Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jan Forsing og Lisa Andersson
Advertisements

En værdig livsafslutning for alle - eller at leve med døden
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Velkommen til Frederiksberg Borgerliste
Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.
25.September 2006 Hvad er formålet med dette arrangement v/ elene fleischer.
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2009 under FS K&T
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Psykoedukation til unge i OPUS
God trivsel = God læring
At være magtesløs med den magtesløse
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
En konflikthåndterende kultur
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
i dødens og omsorgens rum
Hvordan arbejder Det Palliative Team – Hvad tilbydes og til hvem?
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 30. maj 2013
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
1 Danseafslutning marts 2008 H U M Ø R D A N S E R N E V E J L E Skal vi ikke snart i gang med dansen. Lene byder op.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
PÅ VEJ MED OMSORG. Præsentation af os og forløbet Omsorg, hvad er det? Praktisk øvelse Hvad skal der ske? HVAD SKAL DER SKE I DAG?
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Sygeplejerskeuddannelsen
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Skolebestyrelsen & værdier
Støvring den 11. september 2007
- Hvad kan I forvente som forældre?
Mestring af ADHD som voksen.
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Lodsejerkontakt – nøglen til realisering af vådområder.
Et mærkeligt skib.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Ledelse og kollega-adfærd
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg Kompetenceudvikling som forebygger anvendelse af magt og øger livskvalitet, selvbestemmelse og arbejdsglæde.
Frivillighed på kommando findes ikke
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Skuffespørgsmål Ordene: ”Hvad, hvordan og hvorfor” bør være det første ord i hovedparten af vores spørgsmål: Handling / Begivenhed: Hvad (er der sket?)
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Sygeplejens virksomhedsfelt
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Veterankoordinatorfunktion Dialogmøde den v/Jesper Dahlgaard.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Opfylder vi kursisternes behov?
Procedure til alle kritiske situationer
Ældrekommissionens rapport 2012
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Inspirationsmodellen
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014 Vågetjenesten Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014

Hvorfor har vi en vågetjeneste? Ingen skal dø alene. Næsten hver 10. som dør i Danmark, dør uden nogen ved deres side. For pårørende, som passer deres døende familiemedlem i den allersidste tid, kan det være en meget stor hjælp, at få et pusterum. Ejnar Nielsen: Den syge pige Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014

Hvor er vågetjenesten? Hvem er den for? Vågetjenesten kan foregå enten i private hjem eller på plejehjem. Der skal altid være professionel eller familiær assistance i nærheden. Døende uden pårørende. Døende med pårørende, som har brug for hjælp/hvil/støtte. Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014

Hvad laver man i en vågetjeneste? Er hos en døende i den allersidste tid af hans eller hendes liv (timer, dage) – enten på plejehjem eller i private hjem. Giver tryghed, nærvær, omsorg og ro. Er tilstede på den døendes betingelser – f.eks. ved at holde i hånd, synge, læse højt, være stille, samtale. Gør dét, pårørende ville kunne gøre – udfører ikke plejeopgaver. Er ‘klokkestrengen’ – tilkalder assistance. Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014

Hvad skal der til for at være vågekone eller –mand? Kunne give medmenneskelig tryghed og nærvær. Være robust og i stand til at bevare roen. At kunne rumme andres sorg, uden at tage den på sig – mødet med de sørgende. Kunne sidde ned i mange timer, også om natten. Kunne vide, hvornår man har brug for en pause. Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014

Hvordan finder jeg en kontaktperson Hvordan finder jeg en kontaktperson? - kan der godt være to, der arbejder sammen? Vigtigt at gøre sig klart, hvilken rolle kontaktpersonen i vågetjenesten har. Kombination af interesse og evner. Nogle gange kan det være en fordel at være to. Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014

Hvilke kvaliteter skal kontaktpersonen have? Har ansvar for, men skal ikke nødvendigvis selv stå for det hele: Netværk og samarbejde Rekruttering Erfaringsudveksling og fællesskab Organisering og økonomi Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014

Hvis vores lokalafdeling vil starte en vågetjeneste. Der er startkurser i foråret og efteråret for frivillige, som ønsker at starte i vågetjenesten. Det næste kursus er d. 28. oktober i Odense. I kan altid få konsulentbistand og/eller besøg, hvis I ønsker at starte en vågetjeneste eller vil vide mere. Kontakt: Camilla Stubbe Teglbjærg e-mail: cst@aeldresagen.dk tlf.: 29114295 Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d. 25.9. 2014