USA’s højesteret og love omkring adskillelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

DOMSTOLENE & KRIMINALITET
Den lille Mads.
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Billeder.
Efterkrigstidens problemstillinger
Religion og politik i Tyrkiet
Manga.
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
En dag besluttede en kvinde at tjekke om hendes 3 svigersønner virkelig kunne lide hende, eller om de blot idet mindste påskønnede alt det hun gjorde for.
I dette shoppingcenter havde kvinder en unik mulighed for at vælge sig en passende mage blandt forskellige mænd.....
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Foråret er over os og det er tid til et nyhedsbrev fra Solsikken. Vi har opdateret vores.
Menneskets fald og genoprejsning
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
PPS med lyd. Klik for Næste billede Jeg stillede nogle få spørgsmål Til ånden i lampen.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Der var engang en dreng ved navn Vincent Han var en dreng der altid elskede at lege og have det sjovt. Men hans land var døjet med borgerkrig. Med livet.
Tradition og Fornyelse
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Hvorfor mistede jeg mit job?
Doktor utomaten Georg beklager sig over smerter i sin hånd og fortæller sin ven, at han absolut må gå til læge, da han ikke kan holde det ud mere. „Hvorfor.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Livet som kristen - det koster -
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Birgir Már Norðdahl 1 Hvorfor mistede jeg mit job? Jeg begyndte som truckfører på lageret….
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Mit første spil Extreme Racing. Som det første, da jeg havde fået ideen til at lave et bilspil, lavede jeg bilen Jeg startede med at lave en rød kasse.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
En ny ung lærerinde har sin avslutningsprøve i klassen. For at udsætte børnene med noget harmløst havde hun følgende forslag: Elevene skulle i tur og orden.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Tilgivelse.
Da storken som kommer med alle børn blev ældre, og ikke havde kræfter i næbet til at transportere alle børnene længere.
Middelalder Stratego.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 3 konturer der spilles: op, ned og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand. Melodisk.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 2 konturer der spilles: op-ned, ned-op og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Samson Og Dalila.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 2 konturer der spilles: op-ned, ned-op og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand.
Historien om Jesus’ fødsel
Apartheid Adskillelse på dansk…... Sådan begyndte det…
Koreakrigen (1950-?(Uofficielt 1953)
Apartheid Betyder adskillelse på dansk…... Sådan begyndte det… Inden de hvide. Så kom de hvide. Hvide beboere.
Betyder adskillelse på dansk…..
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Buskonflikten i Montgomery. Rosa Park. Rosa Louise McCauley Parks Feb. 4, 1913 – Oct. 24, Levede i Montgomery. Startede buskonflikten. Starten på.
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Apartheid Adskillelse på dansk…... Sådan begyndte det…
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Stormen på bastillen.
Tidslinje Murens fald.
Danmarks historie #3.
Præsentationens transcript:

USA’s højesteret og love omkring adskillelse.

I 1890 den 18. maj bestemte højesteret i USA at princippet ”lige men adskilt” skulle indføres. Dvs. at de fik indført loven at sorte og hvide skulle adskilles i forskellige transportmidler og skoler fx passagervogne skulle man have en vogn til hver. Eller i det mindste opdele vognen med skillevæg. I 1954 afsagde højesteret dommen om at opdele offentlige transportmidler efter race, men næsten ingen rettede sig efter dommen.

Her kan vi se en skolebus og skolebygning for sorte

  George W. Mclaurin var en skolelærer, i 1948 søgt han om tilladelse til at videreuddanne sig i Oklahoma men blev nægtet pga. raceadskillelsen. Han sendte en klage til universitetet og vandt denne sag, men han måtte ikke være i samme lokale som sine medstuderende.

Fakta I 1955 fik man problemer med kvinden Rosa Parks der satte sig foran i bussen og ikke ville flytte sig for en hvid. I 1957 måtte præsident Eisenhower indsætte 1000 betjente i byen Little Rock for at beskytte de sorte børn, som ville benytte deres ret til at gå i samme skole som hvide. Den 17. maj 1954 gav højesteret startskuddet til borger rettigheds bevægelsen i USA (1955-1968) Ved at offentliggøre kendelsen om at man ikke måtte raceadskille sorte og hvide børn i skolerne, eftersom de sorte siden 1950 havde stillet krav og lige rettighed, og at der var en sort mand, som syntes det var for dårligt at hendes datter skulle langt væk for at gå i en skole kun for sorte, når der lå en hvid skole lige rundt om døren.