Besøg fra Ålborg Universitet, Ballerup afd. Forskningsgruppen for Måltidsvidenskab & Folkesundhedsernæring - MENU 17. Januar 2012 Teori & praksis mødes Mad og Måltidskultur i Æblehuset, Herlev
Æblehuset er…..ikke en idrætsbørnehave..ikke en naturbørnehave..ikke en musikbørnehave..ikke en skovbørnehave..ikke en teaterbørnehave ….og heller ikke en madbørnehave Æblehuset rummer alle sider af barnets udvikling.
..120 forskellige varme retter..heraf 50 forskellige supper..mere end 80 slags pålæg..65 forskellige grøntsager ….25 forskellige krydderier …37 forskellige frugter og bær …26 forskellige fiskearter og skaldyr …mindst 70 forskellige slags hjemmebagt brød og spidskål tilberedt på 7 forskellige måder. Men ingen børneklassikere som frikadeller, pasta med kødsovs, risengrød eller leverpostej. Variationen I 2011 var bla..
Fra menuplan - til barnets mave Barnet
Vigtige fokus områder
Vi ændrer barnets sensoriske følsomhed og tolerance
Et barn i køkkenet Læring vs. produktion
Inddragelse af børn
Hvor skal vi ligge ressourcerne? Costbenefit af hænder vs. øjne
Hvordan indvirker Æblehusets madkultur på hjemmets madvaner? Øget madmod Stører variation Ingen/ lasse fair Spiser usundt fordi barnet får sund mad i Æblehuset