Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Imperialisme
Advertisements

Rusland – November 2013 Velkommen
Oplysningstiden.
Oplæg: Øvelsestime i Teknologihistorie ved Lars Lauridsen Gruppe 2, Hold 1 
Økonomiske beregninger
Arbejderne i den Industrielle Revolution i England
Irak Krigen.
Jarnes A/S Ud af krisen Hvem er Jarnes A/S? • Start: Palle Jarne Clausen 1961 • Nu: 50% Morten Jarne Clausen & 50% Gitte Clausen Bruun Jarnes A/S.
Imperialismens epoke Kolonialisering
Investeringsstrategi under svingende prisforhold
Befolkning Hvorfor får man mange børn i nogle lande og få i andre lande? Hvad betyder det for et land, at der er så mange overvægt af gamle og overvægt.
Konkurrentreaktioner
Det Internationale Område
Industrielle revolution
Den glade CEO og iværksætter!
Livet på landet & i byen Julie & Sonya.
26.2 Kapacitetsomkostninger
Irak.
Firms, workers, and the Geographic Concentration of Economic Activity Af G. H. Hanson (i) The Oxford Handbook of Economic Geography s
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Hvorfor økonomisk krise i Europa? og hvordan kommer vi videre? Jesper Jespersen, Roskilde Universitet, tirsdag, den 10. september 2013.
6. Virksomhedens indtægter
Sidste nyt Fløjkrigen i ECB toner tydeligere og tydeligere frem. Senest har de to medlemmer George Provopoulos og Athanasios Orphanides talt varmt for.
En dansk vækstsucces (jf. Peder J. Pedersens Tabel 17.2 fra første time) Både landbrug og byerhverv viste høje vækstrater fra 1880, jf. næste.
Makro-2 uge 10 Skattereformen Repetition
1 Lektion 26: rep. af erhvervspolitik og afløsningsopgave 1.Økonomiske nyheder 2.Repetitionsspørgsmål i erhvervspolitik 3.Opsamling på hængepartier, I.
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
1 Lektion 18: Priser i en åben økonomi 1.Økonomiske nyheder 2.Repetition 3.Dagens pensum 4.Hvad kan I få eksamensspørgsmål i? 5.Næste lektion 6.Tilbagemelding.
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
Llælædlf. Flere ka’ mere Spastikerforeningens økonomi skal styrkes. Spastikerforeningen vil være større Spastikerforeningen vil være mere synlig Spastikerforeningen.
Kapittel 9 Klima forandringer. Klimaet forandre sig  Drivhusgas forbruget stiger næsten i alle lande  I udviklningslandene stiger co2 udslippet især.
Globalisering ? Hvad fortæller vi vore tillidsrepræsentanter om globaliseringen ? Pil
Kapitel 7 - Finanskrisen Gruppe 1 Alexander, Anders KN, Morten U, Bent og Henrik N.
1 Lektion 25, Repetition-3 1.Diverse 2.Stedprøven og herunder kurverepetition 3.Makroprøven, II (17-30)
Økonomi og Demokrati.
Økonomisk historie – formål At udvide perspektivet på økonomi i tid og rum, dvs. At demonstrere økonomi anvendt på andre institutionelle rammer end dem.
Økonomiske begreber Samfundsfag.
6. Virksomhedens indtægter
Samfundsmæssige betydning af klimaændringer indenfor landbruget Brian H. Jacobsen, FOI, KU (KVL)
INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
Real - økonomi Økonomisk udgangspunkt : Produktion :Ingen Arbejdsløshed :Alle Levestandard :Mangler Gæld / Formue :Ingen.
Finanskrisen, der blev til en økonomisk krise
Afslutningen om reformperioden fra 1780’erne og dens følger En privatisering af den tidligere fælles jord – incitament til at forbedre og bevare ressourcen.
Hovedstrømninger i 1800-tallets litteratur
Nærgående benchmarking af planteavlen - Hvad er Business Check Mark?
Sebastian Mikkelsen og Simon Hindkær 1.Øma Afsætning KONKURRENTREAKTIONER.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Arealanvendelse – Hvilken.
Reformation.
Energikrisen
Reformation.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Pengestrømme mellem Grønland og Danmark Resumé af rapport fra Arbejdsgruppen vedr. Økonomi & Erhvervsudvikling under Selvstyrekommissionen.
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
Louis Vuitton i Tyskland Analyse af de eksterne forhold i den tyske branche for luksusgoder Gruppe 4 MAK Nora Henriksen, Christian Madsen, Kasper Petersen,
Erhvervsgeografi og Globalisering Om arbejdsdeling mellem hovederhvervene og international arbejdsdeling Af Otto Erhvervsfordeling i alle lande Erhvervsfordeling.
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Koncepter og butikskæder
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Trekantshandlen.
Verdenshandel og betalingsbalance
Erhvervsgeografi og Globalisering
Historie og organisation
Erhvervsgeografi og Globalisering
Præsentationens transcript:

Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England startede. Industrialiseringen Handel og transport Industrien overtog landbrugets rolle som den vigtigste økonomiske aktivitet. Maskiner overtog menneskets kræfter, færdigheder og træ blev erstattet af jern og kul. Handel, transport og kommunikation blev udbygget.

Handel Gennem flere århundreder havde England en eksport næsten kun bestående af uld og uldvarer. Størstedelen af denne eksport blev solgt til Europa. Mange Europæiske lande stræbte efter at blive internationalt selvforsynende. Dette gjorde at den engelske uldeksport til Europa var standsende, men dette blev opvejet af afsætningen på kolonimarkedet. På kolonimarkedet var det ikke kun uldvarer man afsatte det var også varer som søm, økser, knapper, våben, ure, lædervarer og mange andre forbrugsvare. Følge af den store efterspørgsel på kolonimarkederne var industrialiseringsprocessen i England i slutningen af 1800-tallet     

Handel Engelske uldvare og store partier med kolonialvarer, som fra at have været en luksus vare til nu at indgå i den daglige husholdning hos større og større grupper af befolkningen, blev solgt til Europa. Til gengæld for kom der fra Europa en masse nødvendige varer for den engelske handel og industri: træ til skibe, bygninger og minegange; svensk og russisk jern; tjære, hamp og hør, også til skibsbygning. Uden kolonihandlen havde England ikke været i stand til at betale for disse råprodukter. Det engelske samfund fik tilført en stor formue. Dette skete ikke kun på grundlag af koloniernes efterspørgsel på de engelske færdigvarer som medførte produktionsændring, men også måden udenrigshandel forløb på, efter merkantilistisk opskrift, indebar et stigende overskud på den engelske handelsbalance. I slutningen af 1800-tallet havde det engelske samfund en betydelig kapitalrigdom. På grund af den stigende handel var der mange byer som Bristol og Liverpool der voksede fra små flækker til store byer. Byernes vækst medførte at den indenrigske handel og voksede betydeligt.

Handelsruterne En omfattende handelsaktivitet udvikledes med et net af handelsruter.

W.W. Rosfow (økonomi historiker) antydede at den vigtigste faktor var øgede investering i nye bygninger og maskiner, i perioden Økonomisk vækst: 1. forretningsfolk investere deres penge hvilket med fører at de ansætter flere medarbejdere. 2. arbejderne brugte lønningen på fabriks- fremstillede vare (medførte) forretningsfolkene tjente flere penge. 3. forretningsfolkene investerede deres fortjeneste, betalte løn flere nye ansatte arbejdere, arbejderne købte flere fabriksfremstillede vare o.s.v. Den økonomiske vækst var selvforstærkende. Handel og økonomisk vækst Jo flere arbejdere der blev betalt for at arbejde jo flere mennesker havde råd til at købe frabriksfremstille de vare og på den måde steg handlen samtidig med økonomien.

Transport

Dampmaskinen