Velkommen
Repræsentantskabsmøde, Københavns Madhus, April 2011
Godt samarbejde
Økologi
Børnemad
eat (7.-10.kl.) – pakker maden og er postbude Maden bestilles på EA
madskoler
6 madskoler
EAT 2010 Rådgivning om RUM
Ca daglige måltider kg årligt kg ugentligt køkkener i 900 institutioner Ca medarbejdere i køkkenerne Mindst 4000 – 6000 ”måltidsværter” mio. kroner i årligt indkøb. 75 procent økologisk i forvaltninger i 6-8 distrikter Fakta om Maden i Københavns Kommune (10 procent af DKs offentlige mad): Anne-Birgitte Agger
Fremtidens mission for de kommunale måltider : -velsmagens økologiske køkken -maden yder omsorg -være co2 neutralt -genskabe jordforbindelsen for byens borgere -medvirke til øget maddannelse af den opvoksende generation -inspirere til bedre madvaner og øget sundhed -skabe fællesskab og modvirke ulighed. -smitte af på det private forbrug. Anne-Birgitte Agger
ER MAD LUKSUS ELLER EN DEL AF BASISVELFÆRDEN? Dagsordenen for den offentlige mad er anderledes i år end for få år siden. Krisen kradser og spørgsmålene er hvad er vigtigst: - Skolebøger eller skolemad? -Pædagogen eller køkkenmedarbejderen? -Økologi eller udflugter? Er vores offensive målsætninger urealistiske ? Hvordan fastholder vi dagsordenen?