Det åndelige landkort i DK  2 ud af 3 danskere tror på Gud  34% tror på reinkarnation  38% på et liv efter døden  2% i kirke på en given søndag (godt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

Husk at lukke døren efter dig!
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Borgernes barrierer for brug af IT
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Tradition og Fornyelse
Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh Kærligheden formidles til msk ved.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
?.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord September 2009.
Hvilken del af spørgsmålet forstod du ikke??
”Kaldet til kærlighed”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Denne diasshow anbefaldes til alle personerne som er dødtrætte at modtage « blomster » Jojo dk.
Denne diasshow anbefales til alle personer som er dødtrætte af at modtage « blomster ».
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Kate-QUIZ-mus.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
stilhed Hvorfor er stilhed så svært at have med at gøre?
Objektivitet findes ikke...mennesker gør. De næste 35 minutter... Baggrund Erfaringer….historier fra det virkelige liv Anbefalinger til jer.
Nye højder Mod Drømmen om fremtidens frikirke i Danmark Alene – eller en del af det større fællesskab?
Bekymring tager livet af os! GIV DIG FRI. DEN FATTIGE ENKE Jesus satte sig over for tempelblokken og så på, hvordan folkeskaren lagde penge i blokken.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Rigshospitalets Kirkes gæstebog
10 roser til dig.
Workshop Motivation og fokus på målet
Materiale fra Billeder fra
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Den barmhjertige samaritaner
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Infomøde cand.selv – cand.mentor
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Sammenligningsspejle
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
595 – Din rigssag, Jesus, være skal 1, S1 Din rigssag, Jesus, være skal min største herlighed. Tak, at jeg også fik dit kald til her at være med! Uværdig.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
Tror du på løgnen eller sandheden?
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Guds arvinger og Kristi medarvinger
Kirken og samfundet omkring os.
Hvilken historie ønsker du at være en del af?
Nåde! Jeg råber Gud. Befri mig fra frygten nu.
At tro, det er at lægge sig ned ved korsets fod og begge arme strække
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Præsentationens transcript:

Det åndelige landkort i DK  2 ud af 3 danskere tror på Gud  34% tror på reinkarnation  38% på et liv efter døden  2% i kirke på en given søndag (godt ¼ af disse i frikirke)  75% af danskerne går næsten aldrig eller aldrig i kirke

Undersøgelse på sidste års lederkonference  59% af kirkerne i frikirkenet har arrangementer, der særligt henvender sig til søgende mennesker  40% kobler en nykristen sammen med en mere erfaren kristen  79% prædiker om discipelskab  Taler vi mere om discipelskab, end vi praktiserer det?

De nytilkomnes perspektiv I Hvad fremmer discipelskab?  Plads til den åndelige rejse. Typisk omvendelse varer 1-3 år  Et inkluderende og engagerende fællesskab  En åndelig atmosfære med plads til personlige oplevelser af Gud

De nytilkomnes perspektiv II Hvad hæmmer discipelskab?  En følelse af sekterisme og at der ikke er plads til, at jeg kan stille mine spørgsmål  Et selvoptaget fællesskab. Manglende mulighed for at engagere sig  Manglende åndelighed eller ubalanceret åndelighed  Følelsen af at være et objekt frem for en person, andre er oprigtigt interesseret i

Teologiske udfordringer  Omvendelse som rejse vs. omvendelse som event  Hvad indebærer det at gøre en anden til en discipel af Jesus? Målsætning og proces.  Spænding mellem synet på kirken som omsorgsgivende for de troende eller som missionalt fællesskab, sendt til de søgende

Sociologiske udfordringer  Hvordan skaber vi nære fællesskaber i fragmenteret samfund med mange singler?  Hvordan håndterer vi frygten for sekterisme?

Spørgsmål  Har din kirke ’fat’ i folk fra de 75% af danskerne uden kirkebaggrund?  Hvad er dit billede af, hvad det indebærer at gøre et andet menneske til en discipel af Jesus?  Hvad er – for dig at se - din kirkes største udfordring i at blive et disciplende fællesskab?  Hvad er de næste skridt, I kan tage, for at overvinde disse udfordringer?