INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
På arbejde i Bangladesh
Advertisements

Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Alt er startet med en tanke! Tænk: Hvis vi nu vidste hvor alle var på vej hen…. ? Så skulle vi blot komme derhen først! Og så ville vi kunne tilbyde en.
Børns indflydelse på familiens købsbeslutninger
16-64 årige på arbejdsmarkedet
Mette Verner, Kønsfordelingen i dansk erhvervsliv. Mette Verner Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Bogens klasser   Klasserne i bogen er defineret sådan (tallene er deres andel af de årige, når studerende ikke regnes med): Overklasse.
Evaluering af Projekt Unge
Udviklingen i butikstyperne
Tal på familieområdet.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
HHX - Lene Baake Afsætning 2012.
Center for Politiske Studier
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Realkreditinstitutter
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
LKS Du opdager, at din nabos søn på 5 år til har mange blå mærker, bl.a. på overarmene. Hvad gør du?
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
Ligeløn til sygeplejersker
Sådan får vi ligeløn i Danmark!
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Danmark i et globalt arbejdsmarked
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
Procesindustrien 2010 Richard B. Larsen 10.mar. 10 Energieffektivitet og konkurrencekraft Procesindustriens bidrag til "Grøn vækst"
Teknologi og samfund Den teknologiske udvikling 1 Samfundsudviklingen
SF Ungdom Ved..
Ria Slides I dette indkøbscenter kan fruerne vælge mellem forskellige mandetyper...
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Lavere vækst i antal indvandrere Årlig nettostigning, årige, personer KILDE: Ikke-vestlige Indvandrere & arbejdsmarkedet, fig. 1.1.
U ngdommens U ddannelsesvejledning B ornholm Torvegade 7 1tv Kasse i finansministeriet STU - Status august 2012 Kommunikationscentret.
video. Fællesoffentlige digitaliseringsstrategi: Alle over 15 år skal have NemID og Digital Postkasse efter november.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Emilia van Hauen JEG ER MISUNDELIG! ”Vi går ikke ind for kvoter – det er sådan noget for fisk!” Bolette Christensen, vicedirektør i Dansk Industri.
Mandag d. 8. december 2014 CEPOS VÆKSTKONFERENCE 2014 Flexicurity, kriser, vækst og globalisering Torben Tranæs ROCKWOOL FONDENS FORSKNINGSENHED.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Dansk økonomisk politik under et nyt internationalt regime efter 1973
Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet – arbejdspladsernes rolle, 8. februar 2006, Mona Larsen Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet Arbejdspladsernes rolle.
Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England.
Velfærd – stat, marked og det civile samfund
Lighed & ulighed Samfundsfag.
Selvstændige erhvervsdrivende, reproduktion, ulighed og mobilitet Martin D. Munk Professor, CMR-CSR, AAU-CPH.
Senior Festival Hvor ord svigter, ”taler musikken” Udarbejdet af: Peter, Younas, Katarina og Nina.
Miljøplanlægning og forvaltning Miljøplanlægning 1. Kursusgang Mandag den 12/
Køn, arbejde og økonomiske muligheder Landstingssalen 8. marts, 2010 Bent Greve Roskilde Universitet.
Arbejdsstyrken stiger ikke nok
Energikrisen
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
En fremtid med muligheder: Fremtidens produktion i Danmark Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Opdragelsesformer og familietyper Fra landbrugssamfundet Det industrialiserede samfund Det sen-moderne samfund Efter jeg har vist dig dette Power Point.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
Koncepter og butikskæder
Lavet af: Julie J. og Julie N.
Global opvarmning Noter.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
Præsentationens transcript:

INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -

INDUSTRISAMFUND Dampmaskinen opfindes, hvilket giver mulighed for effektiv Masseproduktion af industrivarer som bl.a. maskiner til landbruget og produkter til de private husholdninger

INDUSTRISAMFUND Masseproduktionen gør i stadigt større grad den manuelle(menneskelige) arbejdskraft overflødig og stadigt flere fra landbefolkningen flytter til byområderne, hvor industrien og dermed arbejdspladserne findes.

INDUSTRISAMFUND Typisk for de nye arbejdspladser i industrien er, at det er store arbejdspladser, hvor de ansatte opfatter sig selv som et nummer i rækken. Man går stort set kun på arbejde for at tjene en dagløn. Arbejdsdagene er lange (7.15 – 16.15 for pigen på TV fabrikken ARENA) Man arbejder for at leve og nyder sin FRITID

INDUSTRISAMFUND I takt med den stigende industrialisering begynder kvinderne at komme ind på arbejdsmarkedet. Op igennem 1960érne kommer ca. 600.000 kvinder ind på det danske arbejdsmarked.

INDUSTRISAMFUND (Grafikken viser kvindernes andel af arbejdsstyrken i Danmark fra 1950 - 1981)

INDUSTRISAMFUND Allerede i 1970'erne var unge kvinders uddannelses- og erhvervsfrekvens imidlertid på lige fod med unge mænds. Tidligere havde kvinderne hovedsageligt passet børn og hus, mens deres mand forsørgede familien. Nu begynder de at bidrage til familiens indkomst med deres løn.

INDUSTRISAMFUND Familierne bliver dermed rigere og 1960érne bliver kendetegnet ved en stor stigning i velstand for mange danskere. Flere og flere familier får råd til goder som bil, TV, eget hus og rejser til udlandet. http://www.youtube.com/watch?v=7-Gvcw67Jlw

INDUSTRISAMFUNDET Det danske samfund som helhed bliver ligeledes rigere idet man får højere skatteindtægter. Industrisamfundet økonomiske fremgang får en brat opbremsning med oliekrisen i starten af 1970érne. http://www.danskhistorie.dk/emner/oekonomi/energikrisen_1973/?L= http://www.e-pages.dk/sydenergi/23/4

INDUSTRIUSAMFUND - og danskerne er dermed på vej mod nye tider….