Tyve slides om gode slides til professoren (og andre)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Videregående pc-vejledning
Teknik event i det mørke Jylland IV, 16. Januar 2010GPSmap 60CSx vs. Oregon 550T 1 GPSmap 60SCx vs. Oregon 550T  Baggrunden for dette indlæg  Skærmen.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Visualisering 0 – Dagslys. Introduktion til visualiseringerne Skal foretages i et mørkt rum. Tilvæn øjet til mørket i minutter. Find det rigtige.
1 Center for Undervisningsmidler PowerPoint 2007 Kursus Enkle præsentationer.
Udlægning af en ny cache
De sidste undervisningstimer
1 Video-regelquiz - Inkl. svar. 2 I denne lille video-regelquiz bliver I stillet over for ni regelsituationer i slagspil. Hver situation beskrives i en.
Generelle regler for brug af PowerPoints
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
”Design og fremstil – med udgangspunkt i vores case – et eller flere medieprodukter, der vil kunne indgå som del af kampagnen, der skal skabe opmærksomhed.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
- en smart mellemting mellem overheads og lysbilleder (dias)
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Kvantitative metoder
Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
Poster præsentation I modsætning til Power Point præsentationer er en poster et enkelt Billede, der skal fange med det samme. (Ligesom en annonce VS en.
Mindre grimt, tak.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
1 Copyright 2004 Susan M. Rundle Dansk oversættelse: Ole Lauridsen Læring er afgørende for alt hvad.
Design effektive PowerPoint præsentationer Enkelt Konsekvent Tydeligt Stort Progressivt Afslut.
SEO PÅ AU.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Anden information Bettina Dahl Søndergaard Lektor Hvad er svært ved beviser for gymnasieelever - og kan vi gøre noget ved det? Fredag den 18. marts 2011.
Præsentation af Det retoriske kompas
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Hanne-Pernille Stax, ph.d
Relationer – Omgangstone
Relationer – børn imellem
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
© Jakob Fischer Jørgensen / VUC
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. SEPTEMBER 2014 MARIE KJÆRGAARD AARHUS UNIVERSITET AU WORKSHOP ATU, SEP
Vejlederens kommunikation
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
- et forsøg på en analyse
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Sørg for at skriften er stor nok – minimum str. 28 Brug den samme skrifttype igennem hele præsentationen – Flere skrifttyper i samme præsentation forvirrer.
Årsplan – en kort en lang
Fundamentale principper for brugervenlige web-sites WEB 1 IT-C 24. Feb
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
© gudmandsen.net 2005 IT-præsentationsværktøjer - praktisk anvendelse med en kommunikationsteoretisk indgangsvinkel.
© gudmandsen.net 2005 IT-præsentationsværktøjer - praktisk anvendelse med en kommunikationsteoretisk indgangsvinkel.
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
Skrivekursus 1.e ..
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
PECHA KUCHA WORKSHOP Theodor Klostergaard. HANEKEJSEREN Det rette billede kan flytte sol og måne Det er en kunst at finde essensen Gør dine tilhørere.
Introduktion til skærm-præsentation Lidt om… farver og typografi.
Dd.mm.åååå Side 1 Titel på præsentation (Arial Reg. 32 pkt.) Foredragholders navn og dato (Arial Reg. 18 pkt.)
Instruktioner Der findes 4 forskellige skabeloner i 6 forskellige farver: titel, punktopstilling, billede og citat. Derudover er der én skabelon hvis titelsiden.
Simpelt Konsistent Klar Stor Progressiv Opsummering.
Den gode præsentation … med PowerPoint, SMARTboard eller lignende.
Retningslinier for din præsentation
Forslag til strategi Per Salling
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Tyve slides om gode slides til professoren (og andre) En lavpraktisk guide for undervisere til brugen af PowerPoint og lignende.

Tre sandheder Om slides og formidling Et godt slideshow starter IKKE med at lave slides. Det starter med at overveje læringssituationen. Det hele er til ære for tilhørerne. Derfor skal du ’se’ situationen fra deres side. Det tager tid at lave et godt slideshow. Et dårligt kan laves hurtigt.

Relevante spørgsmål til formål og funktion Af din præsentation i sin helhed Hvad går forud og hvad kommer efter? Hvilken type læring er målet? Inspiration? Provokation? Diskussion? Hvilke andre aktiviteter udsættes tilhørerne for? Hvad forventes tilhørerne at foretage sig imens? Lytte? Tage noter? Browse på nettet? Diskutere? Skal slidene kunne bruges efter præsentationen? Bliver slidene gjort til gængelige? Før eller efter?

PowerPoint (og lignende) Er en katastrofe … Hvis du ikke har tænkt over læringssituationen. Hvis det er dine private noter blæst op på lærredet. Hvis du læser op fra dine slides (og ikke siger mere). Hvis slidene modarbejder det mundtlige. Hvis slidene skaber et sansemæssigt »overload«. Hvis slidene er ulæselige, rodede eller ’støjende’. Hvis slidene virker amatøragtige og ikke matcher din etos.

PowerPoint-show Er glimrende Når det støtter formidlingen som en organisk del af denne. Når det støtter flere læringsstile. Når det hjælper til overblik og struktur. Når antallet af slides matchen tidsrammen. Når du kender dine slides. Når dine slides kan bruges til senere repetition (hvis det er et formål).

Vælg blandt standard-temaerne i PowerPoint Derefter kan du finjustere

Du skal vide Hvordan man redigerer i Master slides

Lær din computer at kende Brug tid på softwaren. Lær kontrolpanelet med at skifte skærme. Skaf om nødvendigt en adapter. Øv dig med en projektor tilsluttet – helst den aktuelle.

Design af slides

Målet er overskuelighed Mojo, street value og hipness kommer i 2. række Gør det spændende og ’roligt’ for øjet. Sørg for rigelig luft omkring teksten. Hav et passende antal slides, som du faktisk kan nå at præsentere inden for tidsrammen: 12-20 til 45 minutters forelæsning. 6-12 til 15 minutters oplæg Brug et gennemgående design

Farver Variation er godt, men det kan overdrives. Blå giver troværdighed og autoritet. Rød og orange er signal/alarm-farver. Gult er svært at tyde. Grønt er bæredygtigt. Pink er fimset og grimt. Grå og sort er goth

Anders Foss • imvaf@hum.au.dk Disponering Slide- nummer Hav både en velkomst- og en afslutningsslide som kan stå i længere tid. Vælg de rigtige metainformationer. Tydelig nummerering af slides er et krav. Emne, dato og navn kan være nyttigt. Undgå overflødige informationer. Placer ikke metainformationer for mange steder. Medievidenskab • Aarhus Universitet Dato: 12/12 2012 • Nygaard auditorium

Indhold og sprog Du er ikke retoriker eller skuespiller nødvendigvis. Skriv i fuldendte sætninger. Vær tydelig med afsenderforhold og meninger. Vanskelige ord, fremmedsprog, navne og titler, som er væsentlige, skal altid på skrift: kontradiktionsprincippet. Stephen Toulmin kybernitik Kritik der Reinen Vernuft

Effekter må bruges Bevidst og varsomt Lidt animation er ok eksempelvis linjer der kommer efter hinanden kan virke meget pædagogisk men det kræver, at man kan sine slides ret godt. Bevægelse, billeder, farver, former og lyd må bruges, hvis det har en fornuftig funktion. Billeder må ikke modarbejde eller være ligegyldige.

Brug illustrationer hyppigt Det giver overblik og støtter læringsstile Peter Hans Niels Ida Kurt Ilt Varme Kulstof

Skrifttype og størrelse Brug sans serif-skrifter (Helvetica, Arial mv.). Størrelse: 22-30 punkt Dette er 22 punkt. Dette er 26 punkt Dette er 30 punkt. Lad være med at gå ned i skriftstørrelse: fordel på flere slides eller forkort teksten.

Niveauer Brug indrykningsniveauer korrekt og bevidst. Det skal vise en logisk struktur og hierarki. Brug aldrig mere end tre niveauer. Ellers bliver det rodet. Brug tydelige bullets. Eller nummerering, når det er relevant.

Kontrasten Mellem tekst og baggrund Mange projektorer kan IKKE gengive farvenuancer nær så godt som din computer. Derfor: Undgå fine nuanceforskelle i tekst og grafik. Sørg for høj kontrast mellem tekst og baggrund. Mørk tekst på meget lys baggrund eller omvendt. Mørk baggrund kan give stemning. Hvid baggrund er mest læsevenlig.

Mængden af tekst Max. 10 linjer per slide Gerne mindre: 4-6 linjer Max 7 bullets Fordel hellere indholdet på flere slides.

End of ABZ Tak for denne gang.