Myter? Hvad er skrøner og hvad er facts?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Stillads- typer & klasser Rækværk HAKI + blandet Hovsa!!! Blandet
Advertisements

Talsmandsseminar september 2010
UUV’s repræsentantskabsmøde den
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Journalisering- dokumentation af fysioterapi
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Arbejdstilsynet - Status for arbejdsmiljøet og fremtiden
Større Skriftlig Opgave
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Erstatning LBK nr 885 af 20/09/2005 erstatningsansvarsloven
Reduktion AM 2009.
252 kg Punkt 1. Først beregnes betonbjælkens vægt.
Prøver 2014 Dagens motto: Husk nu det er en prøve, ikke en eksamen!
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
Ytringsfrihed og sygeplejersker
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Arbejdsmiljøcertificering
Love og regler fra A..Z Geoforum workshop om adresser 25. marts 2010.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Lovkrav Bekendtgørelse nr. 100 af 9. februar 2011, Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning,
Forurenet jord hvad, hvorfor og hvordan
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv.
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Sygeplejersker/bioanalytikeres juridiske ansvar 14. marts 2012 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv. 21. September 2011 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Hospitalsenheden VEST
Velkommen på stilladskursus
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Forholdet til kunderne
Bacheloropgaven i idræt i ny LU
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
Hospitalsenheden VEST Journalføring.
Spørgsmål Bekendtgørelse om eftersøgning og aflivning af nødstedt vildt (Bekendtgørelse nr. 417 af 27. april 2007) Udskriv præsentationen og klip kortene.
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
Fyraftensmøde hos LO Århus social og miljøudvalg 26. marts 2015 Anmeldelser fra fagforeninger og AMR om arbejdsmiljøforhold Procedure for anmeldte og uanmeldte.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Husstandsmøller Oplæg til Dansk Bygningsinspektørforening d. 2 december 2009 Teknisk Forvaltning Byg og By.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Arrangementer på færdselslovens område
Vejledning om arbejde i stinkskabe Industriens Branchearbejdsmiljøråd
Stilladsregler – ny vejledning
Sikrede afdelinger Særlig sikrede afdelinger
Voksenansvar for anbragte børn og unge Undersøgelse af person eller opholdsrum og bevaring af effekter Private opholdssteder Åbne døgninstitutioner Delvis.
Stilladser under 3m højde
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Kort gennemgang af begreberne:
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
Tømmerkonferencen Stilladsuddannelsen.
FIR morgenmøde 22. november 2018
Præsentationens transcript:

Myter? Hvad er skrøner og hvad er facts? Stillads Myter? Hvad er skrøner og hvad er facts?

Grønt skilt Kan man trygt og ubekymret gå på et stillads med grønt skilt? Nej. I henhold til At-vejledning B.3.2 opstilling og brug af stilladser: http://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger-mv/tekniske-hjaelpemidler/b-3-2-opstilling-af-stilladser/b32-opstilling-af-stilladser.aspx

Grøntskilt Ansatte, der skal udføre arbejde på et stillads, skal informeres og instrueres om de særlige forhold, der måtte være i forbindelse med brugen og arbejdet på stilladset, fx: -at stilladset ikke anvendes til arbejdsfunktioner, som det ikke er egnet eller beregnet til -at brugerne er gjort bekendt med max.-belastningen, både pr. m2 og ved punktbelastning -at kun ét stilladslag må belastes med 100 pct., ét med 50 pct., og de øvrige ikke må belastes. Hvis belastningsnormen i standarden ikke følges, skal der udarbejdes dokumentation for den planlagte belastning -at brugerne er gjort bekendt med, at ændringer af stilladset kun må udføres af dem, der har opstillet det, eller hvis andet er aftalt.

Bukkestillads Må man fastgøre bukkestillads efter gennemført Rulle-bukke kursus? Nej. Ihenhold til BEK nr 1088 af 28/11/2011 bilag 11 pkt 2,1: Bukkestilladser er fritstående stilladser, som består af bukke, der forbindes med stilladsdæk og om nødvendigt med rækværker. https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=138644#Kap5

Bukkestillads Må man lave tagarbejde fra et bukkestillads?

Bukkestillads

Bukkestillads Er det godt nok med hånd- og knælist, udført i træ? Ja, men septer afstanden må ikke overstige 2,25 meter http://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger/ulykkesrisici/2-4-1-fald-fra-hoejden-paa-byggepladser/5-raekvaerk-der-konstrueres-paa-byggepladsen.aspx

Arbejdstilsynet Må AT fører tilsyn på ens private grund? Både og. https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=133159#K13

Arbejdstilsynet § 76. Enhver, der er pålagt pligter efter loven, skal efter anmodning give Arbejdstilsynet alle oplysninger, der er nødvendige for udøvelsen af tilsynets virksomhed. Stk. 3. Arbejdstilsynets medarbejdere har uden retskendelse mod behørig legitimation til enhver tid adgang til offentlige og private arbejdssteder, jf. dog stk. 4, i det omfang, det er påkrævet, for at de kan varetage deres hverv. Politiet yder om fornødent bistand hertil. Nærmere regler om bistanden kan fastsættes af beskæftigelsesministeren efter forhandling med justitsministeren. Stk. 4. Stk. 3 finder ikke anvendelse ved Arbejdstilsynets kontrol med arbejde af ikke-erhvervsmæssig karakter, der udføres af en person på eller i dennes private bolig, fritidsbolig, grund i tilknytning hertil, køretøj, fritidsfartøj eller andre løsøregenstande tilhørende husstanden. Beskæftigelsesministeren kan dog fastsætte, at Arbejdstilsynet fortsat kan føre kontrol og tilsyn med elevatorer og andet løfteudstyr samt trykbærende udstyr uden retskendelse.

Arbejdstilsynet Eks 1: En person går og maler sit eget hus, fra et ulovligt stillads. Eks 2: En person går og maler sit eget hus, fra et ulovligt stillads, men har fået sin nabo til at hjælpe. NB. Man skal dog stadig være opmærksom på hvad der står med småt i sine forsikringer!

Andet? Er der andre ting?

Tak for idag Husk: der handler om at få et godt arbejdsmiljø