Øl fremstilling & smagning 2007 1 Øllets stamtræ.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
Advertisements

Af Flemming Just Pedersen, 2008
med de helt rigtige svar
Whiskysmagning 2. Sept I aften skal vi koncentrere os om Highland.
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT.
”Smag og behag er forskellig”.
Chokolade er en grøntsag !
Slagterkurvens sensorik
Smag, sensorik og chokolade
Whisky smagning og musik
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Case: Gregersens Bryghus India Pale Ale. Opgave Emballere Gregersens Brygshus’ øl Fremstille etikette.
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Menu teori.
Nu er det Humletid.. Sept også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v.
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
På opdagelse blandt Roussillons vine Anneks 1 : Druesorter til hvide AOC vine.
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
Oksekød vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord
Sensorik , form og æstetik
På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
Sanser, oplevelse og beskrivelse
Hvem vinder? Hvem vinder? Øl versus kvinde. 1. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. 1.
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
Silke og støj. Saftig BlødSprød Denne figur er bygget op om de 3 grundlæggende konsistenser – blød, sprød og saftig. Inde i trekanten står de varme ting,
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Ændring af kontrast. Ved at sætte meget kontrast på billedet, får man også et varmere billede. Ved at skrue ned for kontrasten, får man dermed et koldere.
Kvalitet og smag af dansk øl Ølentusiast & landskonsulent Jens Erik Jensen VFL.
Problemformulering. Tese. Vi vil undersøge hvordan en sorbet reagere med forskellige former for sukker. Lige ledes vil vi undersøge hvordan forskellige.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
Den Sensoriske rejse igennem et måltid
Øllets Forunderlige Verden
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Whiskysmagning 4. Sept En highlandwhisky, der ikke helt ligner highlandwhiskyer.
Rengør og desinficér en gærtank med horolith
CARLSBERG A/S ET SELSKAB UNDER CARLSBERGFONDET
Oksekød kan vi ikke spise længere -
Problemformulering. Tese. Vi vil undersøge hvordan en sorbet reagere med forskellige former for sukker. Lige ledes vil vi undersøge hvordan forskellige.
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon.
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
1 Randers Sundhedscenter - Hvad har mad med sex at gøre? - 1 Hvad har mad med sex at gøre?
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
V INSMAGNING 22. SEPTEMBER 2016 Officersklubben Tordenskiold.
WTKF smagning Uafhængige aftappere Generalforsamling
Seks veje til din sundhed
HOTDOG.
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
ERFA-dag Hvem er jeg?.
En rejse ind I smagens verden
Hos Mai-Britt og Mogens
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Oksekød vi ikke spise længere -
Hævemidler.
Salte i bageriet.
Salte i bageriet.
05. Oktober 2018 hos Lisbeth og Kjeld
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Præsentationens transcript:

Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ

Øl fremstilling & smagning Øl smagning resultat Wiener type: Tuborg Classic. Pilsner øl men med brug af nogle % Venna (wiener) malt, som giver den ristede malt aroma og dybere smag. Pilsner: Budweiser Budvar. Den originale Budweiser mere humlet end de Danske pilsner typer. Velegnet til fisk eller krydrede retter. Hefe Weizen: Paulaner. Sydtysk hvede øl med gær. Meget frugtagtige med, æble, blomme og/eller banan aroma. Ufiltreret og tilsat gær til sekundær gæring på flasken. Perfekt til pølser på en varm sommerdag. (Imperial) IPA: Maharaja IIPA.Tør humlet ale fra Avery Brewing Co. Oprindeligt var IPÁ lavet for at kunne klare den lange tur til Indien. Dette betyder høj bitterhed (102 BU) og en (meget) højere alkohol % end alm. Pale ales. Farven minder om en pilsner. Dark: Jacobsen Original Dark Lager Mørk Münchner type. Den orginale lager øl brygget efter recepten fra Lidt mere af alt især de mørke malttyper (Münchner malt / gulvmalt). Den lave gærings-temperatur giver en blød øl med en duft af landbrød, karamel og malt. Glimrende til Dansk mad og smørbrød.

Øl fremstilling & smagning Øl smagning resultat Barley Wine: Brooklyn Brewery Monster Ale. Betegnelse brugt i England til at beskrive det stærkeste bryg, brugt siden 1700 tallet. Traditionelt gæret gennem flere år. Bryggerier bruger flere forskellige typer gær og endda champagne gær. Fremragende til deserter, is til en cigar eller som night cab / godnat øl. Kriek: Belle-Vue Belgisk spontangæret øl også kaldet Lambic, tilsat Kirsebær (0,5-1 kg til 5 liter øl). Lageret i 3 år på egetræsfade. Laves kun i området omkring Bruxelles. Meget forfriskende og syrlig, perfekt som velkomstdrink, salater og kylling. Øllets rosé champagne. Stout: Guinnes Britisk øltype der sammen med porteren stammer fra London. Porteren er normalt lettere end Stouten, men ikke nødvendigvis svagere i alkohol. Har en udpræget smag af tjære og brændt malt. Nogle Stouts tilsættes chokolade og får derfra en sødere smag. Skal ikke forveksles med de øl der bruger chocolate malt, der har en let røget og bitter smag og giver den mørke farve til øllet. Øllets Sherry, perfekt til kager, desserter som is og mousé, samt hummer og østers. Trappist øl: øllets Gran Crû. Kan på grund af deres høje alkoholstyrke og kraftfulde smag gemmes i årtier (koldt og mørkt). Vil efter års lagring få en vinøs/portvinsagtig karakter. Brygges af munke på ganske få klostre i Belgien og Holland, hvor recepter og traditioner har gået i arv i århundrede. Meget fyldige, kraftig duft af frugt, høj i alkohol uden at alkohol smagen er gennemtrængende og dominerende. Serveres kold og er perfekt oksekød, vildt og kraftige sovse.