K.E. Løgstrup 1905-1981.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Filipperbrevshymnen.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Børn og sorg - og sprældøde døde
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Menneskets fald og genoprejsning
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Har I hørt det? Mission er et must! Soma Biblia - en mulighed 
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
”Religion er opium til folket”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Vi skal se ham, som han er.. Enhver, som har dette håb til ham, renser sig selv, ligesom han er ren. 1. Joh. 3, 2-3.
skyld og skam hos den ramte familie
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
iBehave Et helligt hjerte
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
På meningsjagt i meningsløsheden! Med Viktor Frankl som tour-guide
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Om Friedrich Nietzsche liv
Den barmhjertige samaritaner
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Lede til Jesus – leve i Ham
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Forventningens glæde.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
237 – Den Gud, der skabte lyset 1, S1
Unge og Religion TOLERANCE
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
MU111_Du, som gi’r os liv og gør os glade 1, S1
167 – Nu ringer alle klokker mod sky 1, S1
Livets Ord April 2018.
Præsentationens transcript:

K.E. Løgstrup 1905-1981

K.E. Løgstrups liv Voksede op i København med sin indre missionske familie Gik meget ind for kristendommen Præst på Fyn fra 1936-1943 1943 professor i teologi 1965 Æresdoktor ved Universitetet i Lund 1977 Æresdoktor ved Universitetet i Marburg

Filosofi ”Livet er sådan skabt, at før der er noget ondt, er der noget godt. Før der er sorg, er der glæde. Før der er død, er der liv. Men der er også død i livet, tilintetgørelse” ” Vi er udleveret til hinanden, derfor har vi også ansvar for hinanden” ” Da Gud skabte livet i Paradiset, lod han havelågen ud til døden og tilintetgørelsen stå åben. Alle mennesker håber, når de mister nogen, de holder af, at de en dag vil få dem tilbage. De håber, at de er i himlen hos Gud, indtil de opstår fra de døde”

Bøger ”vi har ikke selv har skabt vores liv, men fået det som en gave.” Vi ødelægger livets gave, hvis vi tror, at vi kan gøre med den, som det passer os. Det er ligesom forældre, der heller ikke kan gøre med deres børn, som det passer dem. ” Den etiske fordring – Vi er udleveret til hinanden i tillid (efter krigen)