3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange 23-10-2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Advertisements

Sundhedsaftalen fra ord til handling
Ledelse…for, gennem og med patienten
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Netværk af forebyggende sygehuse
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
I T OG INFORMATIONSUDVEKSLINGS GRUPPEN OG SUNDHEDSAFTALE 3 Møde den 3.september 2013.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
1 Elektronisk borgerdokumentation i kommunerne Dasys Dokumentationskonference 15. september 2011.
Den kommunale virkelighed med telemedicin
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Almen praksis – Ønsker fra en kommune 13. november 2014 Det samarbejdende sundhedsvæsen Perspektiver og visioner.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
Sundhedsøkonomi og sårbehandling Hvilke tanker gør man sig i KL? v./ chefkonsulent Tina Jørgensen.
Indhold, indsatser, implementering
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
KL´s visioner for kroniske patienter
Telemedicinsk vurdering af sår Nationale målsætninger og sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland Center for Telemedicin, Region Midtjylland.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Afsluttende bemærkninger Den videre proces. 1. generationsaftaler Generelle aftalepunkter Fælles udredninger/ udspil + + Specifikke aftalepunkter = Sundhedsaftale.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Patientsikkerhed, kvalitet og akkreditering
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Sundhedsaftale III status
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Amager og Hvidovre Hospitaler Vicedirektør.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Sektor Karen Stæhr Personalet som brobygger mellem borger og ny teknologi – hvordan? 21. september 2012.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Implementeringsgruppen Pleje, behandling, træning og rehabilitering Møde i Vestklyngen 9. september 2015.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.
Fokusområder og indsatser i og det fremadrettede arbejde i PSOF Vestjylland Den 11. november Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.
Kvalitetsudvikling hvordan?
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
September 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
KL’s arkitekturrådsmøde
KL’s arkitekturrådsmøde
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Sundhedsaftalerne Gennemførelse af 3 g sundhedsaftalerne er egentlig en stor række af projekter Det kalder på principper for samarbejde under og efter implementering Det kalder på organisering Det kalder på principper for vurdering af projekter

Principper for samarbejde Borgeren som aktiv medspiller IT understøttelse af patientforløb Anvendelse af IT løsninger Organisatorisk implementering Sikker og stabil drift Innovativ tilgang

Elektronisk understøttelse af samarbejdet i aftalen: Indsatser Forebyggelse – Henvisning til kommunal forebyggelse – Forebyggende helbredsundersøgelser til børn Behandling og pleje – Samarbejdsaftale om anvendelse af korrespondancemeddelelser – Projekt til optimering af digitale arbejdsgang i forbindelse med indlæggelser og udskrivninger – Ambulatorieområdet – Fortsat udbredelse og optimeret anvendelse af MED Com standarder – Afklaring af, hvordan MED Com standarder skal implementeres i psykiatrien – Teknisk muliggørelse af IT understøttet kommunikation på børneområdet

Elektronisk understøttelse af samarbejdet i aftalen: Indsatser Genoptræning og rehabilitering – Kommunikation om behandlingsredskaber og hjælpemidler – Ambulante kontroller på sygehus i forbindelse med genoptræning i kommunen – At understøtte en direkte kommunikation mellem terapeuter i kommunerne og de behandlende sundhedspersonaler på sygehuset – At understøtte kommunikation på hjerneskadeområdet

Telemedicin og telesundhed: Indsatser TeleCareNord I i drift? TeleCareNord II ? Telemedicinsk sårvurdering Fælles medicinkort

Styringsmodel for tværkommunalt samarbejde Organisering af sundhedsaftalen skal løfte et styringsbehov på IT projekt området Organisering af sundhedsaftalen skal skabe styringsmæssig sammenhæng mellem – strategi – (sundheds)projekter – (efterfølgende)drift

Kvalitetsudvikling og data Digital kommunikation og arbejdsgange skal være med til at sikre ensartet kvalitet Opsamlende data skal være med til at prioritere indsatser og projekter