Besøg fra Ålborg Universitet, Ballerup afd. Forskningsgruppen for Måltidsvidenskab & Folkesundhedsernæring - MENU 17. Januar 2012 Teori & praksis mødes.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
med de helt rigtige svar
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
”Husmandskost, er grov og tarvelig mad, men enkel og solid mad baseret på traditionel madkultur og hjemlige råvarer. Husmandskost er typisk retter af.
- Madkultur i Ishøj Kommune
Måltidssammensætning
Hjertevenlig kost i praksis
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Afgangsprojekt Tandplejerstuderende Århus Tandlægeskole
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Sandsynlighedsregning
EAT - sund mad med mere.
- vejen til en sund balance

Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Skru op for din hjerne Kost Pædagogisk Afdeling 2011 Tlf
Sundhedsprofilkonference, RN, 1/3 2011
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
2-årigt HF i UUO’s område Tirsdag d. 1. november 2011 Asger Raahauge Rasmussen, FYNs HF-kursus.
Hygiejne som strategisk indsats
Elevernes digitale dannelse
6 om dagen 2009 Netværksmøde 27. februar 2009.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Velkommen til Fyraftensmøde 5.januar 2012
Nem planlægning af børnemad
Sommerlejr 2012 Dag for dag.
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Mad, Måltider og Pædagogik
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
E-læring i FRT Erik Hellbrandt Forsvarets Regnskabstjeneste 1 AFD og Dato.
Nørlem SFO Forældrerådet Årsberetning 2012/13. Hvem er vi? Eivind Jesper HenrietteIben MajaThekla Flemming.
September Evalueringsmodeller v/Civilingeniør, cand. jur. Jørgen Egholm.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
APRIL 2010 AARHUS UNIVERSITET PÆDAGOGER OG FAGRESSOURCER.
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Skolesport Leg, Liv & Læring Idrætsprojekt Idrætsoplevelser for børn og unge med indlæringsvanskeligheder Partnerskab mellem Dansk Skoleidræt,
Indstiftelsen af nadveren
Individuel eller fælles forsyning? Ole Michael Jensen SBI/Ålborg Universitet Paneldiskussion Danvak Dagen 2011.
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
Kompetencebaseret rullende aldersintegreret indskoling KRAI
Sandsynlighedsregning
Ny, offentlig myndighed fra 1. oktober Børnecheck Børnechecken er et økonomisk tilskud, som forældre modtager, indtil børnene fylder 18 år. Udbetaling.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
Klinten, Rødvig 24. januar 2007 CEEH CEEH Analyser af helbredsmæssige og økonomiske konsekvenser af ændret adfærd omkring frugt og grønt, fysisk aktivitet.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
VIDSTE DU, AT… Madpakker – Børn 3-6 år
Unge og overvægt.
Besøg i praksis Efterår 17.
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Mild champignon- suppe
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Diabetes 1 Conducted by YouGov on behalf of Diabetesforeningen Fieldwork Dates:
Rødkærsbro børnehaves værdigrundlag
Præsentationens transcript:

Besøg fra Ålborg Universitet, Ballerup afd. Forskningsgruppen for Måltidsvidenskab & Folkesundhedsernæring - MENU 17. Januar 2012 Teori & praksis mødes Mad og Måltidskultur i Æblehuset, Herlev

Æblehuset er…..ikke en idrætsbørnehave..ikke en naturbørnehave..ikke en musikbørnehave..ikke en skovbørnehave..ikke en teaterbørnehave ….og heller ikke en madbørnehave Æblehuset rummer alle sider af barnets udvikling.

..120 forskellige varme retter..heraf 50 forskellige supper..mere end 80 slags pålæg..65 forskellige grøntsager ….25 forskellige krydderier …37 forskellige frugter og bær …26 forskellige fiskearter og skaldyr …mindst 70 forskellige slags hjemmebagt brød og spidskål tilberedt på 7 forskellige måder. Men ingen børneklassikere som frikadeller, pasta med kødsovs, risengrød eller leverpostej. Variationen I 2011 var bla..

Fra menuplan - til barnets mave Barnet

Vigtige fokus områder

Vi ændrer barnets sensoriske følsomhed og tolerance

Et barn i køkkenet Læring vs. produktion

Inddragelse af børn

Hvor skal vi ligge ressourcerne? Costbenefit af hænder vs. øjne

Hvordan indvirker Æblehusets madkultur på hjemmets madvaner? Øget madmod Stører variation Ingen/ lasse fair Spiser usundt fordi barnet får sund mad i Æblehuset