July 14 | LEO Pharma research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer ved skift fra Ph.Eur. metode A til metode C/D.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Miniprojekter, efterår 2013 Strategisk ledelse. 1. Fra agil entreprenør til trusted stabil samarbejdspartner Lille Dansk virksomhed som vokser meget.
Katalog over nationale standarder på sundhedsområdet.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Kompetencedokumentation
Game maker.
Ny, offentlig myndighed – Udbetaling Danmark
- En ungdomskultur og dens fremtrædelsesformer
IMK Internet Markkort Af Majbritt Jakobsen.
Arbejdsløs.
Lavet i Visual Basic.NET. Opret en nyt projekt Vi oprettede et Windows Forms Application projekt.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Datakvalitetsstrategi Engrosmodellen
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Hans Jørgen Limborg Arbejdsmiljøkonferencen 2005
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Reduktion AM 2009.
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Gode råd og eksempler på faldgruber
Status for Datakonsistens
Fra regulering til engagement i arbejdsmiljøet
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Foråret er over os og det er tid til et nyhedsbrev fra Solsikken. Vi har opdateret vores.
Sikring af tilgængelighed er en proces!
Erfaringer med og visioner om implementering af Office 365 på Tårnby Gymnasium Nicolai Schaarup.
Kvikskranken Torsdag den 10. september 2009 Internal Market Centre.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Talentinternat modul 3..
IT-Strategi.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Undersøgende. Indkredser situationen: Hvem gjorde hvad, hvor, hvornår, hvordan.? Hvad skete der? Hvem gjorde hvad? Hvad sagde hun? Var alle der? Hvem var.
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Fagdidaktisk kursus i religion
Relationer – børn og voksne
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Reklamer Reklametyper.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Samarbejde, Læring og Projektstyring
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Reduktion AM 2009.
Procesværktøjer.
Status på implementering af EU lovgivning for søer i Østeuropa v. Chefkonsulent Per Knudsen LRØ 8. Januar 2010.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
CSC Proprietary 1/11/2015 3:39:14 AM 008_5849_ER_RED[1] 1 Møde vedr. e-TL test for eksterne interessenter. 11. januar 2007.
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Future Zone, CBIT, RUC Mellemfolkeligt Samvirkes uddannelsesteam februar 2015.
JOBMÅL Tilværelsen bestemmes langt hen ad vejen af tilfældigheder, men mange forhold kan vi kontrollere gennem de beslutninger, vi træffer og de mål, vi.
Mennesker Værdier Resultater Sådan ønsker jeg at være i dialog med mine rådgivere Erik Ravn Schmidt.
Infomøde cand.selv – cand.mentor
Projektopgave Problemstilling.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering3C.1 Design af klasser Specifikation og implementation.
Idoler og arketyper som argument Vi køber produktet, fordi det har symbolværdi Produktets værdier formidles via fortællingen og helten til forbrugeren.
SPRINT 1 EVALUERING. DAGENS PLAN 12:30 lokale – Info (nu) Henrik fortæller om SVN 13:30 gruppe rum - Individuel Evaluering Review Retrospect 14:00.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Gevinstforløb SBSYS – Forandringsteam BKF
Grunddataprogrammets delaftale 1: Ejendomsdataprogrammet
Præsentationens transcript:

July 14 | LEO Pharma research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer ved skift fra Ph.Eur. metode A til metode C/D

July 14 | Slide 2research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Agenda •Målet i 2001 •Planerne/tankerne •Forhindringerne •Status •Fremover •Kommentarer/spørgsmål

July 14 | Slide 3research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Målet i 2001: •Siden 1998 har man på LEO Pharma bestemt indholdet af endotoxiner v.hj.a. gel clot metoden. •Vi har mange forskellige sterile produkter, råvarer til sterile produkter samt vand som analyseres for indhold af endotoxiner. •Målet/drømmen i 2001 var at skifte fra gel clot (pass/fail) metoden til en kvantitativ metode for alle endotoxin bestemmelser på LEO-pharma. •D.v.s. målet var at skifte fra Ph.Eur metode A til Ph.Eur metode C eller D for alle de sterile items, råvarer til sterile produkter og vand.

July 14 | Slide 4research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Planerne/tankerne i 2001 •Elisa reader blev indkøbt •Registreringsafd. blev informeret via CC systemet •Vi så denne ændring som en minor ændring, –idet Ph.Eur. har oplistet mulighederne, metode A, B, C, D, E og F –sammenholdt med at der på de eksterne specifikationer for vores sterile produkter ved endotoxin analysen stod Ph.Eur , uden nogen angivelse af metode. •Vi gik i gang med at kvalificere Elisa readeren, sætte metoder op og validere.

July 14 | Slide 5research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Forhindringerne •Registreringsafd. havde en anden mening om denne ændring. De så ændringen som en major sag, så vi havde mange diskussioner med dem. •På det tidspunkt var reglerne/procedurerne omkring ændringer ikke så indarbejdet i organisationen som den er nu. Der var mange uklarheder i registreringsafdelingen og hos os.

July 14 | Slide 6research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Forhindringerne •En styregruppe (inkl. en ny registreringschef) prioriterer de ændringsforslag der kommer. •Vores ændringssag blev til sidst kategoriseret som en major sag. –Argumentet var at man i den valideringsdokumentation som var indsendt til nogle myndigheder kunne se at det var gel clot metoden der var valideret.

July 14 | Slide 7research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Status •Ændringen ville man ikke søge, idet –vi jo havde en metode der virkede –variationsansøgninger på alle produkter og til alle markeder ville blive en bekostelig affære. •Så fra 2001 og indtil nu har vi kørt gel clot.

July 14 | Slide 8research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Fremover •LEO Pharma har indført et FIT projekt, hvor målet er at få registreringsdokumentation for alle produkter til at være up to date. •Så nu er der muligheder for at få ændret endotoxin metoden igennem det arbejde, sådan at vi får en mere up to date og mere teknologisk metode. •Siden 2001 er der kommet mange andre metoder til at måle endotoxin, bl.a: –Michael Timms metode –Monocyte Activation Test (MAT) som en alternativ test til LAL.

July 14 | Slide 9research based, people driven Registreringsmæssige udfordringer Kommentarer/spørgsmål