsgrupper for forældre
Frøslev-Padborg skole
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Forældremøde X årgang.
Sammen mod mobning - For trivsel, tolerance og tryghed -
ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/ Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om.
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Det gode klasserådsarbejde
Velkommen til Skovshoved Skole.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 25. april 2012.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnets I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Tilsynspligt en større indsigt i skolens gang og virke Bliver en del af skolen indefra. tidlig information om - og mulighed for at kommentere på skolens.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 12. april 2011.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 18. november 2009.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Disposition Præsentation af emne Mobning
Fri for Mobberi.
Velkommen til fælles Informationsmøde
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Møde mellem kontaktforældrene og skolebestyrelsen tirsdag den 18
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
AKT på Dybbøl Skolen.
Hvem, hvad, hvor om mobning
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Velkommen til Ganløse Skole
FRI FOR MOBBERI Børnehavekufferten udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i børnehaven.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI.
Antimobbestrategier for Langhøjskolen. Ved mobning forstår vi: Mobning er groft, verbalt drilleri og/eller fysisk vold, som foregår over længere tid.
Børnebakkens Indsatser
Handleplan for Dalby Skole
MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM
Præsentationens transcript:

Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008

Skelgårdsskolens skolebestyrelse Kontaktforældremøde 23. april :00 - Meddelelser 19:00 - Meddelelser 19:15 - Madordning – Valgt koncept 19:15 - Madordning – Valgt koncept 19:25 - Trivsel 19:25 - Trivsel –Hvad er mobning –Hvad har skolen gjort på området –Definering af trivselsambassadører –Oplæg til antimobbepolitik –Gruppearbejde –Præsentation fra gruppearbejdet –Trivselsambassadør 20:55 - Eventuelt 20:55 - Eventuelt

Skelgårdsskolens skolebestyrelse Skolen Meddelelser Meddelelser Spørgsmål Spørgsmål

Madordning - Valgt koncept Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Madordning Resultat til nu >650 til dato >650 til dato 60 i gennemsnit 60 i gennemsnit 7% 7%

Skelgårdsskolens skolebestyrelse Trivsel – Hvad er mobning? Helle Raabøl Hansen, cand. Jur. og mobbekonsulent, Danmark: ”Mobning er gruppens systematiske forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person på et sted, hvor denne person er tvunget til at opholde sig”. Fra: Grundbog mod mobning, 2005 Helle Raabøl Hansen, cand. Jur. og mobbekonsulent, Danmark: ”Mobning er gruppens systematiske forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person på et sted, hvor denne person er tvunget til at opholde sig”. Fra: Grundbog mod mobning, Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Trivsel – Hvad er mobning Konsekvenser for dem der mobbes Konsekvenser for dem der mobbes –Fx Angst, søvnløshed og manglende koncentration Konsekvenser for dem der mobber Konsekvenser for dem der mobber –Fx mister fornemmelsen for hvad der er socialt og menneskeligt acceptabelt Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Trivsel – Hvad har skolen gjort Socialårsplan i den enkelte klasse AKT-lærere eller ralationskompetencelærere Kommunalkonsulent Trivselsuge Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Trivsel – Trivselsambassadør? Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Trivsel – Trivselsambassadør? Skelgårdsskolens skolebestyrelse Nøglepersoner i en strategi for at involvere skolens forældre mere aktivt i skolens trivsels- og antimobbestrategi. Nøglepersoner i en strategi for at involvere skolens forældre mere aktivt i skolens trivsels- og antimobbestrategi. Opgaven for trivselsambassadørerne er først og fremmest : Opgaven for trivselsambassadørerne er først og fremmest : at arrangere og medvirke ved aktiviteter der forebygger mobning og fremmer trivslen på skolen, på årgange, i de enkelte faser, på tværs af faserne og på hele skolen. Ligesom der kan arbejdes på tværs af kommunens skoler.

Trivsel – Trivselsambassadør? Skelgårdsskolens skolebestyrelse Der vælges to fra hver fase! Der vælges to fra hver fase! Skolebestyrelserne kommer på kursus i maj Skolebestyrelserne kommer på kursus i maj Trivselsambassadørerne kommer på kursus i efteråret Trivselsambassadørerne kommer på kursus i efteråret

Trivsel – Oplæg til antimobbepolitik Skal indeholde: Mål for mobbe politik Hvad er mobning Hvad gør vi på Skelgårdsskolen Hvad kan forældrene gøre Evaluering Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Mål for mobbe politik Skelg å rdsskolen skal være en skole, hvor eleverne er trygge ved hinanden og ved de voksne, som arbejder p å skolen. Derfor er vores f æ lles opgave at skabe et optimalt milj ø, hvor ingen mobbes. Trivsel – Oplæg til antimobbepolitik

Hvad er mobning Direkte mobning kan være:   Fysisk vold, bl.a. skub, slag, spark m.m.   Handlinger ledsaget af ord, trusler og hån   Ubehagelige og krænkende udsagn, f.eks. mundtligt, via sms, chat osv.   Ufrivillig social isolering og udelukkelse fra gruppen Indirekte mobning kan være:   Handlinger uden ord, bl.a. ved brug af grimasser og negativt kropssprog   Bevidst udelukkelse/afvisning kun for at irritere eller såre   Negativ omtale gentagende gange over en vis tid Trivsel – Oplæg til antimobbepolitik

Hvad kan vi gøre på Skelgårdsskolen Hvad skal der gøres i klassen: I begyndelsen af hvert skoleår justerer den enkelte klasse sine egne regler for at opnå god social trivsel og forståelse. Med passende mellemrum drøftes trivsel, ensomhed, sladre/ikke sladre o.s.v Drøfte ansvar/medansvar Hvad skal der gøres med den enkelte elev: Hvis vi har en formodning om mobberi, tager klasselæreren initiativ til en drøftelse med de implicerede parter (personlig samtale eller samtale med begge parter). Klassens øvrige lærere informeres. Hvis problemet ikke bliver løst ved klasselærerens samtaler, involveres forældrene og ledelsen. I særlige tilfælde kan andre parter inddrages i samtalerne, og vidtgående løsninger kan komme på tale. Trivsel – Oplæg til antimobbepolitik

Hvad kan forældrene gøre   Støtte op om afstandtagen fra mobning.   Være opmærksomme på børnenes signaler.   I tilfælde af mobning eller mistanke om mobning straks kontakte klasselærer, ledelsen eller andre forældre (afhængig af situationen ).   Er aktive deltagere i alle faglige og sociale arrangementer på skolen/klassen. Trivsel – Oplæg til antimobbepolitik

Succes eller fiasko vil fremgå af de store evalueringer, der foregår hvert andet år. Trivsel – Oplæg til antimobbepolitik

Trivsel – Gruppearbejde I opdeles i tre grupper I opdeles i tre grupper –Indskoling –Mellemtrin –Udskoling Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Trivsel – Valg af trivselsambassadør Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Eventuelt Skelgårdsskolens skolebestyrelse

Skelgårdsskolens skolebestyrelse Tak for en god og hyggelig aften……