SF Ungdom Ved..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Analyse af rejsekortet for
Advertisements

Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Inspirationstema: Børns rettigheder
Skal forbrugernes adfærd eller luftfartens regulering ændres? Jacob Sørensen, NOAH Bæredygtighed DGI-byen, 23. november 2011.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Dansk Skovforenings foretræde for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 25. november 2009.
Borgernes barrierer for brug af IT
Skolestartskampagne 2009 ”Bedre hverdag nu! – Hvad vil du lave om?” Skolestartskampagne 2009 ”Bedre hverdag nu! – Hvad vil du lave om?” Oplæg og workshop.
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Møde om Spejdernes Lejr efterår Velkommen til møde om Spejdernes Lejr 2012 giver intense oplevelser, hvor vi møder hinanden, udvikler os.
SFU’s Skolestartskampagne i et ideologisk perspektiv
Net Profitability Guidelines
DEMOKRATISERING : SFUs Martstræf 2011 : Gry Poulsen.
Ekspertudvalget om fattigdom Hvor er udvalget i sit arbejde? Torben M. Andersen.
Politiske grundholdninger og ideologier
Stjernholm Dagen 2011 – fokus på… InnovationsDesign v/Lars Fridberg.
2 Eksterne forhold Oversigt
?. Globale børn - ta’r en tørn   Udvikle handlekompetence i forhold til børn og   unge i andre lande   At eleverne samarbejder på tværs og lærer.
JOURNALISTHØJSKOLEN DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Mediers behandling af kvinder og mænd og ligestillingsspørgsmål Anne-Marie Dohm Rektor.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Den folkesocialistiske strategi - En introduktion
Af: Nikolaj, Katrine, Bjarke og Helene..  World food programme.  På dansk: Verdensfødevareprogram.
Velfærd kontra fattigdom
Hvad er det der socialisme og marxisme egentlig
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Ambassadør for Vidunderlivet
 1800tallet og frem til 1920erne Sociale problemer i industrialiserede byer -> små velfærds-tiltag Frygt for revolutioner -> små velfærds-tiltag Fx aldersrente,
Samfundslære: Styreformer
PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM ET DANMARK AT VINDE!
Enhed i arbejderbevægelsen - Det handler om magt.
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Grønt Flag Grøn Skole Undervisning om miljø og bæredygtighed Grønt Flag Grøn Skole handler om virkelige miljøspørgsmål og spørgsmål om bæredygtighed innovation.
EU’s demokrati – hvem bestemmer? Gammel Hellerup Gymnasium 16. Januar 2014 Rasmus Nørlem Sørensen Oplysningsforbundet DEO.
Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
DIIS ∙ DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES Udvikling, bistand og forretning Lars Engberg-Pedersen 6. november 2009.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
”Mediemakt og kvinnemakt i Danmark” Pernille Tranberg, chefredaktør
EU i undervisningen – hvordan?
Oplæg om SFU’s nye principprogram Principprogram 2008 En anden verden er nødvendig!
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
 Kommunalreformen, alle regioner og kommuner skal være medlem af et trafikselskab  Gl. Århus Amt og Gl. Ringkjøbing Amt havde ikke noget trafikselskab.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.
Samfundsmæssige betydning af klimaændringer indenfor landbruget Brian H. Jacobsen, FOI, KU (KVL)
INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -
Lighed & ulighed Samfundsfag.
Hvordan underviser man i EU? Rasmus Nørlem Sørensen Seminar for lærere i grundskolen Onsdag den 25. marts 2015.
Socialismen Jan Christiansen.
Tidslinje Murens fald.
Velfærdsstaten Samfundsfag C Anne Rosendahl Kristiansen.
Kvinderne vi bygger verden
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Danmarkspanel uge
Præsentationens transcript:

SF Ungdom Ved.

Indhold Hvad vil SFU og hvad er SFU? 2. Den grundlæggende politik Demokrati Solidaritet Bæredygtighed Feminisme 3. Aktuel og konkret politik Velfærdskampen 4. At være aktiv i SFU

Hvad er SFU og hvad vil SFU SF’ Ungdom Danmarks største ungdomsparti ”Vi vil et socialistisk samfund, hvor alle har lige muligheder. ” Bedre skoler Gratis kollektiv transport Gratis tandlæge En ordentlig klimaindsats

SFU’s to ben Parlamentarisk Udenom Parlamentarisk

SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme Demokratiet er grundlaget for SFUs politiske virke og det danske samfund som helhed. Vi er dog ikke tilfredse med det demokrati vi har i dag. Demokratiet er ikke at stemme hvert 4. år, men noget du er en del af hver dag. Gymnasier, virksomheder osv. skal demokratiseres, så eleverne får reel indflydelse, og så arbejdere får reel indflydelse.

SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme Solidaritet handler om at vi ikke vil acceptere de store uligheder og urimeligheder der findes i verden i dag. Vi vil ikke acceptere at - at der går flere 100.000 arbejdsløse rundt i Danmark, mens folk slides ned på arbejdsmarkedet. - at der findes fattige i Danmark og antallet er stigende – når vi har haft en højkonjunktur i mange år. - at ulandene betaler mere tilbage i gæld til de rige lande, end de modtager i bistand. - 800 mio. mennesker er underernærede. Hver dag dør 25-40.000 mennesker af sult. Mange af dem er børn. Men der er mad nok i verden. Der skønnes at være 1,2 mia. overvægtige mennesker. Den vigtigste årsag til sult er ikke mangel på mad, men fattigdom.

SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme Bæredygtighed handler om at vi tænker bæredygtigudvikling og hensynet til miljøet ind i vores politik. Verden står over for en miljømæssig katastrofe og der skal gøre noget nu. SFU mener bl.a.: Virksomhederne skal levere data om kemiske stoffer før de kan markedsføres. Vi skal investere stort i vedvarende energi. Vi vil en gratis og udbygget offentlig transportsektor At alle skal have råd til at købe økologisk.

SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme Det betyder at vi arbejder for at alle skal have lige muligheder og retten til at vælge hvordan de vil leve deres liv uanset om de er født som kvinde eller mand. Som feminister kæmper vi bl.a. for : Ligeløn – Mænd tjener i dag 20 % mere end kvinder i de samme jobs og kvinder har langt sværere ved at få topposter. Barsel til mænd - I dag er det i langt de fleste tilfælde stadig kvinderne der tager barsel. Mænd skal have adgang til deres børn. Prostitution og kvindehandel skal bekæmpes.

Velfærdskampen ”Der var et yndigt land” Men det var før regeringen slagtede velfærden! SFU fører derfor velfærdskampagne for: Bedre og billigere busser og toge Væk med ventelisterne på sygehuse Investér i uddannelserne, Danmarks fremtid!

At være aktiv i SFU Frivilligt - I definere selv hvad I vil - Alt fra demo’er, aktioner til oplæg og studiekredse. At være aktiv i: - Afdelingen - Regionen - Landsorganisationen - Kurser og træfs

Grundkursus Hvis du vil vide mere så tilmeld dig SFU’s kurser Vi holder grundkursus på alle niveauer - den 19-21 september, på Ryslinge Højskole - den 21-23 november, – tilmeld dig på sfu@sfu.dk Villy Søvndal og Lars Løkke tordner sammen i paneldebat

Tak for i aften Læs mere på SFU.dk