Reportage Fluen på væggen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan ser vores hjemmeside ud:
Advertisements

Journalistiske virkemidler
Se en eller flere af de sjove supervisionsvideoer her:
Hej hund
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
Kreative U-dialoger Hvordan kan vi tilrettelægge og lede kreative U-dialoger og U-eksperimenter Vicki Sieling 2013.
Sofies dejlige dag.
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
AOH.DK Herning Gymnasium i Europa.
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Kender du det? Hvordan kommer jeg i gang med at skrive?
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Videreudvikling af ide 2&2
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
Studieretningen Engelsk A –Spansk A Med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
SANSENING og INTUITION er måder vi får/tager information på Sansefunktionen tager informasion ved hjælp af de fem sanser, syn, hørelse, følelse, lugt og.
Genre - et overblik.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Hvad er forandring?.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
Ondskab
Grundkursus i synopsisskrivning Stine Heger, cand.mag.
Pitching Erfaringer fra “B-boys and fly girls”. Har du en god ide til et nyt TV program, så indbyder tvfestival.dk dig til Pitching konkurrence. Måske.
[Navne på dem i gruppen] [EMNET]. [Her skriver I kort om den påstand eller de tal, som I har undersøgt] [Også hvem, der er fremkommet med påstanden/tallene]
Kommunikativ sprogfærdighed
Pressemeddelelser, der fænger - vinkl skarpt og brug coaching
Nyhedsartikel dansk.
Skriftlighed er bundet til arbejdet med: Genrer Formidling Læsning
Sprogets legeplads Sprogudvikling Højtlæsning og billedbøger
Kanondag – forberedelse og dokumentation. Plan for dagen optakt – hvem fortæller en historie? – 1. workshop workshop 12.
Fortællertyper.
Pædagogisk forår i København
Om brug af empiri i bachelorprojektet
Sproghandlinger, genrer, stilleje
- Drømmen om en storby utopi
Den undersøgende dimension
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Nyhedsartikel Skal oplyse læseren om, hvad der er sket, hvad der sker, hvad der vil ske i verden. Journalisten opsøger kilder og stiller spørgsmål efter.
Overskrift Manchet Manchet Manchet Manchet Manchet Mellemrubrik
NYHEDSARTIKLEN Denne præsentation er udarbejdet på baggrund af hjemmesiden Avisen i undervisningen (Nyhedshistorien:2014) og (Design:2014)
Fordybelsesfase: Dybdeanalyse
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
AKT på Dybbøl Skolen.
Skriv jeres egen novelle!
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x x.
Fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. Fortællertyper? Hvilken betydning har fortælleren? Hvad kan vi tilføje.
Af Christina Hesselholdt. Genre n Christian Hesselholdt betegner sin bog som en samling af fiktioner om en barndom.
Feature Dansk.
Epik – fortæller - fortællersynsvinkel
Intro til fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. ”Flipped film” Fortællertyper? Lektie? Opgave – arbejde med.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 3: Den analyserende skrivemåde.
At du kan forklare og anvende sundhedsfaglig dokumentation, formidle observationer samt anvende fagsprog i skrift og tale.
Få det bedste ud af pressen - op til og under de Paralympiske Lege - Lær at lokke medierne - Lær at give det lækre budskab.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Dansk & Skriftlighed Formelt –og uformelt skriftsprog Processkrivning Sproglig variation.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Den digitale.
- Virkelighedsvarianter
Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium
Oplæg v. Sarah Tarp Nissen
Nyhedsartikel Skal oplyse læseren om, hvad der er sket, hvad der sker, hvad der vil ske i verden. Journalisten opsøger kilder og stiller spørgsmål efter.
Dansk på GF2.
Fortæl din livshistorie så andre lytter
Hvad er en Feltrapportage?
Dansk-historieopgaven
Præsentationens transcript:

Reportage Fluen på væggen

Reportagen Findes som skriftlig genre i aviser og på nettet, mundtlig genre i radio og på tv Læseren tages med ud i virkeligheden, som en flue på væggen Læseren får en levende beskrivelse med detaljer og sansninger Formålet er, at få læseren til at føle sig midt i den begivenhed/situation

Fokus i genren Detaljerigdom Sansninger Interview Dramatrekant beskrivende skrivemåde, medtager detaljer Sansninger bruger alle sanser Interview interviewpersoner og replikker Dramatrekant Omvendt nyhedstrekant (se nyhedsartikel) Observationer masser af observationer/iagttagelser

Dramatrekanten

Fremgangsmåde Idefasen Observationsfasen Skriveprocessen Journalisten tager ud på stedet, ofte uden at vide hvad han/hun leder efter Observationsfasen alle sanser er i spil – journalisten fornemmer stemninger og skriver ned i tilfældig form evt. interviews med personer Skriveprocessen materialet sorteres og reportagen starter ofte med en indgangsscene

Spot på sproget Show don’t tell – fortæl ikke hvad der sker men beskriv det med sanser Dramatisk – gør det spændende Konstaterende – Skriv kort og præcist hvad der sker Sanseligt sprog – leg med sproget, gør det levende og fantasifuldt