Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
MED-REPRÆSENTANT I EFFEKTIVISERINGSTIDER SPILLET OM VELFÆRDEN.
Advertisements

Social Kapital – rig på relationer
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Værdigrundlaget i Greve
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
”Sammenhængende patientforløb i psykiatrien”
Administrative pejlemærker i BUF
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Nyt ansvar.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Kulturforvalterkonference Strategisk ledelse i netværkssamfundet Kulturforvalterne, BF og CBS, Kilen, Ledelse af politisk styrede kulturorganisationer.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Tillid Temadag for AMIR
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
MENS VI VENTER - HVORDAN STÅR DET TIL VED OK 13? Tillidsmandsmøde LO Randers 3. februar 2013.
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Styring af styregrupper
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Velkommen til MED-uddannelsen
Tillidsreformen – hvordan har jeg arbejdet med reformen og hvor langt er vi nået? MED konference
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Kodeks for offentlig topledelse
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
Det Sociale Kapitel
Visionen og personalets tarv Konkrete bud fra en TR.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Hvad kan skolebestyrelsen gøre for at hjælpe skolens arbejde? Færøerne Lørdag d. 28. februar 2009.
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Ledelse i forskellige retninger
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Uddannelseskommissorium Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.
Konferencen DGI-byen d. 11. feb Skolechef, Karen Margrethe Eriksen og Næstformand for ”Skolelederne” Viborg, Ole Birch Praksis - eksempel på ”Ledelse.
Ledelsesrum Oplæg til refleksion
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Vision mission værdier handleplaner
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Kommunikation og sammenhængskraft i MED-systemet Få jeres budskaber ud.
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Indre By / Østerbro LokalMED
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Overordnede bestemmelser
Implementering af PALS
Udvikling af nye dialogformer
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Centralforeningen for Stampersonel
Samskabelse gennem et Bynetværk
Om faglig ledelse i sundhedssektoren
Det kompetente Nordjylland
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer

Holder vi stadig kursen? Kommunerne er blevet bidt af en rabies-ramt ledelsesret –Regionerne er i forvejen i stats-karantæne Er den traditionelle aftalekultur på retur? Rammer det også MED? –Hvad var det, vi i fællesskab ville? MED-Håndbogen – ”Her i starten af det nye årtusinde må det anses for hensigtsmæssigt og selvfølgeligt, at medarbejderne og deres valgte repræsentanter har medindflydelse og medbestemmelse, da opgaveløsningen kvalificeres ved et sådant samarbejde”. Formålsparagraffen – ”Alle medarbejdere skal enten direkte eller gennem en medarbejderrepræsentant have mulighed for medindflydelse og medbestemmelse på egne arbejdsforhold og på rammerne for arbejdet”.

Konstruktive indspil i udfordringerne Skidt –Ledelsen fremlægger det, de indstiller til politisk beslutning så tæt på beslutningen, at medarbejderne udelukkende har mulighed for at tilføje deres synspunkter Bedre –Ledelsen fremlægger det, de indstiller til politisk beslutning med henblik på en drøftelse i MED-systemet i god tid – og med den hensigt, at inddrage medarbejderenes input og også være parat til at ændre i indstillingsgrundlaget med baggrund i medarbejdernes input/synspunkter Bedst –Ledelsen fremlægger for MED- systemet, hvilke udfordringer, der skal tages hånd om, og ledelse og medarbejdere forsøger i fællesskab at indstille til beslutning

Nytten af MED Inddragelse af den virkelige verdens viden Kvalificering af beslutninger Fælles verdenskort Fælles kompas Gensidig respekt Medarbejdertilfreds hed Øget produktivitet

Hvad kræver det? Ledere –Tidlig information til MED –Stå til rådighed for MED –Erkendelse af, at medarbejderne besidder detailviden og faglighed –Tillid til medarbejderne og til MED –Vilje til at rulle løberen ud, mens MED går på den –Reelt ledelsesrum Medarbejderrepræsentanter –Grundig information –Reelt bagland –Mulighed for at sparre med baglandet –Fornøden tid –De rette kompetencer

MED-systemet om 5 år Det kan gå to veje Giv-os-en hjælpende-hånd- vejen Politikerne tænker store tanker, mens ledelsen styrer for vildt og konsulterer medarbejderne, når lokummet brænder –Vi-tager-et- fælles-ansvar- vejen MED bruges både strategisk og driftsmæssigt som det organ, hvor ledelse og medarbejdere finder den fælles vej