Skolesocialrådgiver på Amager Fælled Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Set i forældreperspektiv
Inddrag nu Kick-off møde
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
TIP TEAMET Teamet for inkluderende pædagogik
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lærerprofessionen.
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Mentorordning i Skive.
GOD SKOLE SUNDHEDSPROFIL
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Mad, Måltider og Pædagogik
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Praksis Kommunen modtager en almen genoptræningsplan fra hospital. Er kommunen enig i, at det er en almen genoptræning? Birgit Svarre, afdelingsleder PPR.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
C.f.S./ BUR-V1 Børneafdelingens håndtering af unge der har forsøgt selvmord Oplæg ved Hanne Rosenkrands Børnesygeplejerske og familieterapeut, Odense Universitetshospital,
VEJLEDERNES FORHÅBNINGER FRA BRANDMAND TIL ARKITEKT AFKLARING AF EGEN VIDEN: HVAD KAN JEG? AFKLARING OG AFGRÆNSNING AF ROLLEN KONTRAKT : DIALOG OMKRING.
Bestyrelsen som arbejdsgiver Bestyrelseskonference Lørdag d. 16. juni 2012.
Uddannelsesafklarende samtaler
Effektivitet, kvalitet og udvikling i daglig drift Konference om tværprofessionelle uddannelsesperspektiver Professionshøjskolerne, Aarhus 22. maj 2012.
Lærerprofessionen.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Tema 4 Overgange i barnets liv
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Målstyret læringsreform
Det Inddragende Netværksmøde
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
STC Støttecenter PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
Indsatser i København ifm. Inklusion/specialreformen,
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
”Inklusion er en vedvarende proces, der handler om at skabe åbne og udviklingsorienterede miljøer, hvor alle børn og unge oplever sig som aktive deltagere.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2.Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Velkommen til Skolen ved Sundet
SSP ledergruppemøder april 2016
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Hvad er gadeplan sat i verden for.
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Den kriminelle fødekæde i bander og
PPR og Familieindsatser
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

Skolesocialrådgiver på Amager Fælled Skole Ved Karina Høj, skolesocialrådgiver Yasar Cakmak, skoleleder Maike Raahauge, souschef

Placering i systemet -Skolesocialrådgiver er forankret i Undersøgelsesgruppen, som tager sig af underretninger. -Stort kendskab til organisationen og har samarbejde med alle grupper og enheder i Børnefamiliecenteret. Dette sikre et højt informationsniveau. -Skolesocialrådgiveren er organiseret så jeg er 2 dage på Amager Fælled Skole og 2 dage på Højdevangsskolen og har 1 dag som ”buffer” dag til at være i Børnefamiliecentret eller deltage i møder.

Ressourcepersoner på AFS i forhold til udsatte børn Intern Inklusionspædagog Læring/Adfærd, Kontakt og Trivsel (LKT-vejleder) Skole, Social og Politi (SSP) lærer Tilgængelig ledelse Ekstern Skolesocialrådgiver Skolepsykolog Sundhedsplejersker UngdomsUddannelsesvejleder Ungerådgiver Mentor-ordninger

En fod i hver lejr – lærere og familie Samtaler med børn (sikre ingen dobbeltforløb i SOF (Socialforvaltningen) Rådgive familier om tilbud i SOF-regi Anden indfaldsvinkel/sparring/tværsmøde Netværksmøder Signs Of Safety (SOS) – hurtigere i gang

En fod i hver lejr – Socialforvaltningen og i skolens ledelsen Opfølgningsbehov – begge veje Vurdering af alvor – kendskab til systemet Sparring i komplekse sager Fælles fodslag omkring fraværsproblematiker

Nyt territorium Tidligere sager der ’fylder’ hos lærere/pådagoger – ”nytter det noget?” Forskel på lærere/pædagogers praksis Få foden indenfor – ringe i vandet tager tid I klemme mellem SOF og skole? Ikke kun skolekultur men også PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning/skolepsykolog)

Opmærksomhedspunkter Skolesocialrådgiver Kendskab til systemet, forretningsgangene, tilbud etc. Erfaring med svære samtaler med børn og unge Synlighed på skolen Loyalitet overfor arbejdspladsen - Socialforvaltningen Hele tiden have den ”tidlige indsats” for øje. Skolen Altid have skolesocialrådgiveren cc. på mails til SOF Tæt kontakt – evt. faste ugentlige møder Uddeleger opgaver – evt. mødeledelse Fingeren på pulsen (underretninger, skoleudtalelser, fraværsoverblik etc.)