Ingen bliver efterladt - eller gør de ?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Nøgler til menighedens vækst
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
?.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Overvældet af Jesu opstandelse!
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Moderne Kvinder Frøkongen.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Hjælp til at takle troskrisen!. Troskrisens kerne ”Simon, Simon! Satan gjorde krav på jer for at sigte jer som hvede; men jeg bad for dig, for at din.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Kampen mod ondskabens åndemagter, kap.10 (7-12). Daniel 10:1-5 I perserkongen Kyros’ tredje regeringsår blev et ord åbenbaret for Daniel, som havde fået.
Den barmhjertige samaritaner
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Grunde til at jeg elsker dig
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Skatteopkræveren Zakæus
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Josef og hans brødre - I forbindelse med projektet Søskendejalousi.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Hvem er så egentlig min næste?
Nye begyndelser.
”Tror du på julemanden?”
En mand gik fra Jerusalem 1
Præsentationens transcript:

Ingen bliver efterladt - eller gør de ?

” – Vær ikke bange for at række ud til mennesker, som har det svært omkring jer. Men lad være med bare at kaste et reb fyldt med gode råd til de druknende. Hop ned i vandet til dem og vær med dem – også når det er svært.”

Ohana … betyder familie Familie betyder Ingen bliver efterladt !

Lukas 8: 19Da Jesu mor og brødre kom for at møde ham, kunne de ikke komme ind i huset på grund af de mange mennesker. 20»Din mor og dine brødre står udenfor og vil tale med dig,« sagde man til ham. 21Jesus svarede: »Min mor og mine brødre - det er alle dem, der hører Guds ord og handler efter det.«

Jesus åbner op….. byder velkommen… Jesus udvider familiebegrebet… Menigheden skal fungere som en familie.

Efterladt af kirkens folk. Lukas 10:25ff 25En dag kom en jødisk lovlærer for at sætte Jesus på prøve. Han stillede følgende spørgsmål: »Mester, hvad skal jeg gøre for at få evigt liv?« 26»Hvad siger Moses' lov?« svarede Jesus. »Hvad læser du dér?« 27Manden svarede: »Den siger: 'Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og hele din sjæl, med al din styrke og hele dit sind, og du skal elske din næste som dig selv.'« 28»Rigtigt svaret,« sagde Jesus, »gør det - så skal du leve.«29Men manden ville undskylde sig selv og spurgte derfor videre: »Jamen, hvem er så min næste?« 30»Hør nu her!« sagde Jesus. »En mand var på rejse fra Jerusalem til Jeriko og blev overfaldet af røvere. De rev tøjet af ham, tog hans penge, slog ham til jorden og lod ham ligge halvdød i vejkanten. 31Tilfældigvis kom en jø-disk præst forbi. Da han så manden lig-ge der, gik han lige forbi ham. 32En tempeltjener kom samme vej forbi ste-det, hvor manden lå, men han gik også bare videre. 33Men så kom en af de for-agtede samaritanere rejsende forbi; han fik øje på manden i vejkanten og fik medlidenhed med ham. 34Han bøjede sig ned, rensede og behandlede man-dens sår med olie og vin og forbandt dem. Derefter anbragte han manden på sit æsel og førte ham til en kro, hvor han selv plejede ham. 35Dagen efter gav han værten 200 kroner og bad ham tage sig af manden. 'Kommer det til at koste mere, skal jeg nok betale det på tilbage-vejen,' sagde han. 36Hvem af disse tre synes du har handlet som den overfaldnes næste?« 37»Han, der tog sig af ham,« svarede lovlæreren. »Jamen, så gør du det samme som han,« sagde Jesus.

Du kan tjene Gud, så meget du vil og efter alle anordninger og forskrifter, men glemmer du næstekærligheden, har du glemt det aller vigtigste. Jesus anerkender IKKE de traditionelle grænser for, hvor langt næstekærlighed rækker.

ViL du åbne op ? Vil du stå med åbne arme ? Kirkens folk må vende tilbage til manden som ligger såret på vejen til Jeriko. Du og jeg må vende tilbage til dem vi har svigtet. Hvem skal du vende tilbage til ?