Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Kvalitetsstandarder og individuelt skøn
Årsmøde 2013 i NORDFYN. Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN.
Præsentation af materialer på personalemøde
Kommunalvalg for alle Dagsorden for workshoppen
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
Danske Forsamlingshuse
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
1 Formandens rolle - I bestyrelsen. 2 • Hold øje med trivslen –Inddrag medlemmer, der ikke siger meget –Få nye medlemmer godt ind i gruppen, besøg evt.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Grundkursus for frivillige i DH Grundlæggende om DH og DH’s medlemsorganisationer.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Hvad laver skolebestyrelsen på Dagnæsskolen?
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde.
Generalforsamlingen 30. juni 2013
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Få hjælp & informationer Modul 2 Nyhedsbrev DSI-Nyhedsbrev - Udgives 4 gange om året. Læs om DSI's arbejde lokalt og centralt, om ny lovgivning og om.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
GENERALFORSAMLING 2011.
Arbejde i temagrupper Metode:
Kommunikation Intern kommunikation
Forandringer i en medlemsstyret organisation Lasse Bolander, Coops formand.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
SEMINAR I NUUK OKT 2014 FAMILIERÅDSLAGNING LIS HELBO.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Middelfart 25 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Aalborg 24 grupper (ca. 4 pers. i hver gruppe)
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Formålet med dagen Styrke Handicaprådenes samarbejde og indflydelse i kommunerne Ny viden, erfaringsudveksling og inspiration til det fremtidige arbejde.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Skolebestyrelsesvalget 2016 Skolebestyrelsesvalget Kulsbjerg Skole En gennemgang af valg- proceduren.
FLAG Nord. FLAG Nord Generalforsamling 22. marts 2016.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
På vej mod Fremtidens scleroseforening
Bestyrelse – hvad er det?
3 typer af aktive borger Ægte frivillige: drevet af medmenneskelighed – altruisme. - Dvs. at det gøre noget for nogen, som har behov for det, og hvor ”udbyttet”
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Inspirationsmodellen
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH lokalt? 1Guideline.Samarbejde. september 2012 Bente Röttig

Hvem kan være involveret i lokalpolitik? Bestyrelsen Lokalpolitisk interesseret DH – Repræsentant i Handicaprådet Formand for lokalafdelingen Repræsentant til arbejdet i DH - lokal 2Guideline.Samarbejde. september 2012 Bente Röttig

Hvordan kan DH- bestyrelsen se ud ? Valgt DH – formand og rep. for PTU Rep. fra Sclerose foreninge n Rep. fra LEV Rep. fra Autismefor eningen Rep. fra Spatikerfor eningen Rep. fra Nyreforeni ngen Rep. fra Dansk Blindesam f. 3Guideline.Samarbejde. september 2012 Bente Röttig

Hvordan kan man starte en sag ? Drøfte et lokalpolitisk problem på bestyrelsesmødet og Bede den lokalpolitisk interesserede eller rep. undersøge nærmere eller Bede en DH rep. om at tage det med til DH’s næste bestyrelsesmøde og Tale for at I sammen i DH rejser problemet overfor kommunen 4Guideline.Samarbejde. september 2012 Bente Röttig

3 forslag til at rejse en sag i kommunen Lade en politisk sag køre i Handicaprådet - Hvis det er en samarbejdssag eller DH’s Afdelingsformand kontakter Borgmesteren - Hvis det er en sag med politisk sprængstof - der skal presses på DH kan bede en organisation om selv at bringe sagen op for en lokalpolitiker (Hvis ikke alle organisationer vil være med) 5Guideline.Samarbejde. september 2012 Bente Röttig

Hvordan får vi indflydelse i DH ? Find een der kan have kontakt til lokal DH eller skal deltage i DHs lokale bestyrelse Kan være den samme som er lokalpolitisk interesseret eller koordinator Den udpegede skal holde kontakt til bestyrelsen i lokalafd., efter nærmere aftale Bestyrelsen beslutter om de har/vil have en kandidat til et Råd eller Nævn og indstiller til DH (Sam)arbejdet med DH bør være fast på bestyrelsens dagsorden Bestyrelsen skal komme med forslag til konkrete emner de ønsker DH skal arbejde med og som en evt. DH rep. skal tage med Deltag i DH arrangementer og inviter de øvrige organisationer i DH til jeres arrangementer 6Guideline.Samarbejde. september 2012 Bente Röttig

Kan vi være med til at sætte dagsorden på det lokalpolitiske område? Hvordan synes I det går ? Hvad ved I selv noget om ? F.eks. om forhold og praksis vedr.: Tilgængeligheden i kommunen Boligforhold/Ændringer af en bolig Praktisk hjælp og støtte i hjemmet Ansøgninger om Hjælpemidler og Handicapbil Støtte til MS – familier med børn Transportmuligheder Sagsbehandlingen i kommunen Særlige problemer for MS – ramte ? 7Guideline.Samarbejde. september 2012 Bente Röttig