Åndelig virkelighed Dødehavsbogrullen Esajas 335-110 f.Kr.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Opstandelsesfest.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
?.
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Jesu genkomst og de sidste tider
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
Hvorfor er Bibelen troværdig? 66 bøger Ca. 40 forskellige forfattere Ca år Guds ord!
Gal. 2:16 Vær derfor årvågne, gør sindet rede, bind op om lænderne, og sæt alt jeres håb til den nåde, der gives jer, når Jesus Kristus åbenbares. Som.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Loven om bekymringer Matt 6,
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Bibelmeditation I Teol.kursus MF, Luk 24, Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde DDS nr 240: Dig være ære v/ Børge Haahr.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Kate-QUIZ-mus.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Velkommen til undervisningsdag om
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Skabt i Guds billede Tema: Gud Skaber Titel: Skabt i Guds billede
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Lidelsens problem (teodicé)
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Historien om Jesus’ fødsel
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Grunde til at jeg elsker dig
Skabt som mand og kvinde
Sammenligningsspejle
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Et rige, hvor Gud er med os Esajas 7-8 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Et rige, hvor Kristus besejrer mørket Esajas 9-10 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Gud er en Gud, der taler Søndag d. 8. januar 2017.
’Jeg er Herren, Den eneste Gud.’
Præsentationens transcript:

Åndelig virkelighed Dødehavsbogrullen Esajas f.Kr.

TROSGRUNDLAG? Det subjektive -Varme følelser -Indre fornemmelser -Veltalenhed Det objektive -Fakta -Beviser -Sandhed -Logik

Esajas 41:21-23 Forelæg jeres sag, siger Herren; fremlæg jeres beviser, siger Jakobs konge. Lad dem fremlægge det og fortælle os, hvad der kommer til at ske. Fortæl, hvad det, der skete tidligere betød, så vi kan lægge os det på sinde og erkende, hvad der kom ud af det. Eller forkynd os, hvad der kommer, fortæl, hvad der sker i fremtiden, så vi kan vide at I er guder. Gør dog noget, godt eller ondt, så vi kan tage mål af hinanden.

Gud og afguderne Molek Astarte Baal Ashteroth

Esajas 41:24 Men nej I er intet værd, og jeres gerninger ingenting; det er afskyeligt at vælge jer!

Kong Kyros ( f.Kr.) Forudsagt 5x i Esajas år f.Kr. Til Kyros siger jeg: ”Min hyrde!”. Han skal udføre alt det, jeg vil. Es.44:27

guderne Islam / Buddhisme Asatro / Spådom

GUDS UDFORDRING: ”forkynd os, hvad der kommer, fortæl, hvad der sker i fremtiden, så vi kan vide at I er guder. Gør dog noget, godt eller ondt, så vi kan tage mål af hinanden”. BIBELSKE FORUDSIGELSER: - Israels skæbne - Nationernes skæbne - Pagtens udvikling - Endetiden - Messias

-Virkning: Hedningers lys, Israels Præstekonge -Efter død: Opstandelse, Herliggørelse, Genkomst -Tjeneste: Hans lære, undergerninger, væremåde -Fødsel: En jomfru som mor -Død: Forrådt, Forbryder, Kors, Hån, Grav

-Hvem: Drengebarn / Semit / Jøde / Juda / David -Hvor: Jorden / Kanaan / Juda / Bethlehem -Hvornår: Templet stadig i funktion - FØR år 70 e.Kr Stadig en konge i Israel - FØR år 44 e.Kr. ”69 åruge” efter 445 f.Kr. - År e.Kr

Hvor sikker er dit trosfundament?