Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nu er det Humletid.. Sept. 2008..også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nu er det Humletid.. Sept. 2008..også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v."— Præsentationens transcript:

1 Nu er det Humletid.. Sept. 2008..også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v.

2 © 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI First Gold Winge Cascade.JPG

3 © 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI First Gold 2008.JPG

4 © 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI Cascade 2008.JPG

5 © 2008 Humle eksperiment Frisk humle Sørens Humle First Gold dværghumle Have humle Vejgaard - Østre Skole - Sportsplads Dansk II DSB Humle Der laves te på alle ovenstående humler Alle brygges på alm. postevand – pH 7,0-7,5

6 © 2008 Humle eksperiment Sørens humle Tørret 24 timer på fyret 1,8g i ½ l vand i 15 min Aroma: Frisk slået græs Bitterhed: Lav

7 © 2008 Humle eksperiment First Gold Dværghumle Frisk fra First Gold dværghumle fra Christian Iversens have 3,5g i ½ l vand i 30 min Aroma: let græs Bitterhed : Lav

8 © 2008 Humle eksperiment Svarrers have humle Frisk plukket 4,1g i ½ l vand i 20 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

9 © 2008 Humle eksperiment VØS boldbane humle Frisk plukket 7,3g i ½ l vand i 20 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

10 © 2008 Humle eksperiment Dansk II - Nørholm Frisk plukket 6,9g i ½ l vand i 25 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

11 © 2008 Humle eksperiment Langs DSB baneareal v. Rustenborg Frisk plukket 8,3g i ½ l vand i 35 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

12 © 2008 Humle eksperiment Konklusion De ’vilde’ humler har alle samme karakteristika lav aroma (typisk ’ ’græsset’ og høj bitterhed, så der er formodentlig tale om samme humle Lav et bryg med humlen for at se hvorledes bitterheden tager sig ud i eks. en Pale Ale.

13 © 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med tappehane.JPG

14 © 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med dip tube.JPG

15 © 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med tappehane.JPG

16 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

17 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

18 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

19 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

20 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

21 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

22 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

23 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

24 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.) Forsøg 2: Med Whirlpooling

25 © 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.) Forsøg 2: Med Whirlpooling (drænet)

26 © 2008 Humlekogning m/pellets Konklusionen Te poser, mæskeposer, tubegaze anvendes som pose til at holde på pellets Pellets bundfældes efter ca. 10 min Whirlpooling fungere glimrende Konklusion : Lad pellets bundfælde i kogekaret og tag urten lidt over bundfaldet evt. med hævert

27 © 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P°

28 © 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P° Vaccumkogning af A – v/18C° ÷1,2 Bar

29 © 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P° Vaccumkogning af C – v/18C° ÷1,2 Bar

30 © 2008 Humlearoma forsøg Konklusionen A: Postevand – pH 7,2  Aromatisk udtræk men også med højt udtræk af bitterhed (Antageligt Cohumulone) B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P°  Smagsprofilen for B og C er meget ens, men fælles for dem er at der stort set ingen bitterheden er i udtrækket. Konklusion: ph på 5.2 giver en renere humle aroma, med lavere astringent (mere behagelig) bitterhed


Download ppt "Nu er det Humletid.. Sept. 2008..også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google