Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tidsforbrugsregistrering
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
Whiskysmagning 2. Sept I aften skal vi koncentrere os om Highland.
Om at facilitere Facilitering, fra fransk facile = nemt, let
Måltidssammensætning
”Smag og behag er forskellig”.
Slagterkurvens sensorik
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Nysgerrigper workshop V/ Bo Flügge Thrane, Ulla Fog, Gitte Reffelt Utterslev Skole.
Smag, sensorik og chokolade
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Visualiseringsøvelse!
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Hvor der er fokus på klimaet.
Presented by: Den Perfekte Kombination Unikke Produkter Fokuseret på et bedre helbred! Presented by:
Fysik: Spinkel, kan lide at røre sig. Går til gymnastik og jazzballet.
Ø3: Kaffe konfigurator Jesper Blak Møller
Jeopardy – Hit med Historien! 6. klasse [Indianerne og europæerne]
Sensorik , form og æstetik
BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.
Hvordan kan det forklares?
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Dennis Ahm 49 år, medejer og stifter af konsulent og
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Daves Hoszowski TEC htx
De formår at integrere julemarkedet godt med omgivelserne, fordi de har valgt at ligge den på broen hvor mennesker bliver nød til at passere hvis det.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Ingen hudirritationer
Whiskysmagning 4. Sept En highlandwhisky, der ikke helt ligner highlandwhiskyer.
Katte.
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
AARHUS UNIVERSITET 23. FEBRUAR 2015 DCE – NATIONALT CENTER FOR MILJØ OG ENERGI HVAD BRUGES DATA TIL - ER DER DATA DER KAN UNDVÆRES? Peter Wiberg-Larsen.
Reportage Fluen på væggen.
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Om inhalerbart støv baggrund, analyser, målinger, GV
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
 Jesper Snitgaard, SSP Konsulent  Bo Skov Jensen, Gadeplan Rusmiddelkursus ved SSP Køge.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Mørk chokolades virkning i følge forskerne Et længere liv, en slankere talje, fastere bryster og øget sexlyst. Det kan man få ved at spise mørk.
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
?. Hvad er “ANDAGT” ? Andagt: ? Hvornår oplever du “andagt” i FDF? Til møderne? Omkring bålet? På vandre-turen? På sommerlejr? Andre tider og steder?
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
SIMONS KOGESKOLE MADKAMP ”MÆLK I KØKKENET”. TILBEREDNINGEN Koge, pochere, dampe, blanchere Stege, fritere, grydestege (en cocotte) Bage, braisere Grill.
Ungdomsliv.
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Aktivitet 2 Duft- og smagsforsøg.
Sansning, sprog, mening Talens sanselige medium er lyden (…) allerede med det bliver den til tone, der stemmer sindet.
Madkamp - DM i madkundskab
Hvor kommer kulhydrat fra?
Verbal kommunikation Ord og samtale
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Trivselsmålingens resultater på vores skole
Kære gode Gud jeg vil takke dig1, S1
Smagssansen Lavet af lord HÆ HÆ.
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Rørte og piskede masser
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Verdens Bedste Mor Forår 2017
Hvor kommer kulhydrat fra?
En rejse ind I smagens verden
Hos Mai-Britt og Mogens
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Nu går solen sin vej Nu går solen sin vej 2. Nu går landet til hvile,
05. Oktober 2018 hos Lisbeth og Kjeld
Foran tronen står jeg nu
Præsentationens transcript:

Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord Fremstilling af chokolade Chokolade vs. Slik Smagens fysiologi Hvordan man smager på chokolade Basis-smagning Fyldte chokolader

Chokolade Sukker Vanille Emulgator – typisk soja-lecithin Mælkepulver Kakao – dels smørret dels pulveret Sukker Vanille Emulgator – typisk soja-lecithin Mælkepulver

Chokoladens historie År 600-1500 Mayaer og Aztekere bruger kakaobønnen som valuta. Velhavere laver en drik af bønnerne. 1517 Azteker-kejseren Moctezuma byder Hernan Cortes på xocolatl. 1528 Cortes har kakaobønner med hjem. 1600-tallet Bønnen går sejrsgang i Europa.

Chokoladens historie 1765 Bønnen retur i Amerika – første fabrik i Dorchester, Massachusetts. 1815 Ekstraktion af kakaosmør. 1831 John Cadbury. 1847 Første støbte chokoladebar.

Chokoladens historie 1894 Hershey masseproducerer chokolade. 1913 Fyldte chokolader. 1925 Kakaobønner på World Trade Center. 1930’erne Mars Bar, KitKat ...

Chokoladens historie 1985 Valrhona starter CRU. 1989 Lindt masseproducerer 70%-chokolade.

Quetzalcoatl

Ord Nahuatl – et af de uto-aztekiske sprog Cacahuatl Xocolatl Theobroma - Carolus Linnaeus (1707 – 1778) Theobromin Grue / nibs Liquor / masse / pasta Conche ´Ægte / rigtig / ren’ chokolade Vekao

Fremstilling af chokolade

Fremstilling af chokolade Her vokser kakaotræet

Fremstilling af chokolade Kakaofrugten

Fremstilling af chokolade Kakaobønnen

Fremstilling af chokolade Kakaobønnen

Fremstilling af chokolade Kakaobønnen

Fremstilling af chokolade Kakaobønnen

Fremstilling af chokolade Maling af kakaobønner

Fremstilling af chokolade Maling af kakaobønner

Fremstilling af chokolade Maling af kakaobønner

Fremstilling af chokolade Maling af kakaobønner

Fremstilling af chokolade Temperering af chokolade – 55C, 28C, 31C

Forskel på chokolade og slik Vs.

Smagens fysiologi ’Det smager godt’

Smagens fysiologi ’Det smager godt’ Spiseoplevelsen:

Smagens fysiologi ’Det smager godt’ Spiseoplevelsen: Forventning:

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning: Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd)

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning: Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning: Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning: Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning Omstændigheder / omgivelser / stemning

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning: Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning Omstændigheder / omgivelser / stemning Fysisk tilstand

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning:

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen Lyden

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen Lyden Duften

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden:

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma Tekstur

Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma Tekstur ’Varm smag’ / trigeminal stimulans

Smagning af chokolade

Smagning af chokolade Temperatur

Smagning af chokolade Temperatur Fordeling

Smagning af chokolade Temperatur Fordeling Flow

Basis-smagning af chokolade Nibs Kakaosmør Kakaopulver Vanille ’Almindelig’ chokolade Vekao Smageskemaer - 1-4. 4 x Valrhona ‚Stærk’ chokolade

Så’ der bio

Fyldte chokolader Basisfyld: Ganache/trøffel

Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat

Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka

Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka Oriol Balaguer

Fyldte chokolader Cacao Sampaka Oriol Balaguer Zotter La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka Oriol Balaguer Zotter