Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

“Forlægget ved den mundtlige prøve er eksaminandens synopsis, som er udarbejdet på baggrund af et problemområde, der er fundet egnet af læreren som eksaminationsgrundlag.
Hvad er behovene i Danmark?
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Historien om Jørgen Finke
© 2012 – Side 1 Mary Fondens Unge Tænketank Temperaturmåling December 2012.
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Børnearbejde lavet af 4. klasse og lærer Stine B
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Net Profitability Guidelines
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
Glad, Tryg og Fri Kurser i psykisk selvforsvar for piger år.
Backoffice præsentation
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
VitaMeal ™ produktion & distribution Lumbadzi, Malawi Tekst og billeder: Marcus Westberg.
Kommunikation / it.
?.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord Juli 2010 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt,
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Verdens 7 underværker….
Hold fast, hold ud eller hold igen
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
Relationer – børn og voksne
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Intern kommunikation PR og presse
Relationer – Omgangstone
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Omgangstone og kollegialitet
H JÆLP TIL A FGHANISTAN Opfordring til velgørenhedsarbejde i provinsen Herat i det nødsramte Afghanistan. På billedet: Zahra og Sayed Olawi samt Arne Hansen.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Himmeriget ligner en skat, der lå skjult i en mark; en mand fandt den, men holdt det skjult, og i sin glæde går han hen og sælger alt, hvad han ejer, og.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Møde med Trygfonden Den 29. august 2011 Danmarks Lungeforening.
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.
Samson Og Dalila.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Stress En folkesygdom?.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
KAN MAN GAMBLE SIT LIV VÆK? - En præsentation om gambling og ludomani Selvmord Arbejdsløshed Skilsmisse Løgn Sygdom Kriminalitet.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Hver en ny dag er bedre end i går,
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Livets Ord April 2018.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Præsentationens transcript:

Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter og Khayelitsha township er det område i Sydafrika der er hårdest ramt. En ud af tre piger voldtages her inden de fylder 21! Og drenge går hellere ikke fri. Aids epidemien har betydet at flere og flere mænd bruger børn til sex for at undgå denne sygdom, og et forfærdeligt rygte går på at sex med et barn under to år kan helbrede. Selv babyer er ikke længere sikre! Nonceba Family Counseling Centre er placeret i Khayelitsha i Cape Town, og startede op i 1998 som en reaktion på de massive tilfælde af seksuel mishandling der finder sted, især seksuel mishandling af børn er steget til epidemiske dimensioner, hvor en ud af tre børn voldtages. Centerets mission er at hjælpe børn der har været udsat for seksuel krænkelse eller voldtægt, give støtte til deres familier og arbejde sammen med lokalsamfundet på at ændre de forhold der leder til denne mishandling. Khayelitsha er den største sorte township i Cape Town, og med over en million mennesker, hvoraf halvdelen af dem er under 18 år, er antallet af børn der har brug for hjælp overvældende.

Learn to Earn, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Som tidligere nævnt er Khayelitsha en sort township i Cape Town, med over en million mennesker. Omkring 30% af populationen er arbejdsløse, hvoraf 60% af disse er under 30 år. Den formelle sektor i Khayelitsha beskæftiger blot ca. 8% af den estimerede arbejdskraft. Den informelle, mikro og overlevelses sektor står for yderligere 46% af beskæftigelsesraten. Learn to Earn startede op i Khayelitsha township I 1989, og er et center der arbejder på at fremme livskvaliteten hos mennesker fra underprivilegerede samfund og hjælpe med genopbygningen af selvrespekt og værdighed hos disse. Centerets arbejde består i at træne arbejdsløse personer i forskellige kvalifikationer fx. syning / udarbejdelse af beklædningsstykker, tømmerarbejde samt grafisk design og basale computer egenskaber så de kan blive selv selverhvervende og uafhængige. Ydermere arbejder centeret på at træne alle studerende i forretnings færdigheder, at læse og skrive samt helt basale livs-færdigheder.

Ansøgning vedr. ”GSE2011 bamse-projekt” Vi har på vores rejse rundt i Sydafrika besøgt Khayelitsha township, og set de hårde og umenneskelige kår mange mennesker lever under. I Khayelitsha besøgte vi bla. Nonceba Councelling Center, der tager sig af børn der har været udsat for seksuel mishandling og voldtægt, og det gjorde et stort indtryk på os, både børnenes forfærdelige historier, men også det engagement og den kærlige støtte som centeret yder til disse børn. Når børnene ankommer til centeret får de hver udleveret en bamse, som bliver deres ven, en del af deres tryghed og en at tale deres forfærdelige historie igennem. Da centeret udelukkende lever af donationer og fundraising, er det svært og dyrt at skaffe disse bamser, og vi (GSE-holdet) fik den ide at her måtte vi kunne hjælpe med at samle penge ind og købe disse bamser til børnene/centeret. Samme sted lidt længere henne af vejen ligger Learn to Earn, der arbejder på at uddanne arbejdsløse mennesker fra Khayelitsha i basale færdigheder såsom fx syning, og en del af de studerende arbejder i centeret med at producerer forskellige beklædningsgenstande og på denne måde tjene penge. Vores ide går ud på at samle penge ind på vores klub-møder og på den årlige konference, for på denne måde at kunne ordre og betale folkene på Learn to Earn til at designe og producerer bamser, der så skal doneres til børnene på Nonceba Councelling Center. Vi ønsker at knytte bånd imellem de to centre, der begge arbejder på at forbedre det lokalsamfund de lever i, og på denne måde sikre vi at arbejdet og pengene bliver brugt i lokalsamfundet frem for produceret og købt i Danmark - den positive cirkel i lokalsamfundet er hermed igangsat! Vi ansøger hermed om penge til vores projekt, og håber meget på jeres velvilje til at hjælpe både børnene på Nonceba og de studerende på Lean to Earn. Med Venlig Hilsen GSE-2011 Birgitte, Henrik, Jens, Hanne, Anders & Rikke