Tematisk NGO evaluering -folkelig deltagelse og demokratisk udvikling Dansk støtte til civilsamfundet i udviklingslande kanaliseret gennem danske NGOer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Monitorering & Evaluering
Set i forældreperspektiv
Folkelig deltagelse i uddannelse Civilsamfundets inddragelse og fortalervirksomhed i Syd Workshop den 4. februar 2009 Eva Iversen koordinator for Uddannelsesnetværket.
Inspirationstema: Børns rettigheder
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Kick-off KIS Kvalitet I Skolerne Keep It Simple!.
Magten i Danmark Indhold Den parlamentariske styringskæde
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Kommunernes beskæftigelsesindsats for arbejdsmarkedsparate ledige
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Uddannelse til Alle! FNs topmøde for uddannelse i Dakar 2000 FNs topmøde for uddannelse i Dakar konkrete målsætninger 6 konkrete målsætninger 2015-målene.
Hvad handler det om og hvordan kan kommunerne samarbejde?
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Kodeks for offentlig topledelse
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Civilsamfundsstrategien Forudsætninger Idegrundlag & Virkemidler Status Udfordringer Oplæg ved NGO Træf 2006 Vejle 18. marts Lars Udsholt Mellemfolkeligt.
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Vandplaner i Danmark – status 2011 Miljøchef Hans Roust Thysen.
DIIS ∙ DANSK INSTITUT FOR INTERNATIONALE STUDIER Situationen  Flere donorer per bistandskrone  Flere lande per donor  Flere NGOer og private fonde.
Stine Skøtt Thomsen - Sex og Samfund - NGO-træf 18. marts 2006 WHRAP Partnerskab for Fortalervirksomhed om Kvinders Sundhed og Rettigheder i Sydasien Et.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvad er Smart Specialisation? …hvorfor i Klog Hverdagsmad?
EU, globaliseringen og den danske velfærdsstat
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Niger. Fakta om Niger  Verdens fattigste land*  Befolkning 18 millioner  Højeste befolkningstilvækst 3,8%  Yngste befolkningsgennemsnit 15,1 år 
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Intern audit af psykisk arbejdsmiljø i certificerede arbejdsmiljøledelsessystemer CAVI-referencegruppemøde 9. marts 2016 Anne Helbo Jespersen.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Hvorvidt påvirkes beslutninger af cost-benefit analyser? - Et dansk empirisk studium Otto Anker Nielsen, Professor.
Dokumentation, evaluering og evidens
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Review af Genbrug til Syd
fremtidig rapporteringspraksis
DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Kvalitet i plejen.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Teoretisk pædagogikum
Det gode partnerskab Partnerskabsaftalen som dialog-redskab til afklaring af fremtidig perspektiver for partnerskabet.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige?
Hvorfor rethinkIMPACTS? og Hvad er rethinkIMPACTS?
Ghanas graduation IDA arrangement 4. februar 2019
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Danske Handicaporganisationer
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Tematisk NGO evaluering -folkelig deltagelse og demokratisk udvikling Dansk støtte til civilsamfundet i udviklingslande kanaliseret gennem danske NGOer

Processen Inception- og metodeudviklingsprocess Interview NGOer i DK Landebesøg i Etiopien og Ghana Validering af fakta med landekontorer Status: udkast til rapport sendt til deltagende NGOer i DK og UM

Evalueringsspørgsmål Hvad er de konkrete resultater af støtten til civilsamfundet i udviklingslande via danske NGOer? Hvordan bidrager kapacitetsopbygning og partnerskaber til at skabe resultater? Hvordan bidrager NGOers M&E bestræbelser til at skabe, dokumentere og kommunikere resultater?

Evalueringsmetode-DAC DAC criteria er brugt til besvare spørgsmål om effektiviteten, relevansen og bæredygtigheden af de opnåede resultater Efficiency i mindre omfang. Spørgsmålet om efficiency står ikke centralt i de danske M&E bestræbelser og der har ikke været afsat ressourcer til at gå i dybden med spørgsmålet i denne tematiske evaluering

DAC fort- Impact Dette har ikke været en decideret impact evaluering Vi har afgrænset impact til at handle om hvordan NGOernes indsatser har bidraget til fattigdomsbekæmpelse Inddraget indirekte faktorer (resultatkæden, fattigdomsorientering, tilpasning til nationale indikatorer)

DAC forts-Relevans Relevans som kriterium har været centralt i evalueringen. Det har været muligt at konkludere på relevans NGOerne har fundet relevante “entry points” ift deres mandater og størrelser og lande kontekst NGOerne dokumenterer generelt deres valg af ”entry points” (situationsanalyser, pilotprojekter) Mangler stat-civilsamfunds analyser, magtanalyser, baselines.

DAC fort- Bæredygtighed Har været centralt i evalueringen Civilsamfundet i udv. generelt meget afhængigt af udenlandsk støtte + De danske NGOer har investeret mere end andre INGOer i kapacitetsopbygning + Arbejder tæt sammen med lokal forvaltninger “De små øer”. Arbejder i mindre geografiske områder Temaet er et langsigtet projekt. Befolkningen bliver utålmodig

DAC forts- Effektivitet Effektivitet er primært behandlet særskilt for de forskellige NGOer Generelt er NGOerne hver især effektive ift at opfylde de mål de sætter sig Svært at sige om NGOerne bidrager til at opfylde det overordnede mål om fattigdomsbekæmpelse. Har derfor valgt at bruge en resultskæde til at udkrystallisere og analysere de forskellige trin i processen

Resultskæden M&E ift demokratisk udvikling og folkelig deltagelse Inspireret af en ODI metode for evaluering af “citizens voice and accountability” Genkende og anerkende de små trin, processer som resultater, omsættelse af resultater på forsk. niveauer, power cube Har holdt NGOernes resultater op imod hovedmålsætningerne i den gamle CSS

Lande kontekst Valgt Afrika som ramme Etiopien og Ghana - ikke en sammenligning, undersøge temaet i meget forsk kontekster NGOer har åbnet rummet op i begge lande på lokalt niveau Det nationale niveau mere vanskeligt. Særligt i Etiopien. Forsk vurderinger af situationen i Ghana

Kapacitetsopbygning Danske NGOer har investeret i partnerskaber og i kapacitetsopbygning Langsigtet investering i organisationsudvikling- et særligt dansk varemærke Resultatet er at partnerne får legitimitet som repræsentanter for deres målgruppe og medlemmer Mangel på data

Interventions kanaler Danske NGOer bruger støtte til netværksdannelse, serviceydelser og folkeoplysning som en indgang til fortalervirksomhed Succes med indgange såsom folkeoplysning baseret på RBA (lokalt niveau) og sektornetværk (nationalt niveau). Fortalervirksomhed stadig mere en projekt end en systematisk tilgang

Ændringer i politikker, praksis, adfærd og magtrelationer “Contribution vis-a-vis Attibution” Hvad er merværdien ved de danske NGOere? Valg af metode og tilgang. Det lange seje træk- bevidstgørelse af udsatte gruppe om deres rettigheder, bygger på legitimitet og specialisering (ift målgrupper) Bidraget til at disse grupper i højere grad ser sig selv som sociale og politiske aktører

Ændringer i politikker, praksis, adfærd og magtrelationer forts. Bidraget til at de lokale myndigheder i indsatsområder har ændret adfærd og inddrager det lokale civilsamfund Bidraget til politikformulering primært via de kanaler, som regeringen selv tilbyder Har dog haft begrænset indflydelse på PRSP processer

Udviklingsmål Fattigdomsbekæmpelse stod mere centralt i den gamle CSS og alle NGOer har haft fattigdomsbekæmpelse som overordnet mål Indirekte indikatorer såsom fattigdomsorientering ift målgrupper, tilpasning til nationale fattigdomspolitikker Direkte indikatorer: bedre serviceydelser og flere ressourcer til de fattige kun i mindre omfang

Dokumentation, deling og læring Der er langt fra HQ til partner niveau HQ har investeret meget i at udvikle M&E systemer Dokumentation er forbedret i perioden og bruges til læring på landeniveau De danske NGOer får mest ud af at dele erfaringer med deres internationale netværk