Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afFrode Johansen Redigeret for ca. et år siden
1
Nu er det Humletid.. Sept. 2008..også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v.
2
© 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI First Gold Winge Cascade.JPG
3
© 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI First Gold 2008.JPG
4
© 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI Cascade 2008.JPG
5
© 2008 Humle eksperiment Frisk humle Sørens Humle First Gold dværghumle Have humle Vejgaard - Østre Skole - Sportsplads Dansk II DSB Humle Der laves te på alle ovenstående humler Alle brygges på alm. postevand – pH 7,0-7,5
6
© 2008 Humle eksperiment Sørens humle Tørret 24 timer på fyret 1,8g i ½ l vand i 15 min Aroma: Frisk slået græs Bitterhed: Lav
7
© 2008 Humle eksperiment First Gold Dværghumle Frisk fra First Gold dværghumle fra Christian Iversens have 3,5g i ½ l vand i 30 min Aroma: let græs Bitterhed : Lav
8
© 2008 Humle eksperiment Svarrers have humle Frisk plukket 4,1g i ½ l vand i 20 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj
9
© 2008 Humle eksperiment VØS boldbane humle Frisk plukket 7,3g i ½ l vand i 20 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj
10
© 2008 Humle eksperiment Dansk II - Nørholm Frisk plukket 6,9g i ½ l vand i 25 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj
11
© 2008 Humle eksperiment Langs DSB baneareal v. Rustenborg Frisk plukket 8,3g i ½ l vand i 35 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj
12
© 2008 Humle eksperiment Konklusion De ’vilde’ humler har alle samme karakteristika lav aroma (typisk ’ ’græsset’ og høj bitterhed, så der er formodentlig tale om samme humle Lav et bryg med humlen for at se hvorledes bitterheden tager sig ud i eks. en Pale Ale.
13
© 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med tappehane.JPG
14
© 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med dip tube.JPG
15
© 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med tappehane.JPG
16
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
17
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
18
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
19
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
20
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
21
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
22
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
23
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)
24
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.) Forsøg 2: Med Whirlpooling
25
© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.) Forsøg 2: Med Whirlpooling (drænet)
26
© 2008 Humlekogning m/pellets Konklusionen Te poser, mæskeposer, tubegaze anvendes som pose til at holde på pellets Pellets bundfældes efter ca. 10 min Whirlpooling fungere glimrende Konklusion : Lad pellets bundfælde i kogekaret og tag urten lidt over bundfaldet evt. med hævert
27
© 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P°
28
© 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P° Vaccumkogning af A – v/18C° ÷1,2 Bar
29
© 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P° Vaccumkogning af C – v/18C° ÷1,2 Bar
30
© 2008 Humlearoma forsøg Konklusionen A: Postevand – pH 7,2 Aromatisk udtræk men også med højt udtræk af bitterhed (Antageligt Cohumulone) B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P° Smagsprofilen for B og C er meget ens, men fælles for dem er at der stort set ingen bitterheden er i udtrækket. Konklusion: ph på 5.2 giver en renere humle aroma, med lavere astringent (mere behagelig) bitterhed
Lignende præsentationer
© 2023 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.