Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afNicklas Bjerre Redigeret for ca. et år siden
2
Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord
Fremstilling af chokolade Chokolade vs. Slik Smagens fysiologi Hvordan man smager på chokolade Basis-smagning Fyldte chokolader
3
Chokolade Sukker Vanille Emulgator – typisk soja-lecithin Mælkepulver
Kakao – dels smørret dels pulveret Sukker Vanille Emulgator – typisk soja-lecithin Mælkepulver
4
Chokoladens historie År Mayaer og Aztekere bruger kakaobønnen som valuta. Velhavere laver en drik af bønnerne. 1517 Azteker-kejseren Moctezuma byder Hernan Cortes på xocolatl. 1528 Cortes har kakaobønner med hjem. 1600-tallet Bønnen går sejrsgang i Europa.
5
Chokoladens historie 1765 Bønnen retur i Amerika – første fabrik i Dorchester, Massachusetts. 1815 Ekstraktion af kakaosmør. 1831 John Cadbury. 1847 Første støbte chokoladebar.
6
Chokoladens historie 1894 Hershey masseproducerer chokolade.
1913 Fyldte chokolader. 1925 Kakaobønner på World Trade Center. 1930’erne Mars Bar, KitKat ...
7
Chokoladens historie 1985 Valrhona starter CRU.
1989 Lindt masseproducerer 70%-chokolade.
8
Quetzalcoatl
9
Ord Nahuatl – et af de uto-aztekiske sprog Cacahuatl Xocolatl
Theobroma - Carolus Linnaeus (1707 – 1778) Theobromin Grue / nibs Liquor / masse / pasta Conche ´Ægte / rigtig / ren’ chokolade Vekao
10
Fremstilling af chokolade
11
Fremstilling af chokolade
Her vokser kakaotræet
12
Fremstilling af chokolade
Kakaofrugten
13
Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen
14
Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen
15
Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen
16
Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen
17
Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner
18
Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner
19
Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner
20
Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner
21
Fremstilling af chokolade
Temperering af chokolade – 55C, 28C, 31C
22
Forskel på chokolade og slik
Vs.
23
Smagens fysiologi ’Det smager godt’
24
Smagens fysiologi ’Det smager godt’ Spiseoplevelsen:
25
Smagens fysiologi ’Det smager godt’ Spiseoplevelsen: Forventning:
26
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd)
27
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme
28
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning
29
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning Omstændigheder / omgivelser / stemning
30
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning Omstændigheder / omgivelser / stemning Fysisk tilstand
31
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning:
32
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet
33
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen
34
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen
Lyden
35
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen
Lyden Duften
36
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden:
37
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage
38
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma
39
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma
Tekstur
40
Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma
Tekstur ’Varm smag’ / trigeminal stimulans
41
Smagning af chokolade
42
Smagning af chokolade Temperatur
43
Smagning af chokolade Temperatur Fordeling
44
Smagning af chokolade Temperatur Fordeling Flow
45
Basis-smagning af chokolade
Nibs Kakaosmør Kakaopulver Vanille ’Almindelig’ chokolade Vekao Smageskemaer x Valrhona ‚Stærk’ chokolade
46
Så’ der bio
47
Fyldte chokolader Basisfyld: Ganache/trøffel
48
Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat
49
Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka
50
Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka Oriol Balaguer
51
Fyldte chokolader Cacao Sampaka Oriol Balaguer Zotter
La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka Oriol Balaguer Zotter
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.