Rigshospitalets Kirkes gæstebog

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord November 2008.
Advertisements

Den lille Mads.
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Nabe marts Organdonation Hospitalspræstens funktion Ritualer – ved afsked med en hjernedød v. Henning Nabe-Nielsen, præst, RH.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Nøgler til menighedens vækst
Børn og sorg - og sprældøde døde
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh Kærligheden formidles til msk ved.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord September 2009.
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Kapitel 4 – nogle citater
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
En helt normal samtale ved morgenbordet:
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Moderne Kvinder Frøkongen.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Skru op for lyden og læn dig tilbage
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Region Midtjyllands tilbud 2013
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Grunde til at jeg elsker dig
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Komme dit rige iblandt os
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Du er mit svar Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
Præsentationens transcript:

Rigshospitalets Kirkes gæstebog ”Kære Gud, jeg er lige blevet skannet. Jeg beder dig inderligt om, at kræften ikke har spredt sig og at kemoen virker. Beskyt mig og hjælp mig som [du] har gjort hidtil. Tak elskede Gud fra C” (mand) ”Jeg håber og håber, kære Gud” K ”Guds fred tror jeg ikke længere på, tværtimod fjerner Hans barmhjertighed [sig] fra mig dag efter dag. Med venlig hilsen A” (kvinde)

Hvis du tror på en Gud, hvilket af følgende udsagn kommer da dit billede af Gud nærmest? Gud er hævet over denne verden Gud er kærlig Gud er retfærdig Gud er straffende Ingen af ovenstående

Gud som kærlig ”Kære Gud, jeg er ikke længere bange for at dø. Jeg glæder mig til at finde roen hos/med dig: Jeg er lettet over min beslutning – jeg er jo udmattet af de konstante smerter. Jeg elsker livet, men kan ikke magte det længere – derfor vil jeg gerne passes af dig. Jeg er klar nu” ”Tak for livet. Jeg beder dig, Gud at du må give min datter troen tilbage… Troen på livet, troen på sig selv, troen på andre mennesker. Giv hende kraft til at gå igennem mørket, så mørket ikke går igennem hende: jeg beder dig; lad lyset ramme hendes hjerte…”

Gud som hævet over denne verden ”Du kan ikke være bekendt, hvis du tager ham fra mig. Hvad godt har du af at have en 11-årig ved din side. Han er min og du har bare at sørge for, at han bliver hos mig i mange år endnu. MIN!” ”Min mor har forladt mig. Jeg savner hende hver dag. Hvis bare jeg kunne tro på et liv efter døden. Ja, så ville der måske være mening med at hun gik bort. A.D.”

Mening ”Kære Vorherre, tak for at du holdt hånden over mig mens jeg var syg. Du var altid ved min seng, lige fra den dag jeg fik at vide, at jeg havde kræft. Jeg troede at jeg ville dø af det, men i dag fik jeg at vide at det er helt væk. Jeg fandt dig på min rejse og lovede aldrig at glemme dig igen. Jeg frygtede ikke døden, men jeg må sige, at jeg nu glæder mig mere over livet end før. Jeg græder af glæde på disse sider, og beder for at du holder alle de små syge mennesker og børn i deres hjerter. For uden dig er det meningsløst at være syg. Kærlig hilsen A.” (mand)

Danskernes religiøse særkende Danmark Finland Holland USA Religion vigtigt/meget vigtigt i livet 26,8 pct. 44,7 pct. 37,4 pct. 82,3 pct. Er en religiøs person 70,7 pct. 61,6 pct. 61,1 pct. 81,2 pct. Tror på et liv efter døden 32,1 pct. 45,3 pct. 46,5 pct. 75,5 pct. Tror på Gud 62,1 pct. 73,8 pct. 58,0 pct. 94,2 pct. Beder en gang om ugen eller mere - udover til gudstjeneste 19,7 pct. 38,8 pct. 33,1 pct. 76,9 pct. Kilde WVS, 1999-2000, alle pct. beregnet inkl. Ved ikke og uoplyst

Patienttro–undersøgelsen 2006 og Værdiunder-søgelsen 1999 Patienttro–undersøgelsen 2006 og Værdiunder-søgelsen 1999. Angivet i procent Endnu ikke publicerede resultater, må ikke citeres. Projektgruppe: N. Ausker, P. la Cour, C. Busch, L. Mørk Pedersen, H. Nabe-Nielsen Patienttro-us Værdi-us p Et troende menneske Et ikke troende menneske Overbevist ateist 72 22 6 77 18 5 .02 Tror på et liv efter døden 48 38 .00 Tror på reinkarnation 17

Patienttro–undersøgelsen 2006 og Værdiunder-søgelsen 1999 Patienttro–undersøgelsen 2006 og Værdiunder-søgelsen 1999. Angivet i procent Endnu ikke publicerede resultater, må ikke citeres. Projektgruppe: N. Ausker, P. la Cour, C. Busch, L. Mørk Pedersen, H. Nabe-Nielsen Patienttro-us Værdi-us p Hvor stor rolle spiller Gud i dit liv? Gn.snit (Likert-skala 1-10, hvor 10 stor betydning) 4,76 4,02 .15 Går i kirke mindst en gang om måneden 14 12 .00 Beder en gang om ugen eller mere –udover til gudstjeneste 29 20 .01

Patienttro–undersøgelsen 2006 Patienttro–undersøgelsen 2006. Angivet i procent Endnu ikke publicerede resultater, må ikke citeres. Projektgruppe: N. Ausker, P. la Cour, C. Busch, L. Mørk Pedersen, H. Nabe-Nielsen Mere Det samme Mindre Troende 8 90 2 Tro på liv efter døden 95 3 Tro på reinkarnation 1 4 Guds rolle 9 86 5 Kirkebehov Behov for at bede 14 85

Helbred og trospraksis under sygdom Endnu ikke publicerede resultater, må ikke citeres. Projektgruppe: N. Ausker, P. la Cour, C. Busch, L. Mørk Pedersen, H. Nabe-Nielsen Forøget behov for kirkegang el. bøn alt efter egen vurdering af hel-bred – hhv. meget godt helbred (blå) og meget dårligt helbred (rød)

Patienttro–undersøgelsen 2006 Endnu ikke publicerede resultater, må ikke citeres. Forskellige faktorers indflydelse på bedring og helbred, skala fra 1 til 10, hvor 10 er stor betydning, gn. snit Projektgruppe: N. Ausker, P. la Cour, C. Busch, L. Mørk Pedersen, H. Nabe-Nielsen

Patienttro–undersøgelsen 2006 Endnu ikke publicerede resultater, må ikke citeres. Projektgruppe: N. Ausker, P. la Cour, C. Busch, L. Mørk Pedersen, H. Nabe-Nielsen Hvis du tror på en Gud, hvilke af følgende udsagn kommer da dit billede af Gud nærmest ? (sæt gerne flere krydser) 400 ud af 480 har svaret, af de 400 har 164 svaret intet a.o.

Gudsbillede Gud hævet over denne verden: 35 pct. med meget dårligt helbred overfor 19 pct. af dem med meget godt helbred. Gud kærlig: flest kvinder (40 pct.) Gud straffende: flest unge, halvdelen under 36 år (13 pct. af denne gruppe, 2 pct. af dem over 56 år)

Rød Gud er kærlig og ikke hævet over denne verden eller straffende 93 respondenter. Grøn Gud er straffende eller hævet over denne verden, men ikke kærlig. 72 respondenter Gudsbillede Endnu ikke publicerede resultater, må ikke citeres. Projektgruppe: N. Ausker, P. la Cour, C. Busch, L. Mørk Pedersen, H. Nabe-Nielsen