Debatten om den almene struktur Historik, statistik – og et kik i krystalkuglen Bjarne Zetterström.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Temadag om den nye lovgivning
Velkommen Ansættelse af trænere i en klub. KVIK i tal År 2000 ca. 900 medlemmer År 2008 ca medlemmer Babysvømca. 300 medlemmer Svømmeskolen ca.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
8. december 2010 på Egegård Skole
Hvordan kan du arbejde med meningsfuldhed?
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Hvordan kan man arbejde meningsfuldhed i forandringsprocesser?
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
V_P_T_M_P Grundlæggende viden.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Statistik om serviceerhverv -viden og samarbejde Maja Fromseier Mortensen.
Handleplaner Repræsentantskabsmøde den 8. juni 2012.
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Den glade CEO og iværksætter!
Visionsproces Fra ord til handling.
Jesper Loose Smith Direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe – ca boliger Direktør fagforeningsejet ejendoms- og administrationsselskab i.
Kommunalreformen. En dansk status
Bl. 3. kreds. Kredskonference 4. november 2011 Kommunesamarbejdet og styringsdialogen. v/ Kaj Jensen, Slagelse Kommune.
Almene boliger og boligsociale udfordringer
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
Internationalisering International rekruttering af arbejdskraft: Erfaringer og perspektiver.
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
Weekendkonference 8.kreds 26. oktober2012 Fondens rolle og muligheder på et trængt boligmarked med tomme boliger.
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
1 Udvikling af beboerdemokratiet 3. kreds Erkendelse 1 Fremtidens beboere betragter boligen som et forbrugsgode - Ikke som et forenings- eller.
Dokumentationspakke Kan den bruges til noget ?. Styringsdialog og dokumentationspakke Forberedelse Bureaukratisk Ekstra arbejde ”Vi taler jo sammen i.
Den fremsynede virksomhedsledelse Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.
1 Styringsdialog! Dokumentationspakke! Styringsrapport! Lov + bkg. er ændret! Vejledning er skrevet BL/KL udgiver pjecer Er det Peter og ulven? NEJ! Kommuner.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Forskellig forståelse af opgaven Michael Hald Konsulent KL
Folkeskolereformen på vores skole
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Faggruppen Ledelse, Kompetence og Organisation DELTAGELSE I JOBMESSER - EN VEJ TIL PROFILERING OVERFOR POTENTIELLE MEDARBEJDERE Ole Møller Teknisk Direktør.
Den lange forhistorie. Fra aftale til nye love Boligaftalen mellem V + C + DF + RV ”Den almene boligsektors fremtid” 2006 Boligaftale
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Nye vilkår for kommunal dokumentation og evaluering Opgave- og strukturreformen Politisk interesse – lokalt og nationalt – for at synliggøre effektivitet.
Alle talenter skal i spil… Anette Steen Pedersen Færøerne - maj 2011.
Bestyrelsen som arbejdsgiver Bestyrelseskonference Lørdag d. 16. juni 2012.
1 Algoritme til at løse knude P-center problemet Algoritmen brugte set covering problemet Virker derfor kun til knude problemer Vi vil alligevel bruge.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Effektiviseringer af driften i almene boligafdelinger
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
1 Senior Erhverv Søhøjlandet Nye tider, nye muligheder…! PP er sendt pr.mail.
Stedet som indgang til digital forvaltning
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
Weekendkonference 3. kreds 4. november Landsbyggefondens (LBF’s) opgaver.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
1. BERETNING VED FORMAND OLE KJÆR 2 GAMMEL KÆRLIGHED RUSTER IKKE Man skal stoppe, mens legen er god! Hvor blev den gode idé af? En mavepumper til vores.
Profilfag Julemarked Helt på plads med samarbejdsbutikker
Lederkonferencen 9. juni 2010
Signalement af Lejerbo Ca boliger Organiseret i 53 selvstændige organisationer Fordelt på godt 680 afdelinger Hjulpet på vej af 755 ansatte Lejerbo.
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
Repræsentantskabsmøde BS’61
Fra ejendomskontor til servicecenter Bedre service til færre penge – hvordan gør vi det? Beboerrepræsentantskabsmødet 2017.
Klar til smart vækst / GATE21
Nyhedsbrev Ladegårdsparken Nr
Debatten om den almene struktur Historik, statistik – og et kik i krystalkuglen Bjarne Zetterström.
Præsentationens transcript:

Debatten om den almene struktur Historik, statistik – og et kik i krystalkuglen Bjarne Zetterström

Temadag om sammenlægning BL startede debatten i 2000 Overskrift: lokalt samarbejde 2008: KL siger mindst 2000 boliger i hver boligorganisation 2009: lovforslag om ny styringsmodel – kommuner og boligorganisationer opfordres til at overveje strukturen 2005: Kommunalreform: kommuner

Temadag om sammenlægning Hvordan er det gået på 10 år? Antal boligorganisationer: ca. 750 til ca. 600 Antal administrationer: ca. 350 til 245

Temadag om sammenlægning Udviklingen i eneadministrationer

Temadag om sammenlægning Udviklingen i fællesadministrationer

Temadag om sammenlægning Det rykker når… Kommuner sammenlægges Mindre boligorganisationer med samme administrationsorganisation der kommer samme kommune sammenlægges Forretningsfører/direktør går på pension Der pålægges moms på fremmed administration

Temadag om sammenlægning Aktuel situation primo 2011: Der er bevægelse i Danmarks almene boliger -men det går langsomt. -Fortsat mange boligorganisationer som p.g.a. størrelsen - Er meget sårbare over for enkeltmedarbejderes fravær - Høje administrationsomkostninger og/eller - Utidssvarende kvalitet

Temadag om sammenlægning Styringsreformen retter fokus på kvalitet, omkostninger og service Årlig opfølgning med kommunen Kommer der et mildt pres??? Vil KL og Socialministeriet styrke kravene?

Temadag om sammenlægning Hvorfor går det langsomt med fusioner? Gør det ondt? Måske – særligt hvis det ikke er planlagt godt nok Men det går over! Der er nogle udtrykte argumenter imod sammenlægninger Og der er argumenter som ikke bliver nævnt!

Temadag om sammenlægning Modstand mod sammenlægninger Nogle af de udtrykte argumenter: ”Alt stort er jo heller ikke godt….” ”De kan jo ikke bevise at det bliver billigere” Men helt uomtvistede stordriftsfordele i almene boligorganisationer: Billigere administration Højere kvalitet – bedre beboerservice Bedre chance for flere visioner i bestyrelsesarbejdet Fokus flyttes fra småproblemer i afdelingerne til principdebatter om boligorganisationens fremtid

Temadag om sammenlægning Argumenterne imod fusioner som ikke bliver nævnt: Der forsvinder nogle bestyrelsesposter Magten skal deles med andre - Og så er vi jo lidt bedre end naboselskabet!

Temadag om sammenlægning De små sten på vejen Processen må ikke være for lang (højst 1½ år) Der skal være et højt informationsniveau og spørge- og debatmuligheder inden beslutning Ejendomsfunktionærerne skal også være med på ideen! De saglige argumenter i højsædet – og fremførte betænkeligheder skal være afdækket og besvaret betryggende Lov ikke huslejenedsættelser! Husk at de ansatte er beskyttede mod opsigelse og forringelser

Temadag om sammenlægning Flere udfordringer for de små/mindre: Mere benchmark vil afsløre store forskelle i omkostninger og kvalitet Konkurrencen styrkes: alle kæmper om at blive større i det samme marked Stigende lejeledighed vil presse små boligorganisationer økonomisk IT og web-løsninger er nødvendige – og kostbare Problemer med at rekruttere både administrative ledere og bestyrelsesmedlemmer

Temadag om sammenlægning Bliver der lovgivet om størrelseskrav? Forhåbentligt ikke! Men markedskræfterne vil presse de små og mindre: Prisen på administration Kvaliteten på administration Herunder driftsplanlægning i afdelingerne Markedsføring IT-løsninger Betjeningen af beboerdemokratiet Behovet for mere synlighed/markedsføring Dækning af stigende lejetab Tiltrækningsmuligheder for dygtige medarbejdere Tiltrækningsmuligheder for dygtige bestyrelsesmedlemmer

Tak for opmærksomheden!

Temadag om sammenlægning