Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England."— Præsentationens transcript:

1 Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England startede. Industrialiseringen Handel og transport Industrien overtog landbrugets rolle som den vigtigste økonomiske aktivitet. Maskiner overtog menneskets kræfter, færdigheder og træ blev erstattet af jern og kul. Handel, transport og kommunikation blev udbygget.

2 Handel Gennem flere århundreder havde England en eksport næsten kun bestående af uld og uldvarer. Størstedelen af denne eksport blev solgt til Europa. Mange Europæiske lande stræbte efter at blive internationalt selvforsynende. Dette gjorde at den engelske uldeksport til Europa var standsende, men dette blev opvejet af afsætningen på kolonimarkedet. På kolonimarkedet var det ikke kun uldvarer man afsatte det var også varer som søm, økser, knapper, våben, ure, lædervarer og mange andre forbrugsvare. Følge af den store efterspørgsel på kolonimarkederne var industrialiseringsprocessen i England i slutningen af 1800-tallet     

3 Handel Engelske uldvare og store partier med kolonialvarer, som fra at have været en luksus vare til nu at indgå i den daglige husholdning hos større og større grupper af befolkningen, blev solgt til Europa. Til gengæld for kom der fra Europa en masse nødvendige varer for den engelske handel og industri: træ til skibe, bygninger og minegange; svensk og russisk jern; tjære, hamp og hør, også til skibsbygning. Uden kolonihandlen havde England ikke været i stand til at betale for disse råprodukter. Det engelske samfund fik tilført en stor formue. Dette skete ikke kun på grundlag af koloniernes efterspørgsel på de engelske færdigvarer som medførte produktionsændring, men også måden udenrigshandel forløb på, efter merkantilistisk opskrift, indebar et stigende overskud på den engelske handelsbalance. I slutningen af 1800-tallet havde det engelske samfund en betydelig kapitalrigdom. På grund af den stigende handel var der mange byer som Bristol og Liverpool der voksede fra små flækker til store byer. Byernes vækst medførte at den indenrigske handel og voksede betydeligt.

4 Handelsruterne En omfattende handelsaktivitet udvikledes med et net af handelsruter.

5 W.W. Rosfow (økonomi historiker) antydede at den vigtigste faktor var øgede investering i nye bygninger og maskiner, i perioden 1780- 1802. Økonomisk vækst: 1. forretningsfolk investere deres penge hvilket med fører at de ansætter flere medarbejdere. 2. arbejderne brugte lønningen på fabriks- fremstillede vare (medførte) forretningsfolkene tjente flere penge. 3. forretningsfolkene investerede deres fortjeneste, betalte løn flere nye ansatte arbejdere, arbejderne købte flere fabriksfremstillede vare o.s.v. Den økonomiske vækst var selvforstærkende. Handel og økonomisk vækst Jo flere arbejdere der blev betalt for at arbejde jo flere mennesker havde råd til at købe frabriksfremstille de vare og på den måde steg handlen samtidig med økonomien.

6 Transport

7 Dampmaskinen


Download ppt "Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google