Danish Malting Group A/S Dansk maltbygkvalitet – har den en fremtid? Kim Jørgensen
2 Danish Malting Group Ownership Carlsberg Brewery Danish Malting Group A/S Danish Malting Group Polska 100 % Slodownia Strzegom 100 % MT/year MT/year MT/year (from 2011)
3 Danish Malting Group A/S Build in % owned by Carlsberg Breweries A/S Annual production of – tons Pilsner Malt 25 employees Customers in Denmark, Sweden, Norway, Germany, Iceland, Africa, Asia, South America, Caribbean… - Not only Carlsberg companies ! % export Build in % owned by Carlsberg Breweries A/S Annual production of – tons Pilsner Malt 25 employees Customers in Denmark, Sweden, Norway, Germany, Iceland, Africa, Asia, South America, Caribbean… - Not only Carlsberg companies ! % export
4
5 Danish Malting Group A/S - Data 8 barley silos of tons 2 barley batch silos of 350 tons Up to 48 hours steeping - 2 x 7 steeping vessels of 50 tons 6 germination boxes days germination hours kiln cycle 2 malt analysis silos of 300 tons 8 malt silos of 725 tons + 4 malt silos of 925 tons 8 outloading bins of 55 tons Batch size: 340 tons barley 280 tons malt
DMG 6
7 Denmark 5,2 mio. people 28 mio. pigs 3 malting plants in Denmark tons/year malting capacity Danish Malting Group Dragsbaek Maltfabrik Fuglsang Eksport Malteri tons/year malting capacity in nearby countries Sweden Germany Poland
8 Hvor meget byg?? Hvor meget øl?? DMG: Approx tons malt/year Conversion ratio: 1,22 ton barley/ton malt Annual use: tons barley Farmers yield: 5,5 tons/ha Growing area needed: ha Island of Møn: ha 33 cl beer bottle (4.6 vol. % alc.): 43 gram malt DMG’s annual malt production: 2,7 billion bottles 8,2 mio. hl beer DMG: Approx tons malt/year Conversion ratio: 1,22 ton barley/ton malt Annual use: tons barley Farmers yield: 5,5 tons/ha Growing area needed: ha Island of Møn: ha 33 cl beer bottle (4.6 vol. % alc.): 43 gram malt DMG’s annual malt production: 2,7 billion bottles 8,2 mio. hl beer
9 Konkurrenter!! Maltfremstilling er som kornproduktion underlagt global/regional konkurrence! Maltfremstilling er som kornproduktion underlagt global/regional konkurrence!
10 Fremstillingsomkostninger til malt Omkostninger til byg er ¾ af alle omkostninger!
Bygkvalitet / Maltkvalitet
Spiring
Proteinindhold
Kernestørrelse (Calibration)
Byg kvalitet høst 2010
Malt fra høsten Før regnen i august Efter regnen i august
Nye bygsorter høst 2010
Generelt Extraktindhold er rimeligt og meget bedre end for høst 2009 Stor variation i modifikationen (b-glucan) som følge af en stor variation i bygkvaliteten Generelt lav opløseligt N New comers Få produktioner af batches fra “Tam Tam”, “Propino” og “Columbus” Malt kvalitet høst 2010
Bygsorter i Danmark
Solskinstimer
Gennemsnits temperatur
Gennemsnitlig nedbør
Dansk maltbyg !
Udvikling i udbytte for dansk maltbyg! 25
Udvikling i udbytte for fransk maltbyg! - DK blev overhalet for 15 år siden!! 26 Er danske landmænd stadig de bedste til at producere maltbyg?
27 Frankrig skal nye bygsorter gennem et rimeligt omfattende testprogram før de anerkendes som maltbyg. Dette giver en vis stabilitet og sikkerhed på eksportmarkederne af såvel importører af byg men også i høj grad en sikkerhed for malterierne. Frankrig skal nye bygsorter gennem et rimeligt omfattende testprogram før de anerkendes som maltbyg. Dette giver en vis stabilitet og sikkerhed på eksportmarkederne af såvel importører af byg men også i høj grad en sikkerhed for malterierne.
Dansk maltbyg 28 Begrænsninger for dansk maltbygproduktion mm. Forudsætningerne i Danmark er forskellig fra Frankrig Regler og restriktioner (gødning, vandplan mm.) Dansk maltbyg er primært en maltbar foderbyg! Udbytte er vigtigste parameter Grisene er den største konkurrent til malterierne/bryggerierne Facts Det franske udvælgelsessystem er nok for stift men man kunne tage det bedste. Dansk maltbygproduktion giver næsten altid en rimelig kvalitet Næsten altid pænt (lavt) proteinindhold Danmark har en af verdens mest innovative udviklingsprogrammer for malt byg (Null Lox sorter) Begrænsninger for dansk maltbygproduktion mm. Forudsætningerne i Danmark er forskellig fra Frankrig Regler og restriktioner (gødning, vandplan mm.) Dansk maltbyg er primært en maltbar foderbyg! Udbytte er vigtigste parameter Grisene er den største konkurrent til malterierne/bryggerierne Facts Det franske udvælgelsessystem er nok for stift men man kunne tage det bedste. Dansk maltbygproduktion giver næsten altid en rimelig kvalitet Næsten altid pænt (lavt) proteinindhold Danmark har en af verdens mest innovative udviklingsprogrammer for malt byg (Null Lox sorter)
Tak for opmærksomheden