Angsthåndtering Psykoterapeut Lene Brøndum Madsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Advertisements

Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Reform af førtidspension og fleksjob
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
New Insight - Noter til præsentation
Om ”kommunikation” •Kommunikator er en af de syv roller i speciallægeuddannelsen •Samtale med patienter, pårø- rende, kolleger og andre perso- nalegrupper.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Intervention i almen praksis
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
UUUC Årskonference 2011 Hvad ved vi om social arv?
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Forskningschef Niels Ploug, Socialforskningsinstituttet Forskningsprogrammets hovedresultater – hvad kan man lære af det? ► Lidt om programmet ► Kultur.
Grundforløbet Dyr planter og natur ( ca 400 elever /år ) Uddannelserne: Anlægsgartner, produktionsgartner og væksthusgartner Landmand, dyrepasser og jordbrugtsmaskinfører.
EU –regler og rammer Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
UU vejleder Lene Skovgaard.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
IMODUS konference Campus Roskilde 20. Marts Lene Smith, EUC Norvestsjælland1.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Hvordan bliver vi en kompetent bestiller
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Uddannelsesafklarende samtaler
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
27 AUGUST 2014 FRA VVM-REDEGØRELSE TIL UDBUD 1 Fra VVM-redegørelse til udbud (og udførsel) MILJØVURDERINGSDAG’ AUGUST 2014, KØBENHAVN.
Obligatorisk digital selvbetjening
Vestbjerg Byggemarked A/S Gruppe 2
UDDANNELSE MED PERSPEKTIV Økonomi Wiki. ØKONOMI Det følgende gælder afregning af timer for den enkelte institution. For at sikre en enkel og korrekt registrering.
D Nyreforeningens Dialysekonference Uræmikoordinator i Fredericia v. spl. Lene Lederballe Pedersen.
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn I mistrivsel?
Sundhedsøkonomi og sårbehandling Hvilke tanker gør man sig i KL? v./ chefkonsulent Tina Jørgensen.
Nye ældre – nye muligheder
Skriftlig eksamen 2011: Opgavens sprogbrug Dorthe Wangs.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
1 UU vejleder Lene Skovgaar d. 2 Hvem er UU-Lillebælt Vejleder i valg af ungdomsuddannelse Kollektiv vejledning og udvidet vejledning Grundskolevejledning.
til implementering af retningslinjer i almen praksis
1 Den danske model Kvalitetsudvikling og kvalitetssikring af vejledningen Erik Møller Hansen Chefkonsulent Kontoret for vejledning Undervisningsministeriet.
Nationalt PKL seminar den 11. og 12. maj 2011 i Horsens
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
juni 2009 Sygehus Sønderjyllands samarbejde med erhvervslivet Sygeplejefaglig direktør Ditte Thinggaard.
Virksomhedernes brug af Elevplan
Uddannelsesplan II - fokus på vejledning Centerledermøde; Sisimiut april 2014.
Færdighedstræning i Region Syddanmark.
Velkommen til forældremøde
Nr Laserscanning og GIS Kortdage 2004 Laserscanning og GIS Nye perspektiver i planlægning og projektering af ”ny” natur. Af Hans Jakob Martinsen.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
OPDAG bibliotekerne i Odense - grydeklare tilbud til skolerne.
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
Obligatorisk digital selvbetjening
At arbejde i en sygeplejeklinik er det løsningen?
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Virksomhed med arbejdsmiljøcertifikat Alle virksomheder Arbejdsmiljøcertifikatet.
TRIVSELOP Handicap, 1. november 2010.
Forandringsteori i praksis Udviklingsprojekt omkring den nye ungeenhed i Jobcenter Horsens.
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Ådalens Skole Innovative LAR-projekt udskolingen.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Februar 2017 PKU-konference
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Patientens møde med sundhedspersonalet
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Præsentationens transcript:

Angsthåndtering Psykoterapeut Lene Brøndum Madsen Studievejleder Margit Vestbjerg, VUC Fredericia

Forberedelsen En af flere indsatser Problemets omfang? Rollefordeling mellem terapeut og vejleder Obligatorisk deltagelse i foredrag? Opfølgning på indsatsen? En af flere indsatser VUC kursisters baggrund: uddannelsesmæssigt , personligt og socialt Stadigt flere diagnoser: Borderline, ADD, ADHD, depression, - både godt og ondt  Flere indsatser m. professionel assistance til studievejledningen, aktuelt : Psykologsamtaler, coach, som arbejder med enkeltkursister og med hele klasser, angsthåndteringssamtaler. Problemets omfang? Angst og fobier et relativt nyt felt, Problemstillingen var kendt , men ikke omfanget af problemet Rollefordeling mellem terapeut og vejleder Vejlederen koordinerer, idet der er 3 veje til hjælp: lærerne kan henvende sig med mistanke om behov, vejlederen møder behovet i sine samtaler, kursisten henvender sig selv, når vedkommende i forbindelse med foredrag bliver klar over, hvad der er galt. Obligatorisk deltagelse i foredrag? Vi startede i marts 2011 med info om Lene og hendes tilbud på morgensamling. Dernæst gav vi et frivilligt tilbud om at deltage i foredrag om social angst og fobier og hvad Lene kunne tilbyde.– i undervisningstiden. I dette semester laver vi obligatorisk fælles samling for kursister med et totimers foredrag Opfølgning på indsatsen? Intentionen at lave en spørgeskemaundersøgelse om effekten af indsatsen 8herom senere) 08-04-2017 Angsthåndtering

Angst - og vejen til ro Vi skal vide, hvad angst er Vi skal vide, at angst kan håndteres Foredrag og visitation Gruppeseancer Enkeltsessioner Effekt, som terapeuten oplever det 08-04-2017 Angsthåndtering

Effekten Studievejlederen: Rapport fra sommeren 2011 ” Mere tid! Man havde nok ikke regnet med, at det blev så ’populært’, som det gjorde.” Marias karaktergennemsnit Dittes bemærkning til skolens indsats Rapport fra sommeren 2011 Ca. 100 personer mødte op til dette informationsmøde 26 personer har i alt deltaget i gruppeundervisningen. Flere har været tilmeldt, men mødte ikke op. Et par prioriterede undervisning, en enkelt turde ikke gå ind, da hun så, at der var flere til stede. 25 personer har deltaget i enkeltsessionerne, 8 af disse har også deltaget i gruppesessioner. Alle havde et reelt behov, altså langt flere end vi havde en anelse om fra skolens side. Angsthåndtering blev tilbudt igen i skoleåret 11-12 og d.8.10. afholder Lene sit foredrag, som optakt til dette skoleårs indsats . Tilbage til sommeren 2011: Kun få returnerede spørgeskemaerne, en kommentar fra Kamilla: ”Mere tid! Man havde nok ikke regnet med, at det blev så ’populært’, som det gjorde. Marias karaktergennemsnit Artikel med Maria og Reni i Fredericia Dagblad Marias karaktergennemsnit, da hun afsluttede hf sommeren 2012: Dittes bemærkning til skolens indsats Baggrund: Ditte lider af depression og har aftale om krav til hendes studieaktivitet i perioder, hvor hun har det svært. Hun bruger ekstra tid på at gennemføre sin HF, men er dygtig og gør en indsats, så godt hun kan ”I skal vide, at der er stor taknemmelighed fra os for den forståelse, der udvises fra VUC Fredericia for vores behov” Vi er et uddannelsessted for mennesker med meget forskellige vilkår for læring og der er mange dilemmaer i håndteringen af kursisternes fravær. Undervisning i angsthåndtering kan være den støtte, der kan hjælpe nogen igennem ikke alene deres uddannelse men også give dem redskaber til deres liv i øvrigt. 08-04-2017 Angsthåndtering