Screening v. UUV Køge Bugt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Advertisements

Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Læsning og skrivning i børnehaveklassen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
UUV vejlederdag den Velkommen.
Læsning..
Et væksthus for børn og voksne
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Roskilde Produktionsskole
Skolereformen Overordnede mål:
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Tietgen Erhverv HG Erhverv HG Erhverv 1½ år (tidligere HG FLEX) HG Erhverv 2 år (tidligere FIVU) Ny Mesterlære Afklarende / kombinerede forløb 10. Handel.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Forebyggelse af matematikvanskeligheder
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
TUR dialogmøde AMU Nordjylland
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
Handleplan for læsning Tårnby Kommune
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Tre klare nationale mål
”Vi når målet – men hvordan?”
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Folkeskolereform Version 1.0
FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER
Faglig fordybelse i indskolingen
Kontanthjælpsreformen
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Velkommen til forældremøde
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
UUV repræsentantskab UUV repræsentantskab tirsdag d. 24. september 2013 Præsentation  Afdelingsleder Hanne Legaard  Uddannelseskonsulent Eva Louise Nilsson.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
KUU – Kombineret UngdomsUddannelse
Velkommen til forældremøde
Læsning.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
Aktiviteter i forbindelse med undervisning af elever med specifikke matematikvanskeligheder Jens Brandt Peter Vilhelm Højgaard Jensen VUC&hf Nordjylland.
Vurdering af færdigheder i læsning og matematik -Et eksempel på en introduktion til AMU-deltagere Mærsk Nielsen HR.
Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Samarbejde med Jobcentrene ”fremtidens arbejdsmarked er for de uddannede !!!” Det er dokumenteret, at den danske arbejdsstyrke skal efteruddannes og opkvalificeres.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
National ordblindetest på tværs af uddannelser Testen skal identificere elever og studerende med ordblindhed på tværs af uddannelser fra forår 3.klasse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkomst og status på beskæftigelsesindsatsen Regionsdirektør Kasper Kyed Vejledningstemamøde, 29. november.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Udarbejdet af UU Randers
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen
Tilbud til voksne ordblinde
Præsentationens transcript:

Screening v. UUV Køge Bugt FVU-screening er: Vejledende test af læse- og/eller matematikfærdigheder. Tilbud til 15-17-årige og voksne.

Hvorfor? Det skønnes, at op mod 300.000 danskere har læsevanskeligheder. Tal fra Hovedstadens Ordblindeskole: Blandt ufaglærte medarbejdere i Københavns Kommunes Ungdoms- og Fritidsforvaltning var der ud af 100 medarbejdere: 70% med behov for FVU/OBU. Vi møder dem i vejledningen!

Kontanthjælpsreform Systematisk læse-, skrive- og regneundervisning til unge med behov. Alle unge, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, skal læse-, skrive- og regnetestes. Undervisning i læsning, regning og skrivning til niveau for folkeskolens afgangsprøve.

www.uuvscreening.dk

Vejledende læsetest for voksne Testen er udarbejdet af UVM til uddannelsesudbydere, jobcentre og andre aktører. 3 deltest: 1) tekstforståelse 2) ordforråd 3) læsning af ord Ca. 30 minutter, typisk på computer.

Læsetest

Læsetest 2

Læsetest 3 JOR JIR JAL JYR

Hvad kan testen vise? Om den unge er i målgruppen for FVU i dansk. Om den unge vil have gavn af undervisning i dansk som andetsprog. Om der er behov for en ordblindetest.

Matematiktesten 3 deltest: 1) matematiske begreber 2) grundlæggende regnefærdigheder 3) matematik Ca. 20 minutter, på computer.

Matematiktest

Matematiktest 2

Matematiktest 3

Hvad viser testen? Om den unges sproglige forudsætninger er tilstrækkelige til at følge FVU. Om den unges forudsætningerne inden for talforståelse og regning peger på et FVU-forløb. Om den unges forudsætninger ligger over FVU-niveau.

Vejledende samtale Uddannelses-/arbejdserfaringer. Den unges læsevaner. Erfaringer og oplevelser med læsning/skrivning og matematik. Testresultaterne og den unges kommentarer. Vejledning omkring FVU, evt. henvisning til ordblindetest.