Samson Og Dalila.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Der var engang et ældre ægtepar ....
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Uskrevne Regler Modul november 2011.
De 10 små forskelle mellem Mann & Frau.
3 Historier fra det virkelige liv
Opstandelsesfest.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Med dejlige varme farver
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Menneskets fald og genoprejsning
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Overvældet af Jesu opstandelse!
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
”Religion er opium til folket”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Dette er Med vært... din Hån og bedrag PersonerJesus ordPåske ting Påske dagene 100 Steder.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Moderne Kvinder Frøkongen.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 1
Quiz om ”Bibelen for børn” del 2
Quiz om kristendom Klik.
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Den barmhjertige samaritaner
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Moses 3. del.
Historien om Jesus’ fødsel
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Skatteopkræveren Zakæus
Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:
Stormen på bastillen.
Reformation.
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Den gældbundne tjener med Lego-figur
Julens symboler Matthæus 2
Hvilken historie var de vise mænd drevet af?
Hvilken historie ønsker du at være en del af?
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Samson Og Dalila

Jøderne og filistrene Jøderne fik en straf af gud, fordi de ikke fulgte hans ord. Gud gav jøderne til et folk der hedder filistrene. Filistrene skulle være konger over jøderne i 40 år. De behandlede jøderne som skidt

Gud sender sin frelse En dag mente Gud, at jøderne var klar til at blive frie igen og viste sig for et jødisk par som Guds engel. Han fortalte jøden ved navn Menoah, og hans kone, at de skulle få et barn, selvom de ikke kunne. Han sagde at barnet ikke måtte drikke og heller aldrig måtte barbere sig. Barnet skulle frelse jøderne fra filistrene. Ægteparret havde svært ved at tro på det, for de var ufrugtbare.

Gud viser sig De sagde, at de ville give denne mand noget mad. Han sagde at han ikke ville spise det, men at de måtte ofre det til Herren. Da de gjorde det, gik Guds engel i ét med flammerne og steg til himmels. Da forstod parret at de havde talt med Gud. De fødte et barn, som de kaldte Samson.

Samson stikker af Da Samson blev voksen, ville han gerne ind og se filistrenes by Gaza. Han forelskede sig i en kvinde derinde og ville gerne giftes med hende, selvom hans forældre var imod det. Hans forældre vidste ikke at det var en del af Guds plan. Samson skulle nemlig starte en strid imellem jøderne og filistrene.

Samsons kræfter På vej mod brylluppet blev Samson angrebet af en løve, men han slog bæstet ihjel uden at svede. Han havde superstyrke fra Gud! Da løven var død, så Samson at nogle bier var begyndt at lave honning inde i løvens mund. Det syntes Samson var spændende, og han gik og tænkte på det hele vejen til brylluppet.

Et forfærdelig bryllup. Til brylluppet fortalte Samson 30 af gæsterne en gåde: »Fra rovdyret kom mad, fra den rå styrke kom sødme!« Han sagde, at hvis gæsterne kunne gætte det, så ville de hver få et sæt festtøj. Hvis ikke skulle han have 30 sæt. Gæsterne var alle filistre, og meget grådige, så de afpressede Samsons kommende kone til hun gav dem svaret.

Et værre bryllup! Samson var så nød til at skaffe en masse tøj. Han gik ud og slog 30 filistre ihjel og gav deres tøj til de 30. Da han kom tilbage var pigen forlovet med en anden filistre! Han blev rasende og slog en masse bryllupsgæster ihjel. Bagefter stak han af og gemte sig i en hule. Hver gang filistrene sendte soldater efter ham kom de ikke hjem igen.

Dalila En dag hvor Samson var ude at gå uden for grotten mødte han Dalila. Hun var også en filistre, men han forelskede sig igen. De andre filistre betalte hende for at finde Samsons svaghed. Hun spurgte ham, og til sidst fortalte han hende det.

Samson taber Dalila fik en tjener til at klippe hans hår, så han blev svag. De andre filistre fangede ham og gjorde ham blind. De ville fejre at de endelig havde fanget Samson, ved at vise ham til alle ved templet. Men Samsons hår var begyndt at vokse ud igen.

Samsons hævn. I templet spurgte Samson om han måtte støtte sig til to søjler midt i templet. Dem der holdte taget. Han råber til Gud, at han skal være med ham for en sidste gang, så han kan få hævn for at de prikkede hans øjne ud. Mange af filistrenes ledere dør, og jøderne slipper fri. Sådan ender historien om Samson.