18-11-20141 Tilgængelighed - det handler om at være med!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til informationsmødet Et par nye adressebegreber
Advertisements

Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Skoleparathed. Hvad er det?
Et fagligt løft af folkeskolen
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Tre kampagner målrettet unge
GSAK Makroer Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland IV - 16/
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
1 Beboerinformation BL: Budskaber og målgrupper Paul R. Metelmann.
Læringsmål Kendskab til:
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
Sprog/billeder på Internettet
Kommunikationsstrategi Scleroseforeningen
Video Active Præsentation på Christianshavns Gymnasium 29. april 2009 Af: Kristian Damsbo Eriksen, DR Arkiv & Research.
Sådan skaber du værdi som leder i din virksomhed
De store underviser de små ved hjælp af it.
Vintertrafik og meldinger Hvem melder. SIDE 2 Meldingsskemaet Randers, januar 2010.
Selvopfattelse.. STIGMA
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Velkommen til Skovshoved Skole.
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
SkoleKom Lærernes netværk SkoleIntra-træf 2012.
Julekalender 2010 For Herren i Huset For Fruen i Huset
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
KØN OG MEDIER MEDIEVERDENENS BEHANDLING AF KVINDER OG MÆND OG LIGESTILLINGSSPØRGSMÅL V/KONCERNCHEF OG ANSV. CHEFREDAKTØR LISBETH KNUDSEN.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Måling og vurdering af rengøringskvalitet
Folkeskolereformen – på Bakkeskolen
Anden information Bettina Dahl Søndergaard Lektor Hvad er svært ved beviser for gymnasieelever - og kan vi gøre noget ved det? Fredag den 18. marts 2011.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Udbredelsesformer. Form 1 En eftermiddag kl Te, kaffe og kage Oplæg fra ”ressourcepersoner” fra udviklingsholdet: Fremlæggelse af forløbstema og.
22.maj 12 Globaliseringsredegørelsen Globaliseringsredegørelsen 2012 Grafer og figurer fra temakapitlet: Gældskrisen fører til langvarig lavvækst.
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Producere og formidle viden Vingstedcenteret, 22/10-14.
Inspirationsdag i Undervisningsministeriet Introduktion til webservice Thomas Ellegaard Freelanceprogrammør tilknyttet Rambøll Informatik
Blogging i Patent- og Varemærkestyrelsen Ana Petrina og Anders Due Bedst på nettet, 20. november 2007.
Klik for at redigere titeltypografi i masteren Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Skarven – en succeshistorie med store.
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
1000 ansatte i Arla skal lære at læse "Der er ikke længere et job tilbage derude, hvor der ikke indgår en eller anden form for skriftlig del i arbejdet.
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
1 Test i Word 2007 Klik her for at begynde. 2 Hvor skal du klikke for at gemme dit dokument?
Overblik over kompenserende teknologier lbc/ /2.0.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Ungeguide.
BA-projektet De formelle rammer. Tilmelding Holdinddelingsskema afleveres i receptionen senest 15. januar 2009 Beskrivelsen af projektet bestemmer placeringen.
Facebook 2014 Byrådscentrets personalemøde 4. april 2014.
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
SkolenSputnik Program SkolenSputniks historie
Ordblinde chauffører Niels Henning Holm Jørgensen 18.sep. 13 Ordblinde chauffører på jobbet TSU-projekt på Amager.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 3 konturer der spilles: op, ned og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand. Melodisk.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 2 konturer der spilles: op-ned, ned-op og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand.
Kroppens funktioner og Den rette dosis
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 2 konturer der spilles: op-ned, ned-op og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand.
Introduktion og behovsafdækning Fokus på problemer med medicin og medicinhåndtering i hverdagen Forslag til løsninger Fastlæggelse af læringsbehov.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Bettina Post, Næstformand Dansk Socialrådgiverforening Fra misbruger til medarbejder.
Introduktion til. Eksempler på anvendelse Jeg skal bruge avisartikler på fransk til min gymnasieopgave Jeg vil gerne se avisen fra mit hjemland Libanon.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2008.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Overblik over kompenserende teknologier. Kompenserende teknologier Ikke alle anvender kompenserende teknologier –Det gør især blinde, svagsynede, døvblinde,
SKABELON.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Præsentationens transcript:

Tilgængelighed - det handler om at være med!

Svært ved at høre

Svært ved at se

Svært ved at læse

De døve 7.000

De hørehæmmede

De blinde & næsten blinde

De svagtseende

De læsesvage

De kognitivt udfordrede

De nye

De ældre

Alle de andre

Et strategisk skifte FØR Handicaptjenester Målgruppe: Små målgrupper med deciderede handicaps (blinde/døve og hørehæmmede). NU Tilgængelighed Målgruppe: Større målgrupper, der af forskellige årsager har problemer med at se, høre, læse eller forstå. 17 Løsninger: Skræddersyede løsninger til de enkelte målgrupper. Løsning: Brede løsninger, der udnytter den nyeste teknologi og rammer flere målgrupper på én gang. Hvor det er muligt. Tænkning: Løsningen er en ekstra teknisk handicaptjeneste. Tænkning: Tilgængelighed er kommunikation, opgaven skal løftes af hele DR, og vi har fokus på det fra starten.

UnderteksterTegnsprogSynstolkningLigetilOplæste undertekster ✖✖ ✖ ✖ ✖✖ ✖ ✖✖ ✖✖ ✖✖✖ ✖✖✖ ✖✖ DØVE HØREHÆMMEDE BLINDE SVAGTSEENDE ORDBLINDE ÆLDRE NYDANSKERE MENTALT UDFORDREDE SITUATIONSBESTEMT

1000 ansatte i Arla skal lære at læse "Der er ikke længere et job tilbage derude, hvor der ikke indgår en eller anden form for skriftlig del i arbejdet. Man skal kunne læse recepter, skriftlige overleveringer og fragtpapirer, så vi er nødt til at efteruddanne vores medarbejdere. Kompleksiteten i vores virksomhed bliver højere og højere” Politiken,

Dr.dk/ligetil Op mod danskere kan ikke læse almindelig avis støtte læsesvages muligheder for at følge med i den aktuelle, samfundsmæssige debat skabe et værktøj, som kan være en værdifuld hjælp for undervisere

Ligetils mission Vi skal lave Danmarks bedste nyheder til læsesvage Klart og enkelt sprog. Forklaring af svære ord og begreber Tv-klip, billedserier, grafik, quizzer, citatgåder og oplæsning

Status på Seneste temaer: – Juletraditioner Brugernes egne historier – Titanic – Breiviksagen

Brugerne bruger /ligetil Fordobling af brugertal fra Q1/ månedlige brugere Går på morgen og lukker ned ved 22-tiden. Flest brugere 10:00-12:00 Følger skoleåret Brugerne er på siden ret lang tid, gns min. 9,5 % af brugerne kommer fra andre lande end Danmark

Fremtid Rss-feeds med 5 seneste historier & DDF Ugens vigtigste historier i printform Sikre /ligetil efter projektperiodens udløb med udgangen af 2012 Fokusgrupper med tilbagemeldinger på form og indhold

klik på billedet