Grundlag for funktionskrav prEN 12899-6Danske regler Test som resulterer i én R A værdi for en kombination af  og  *) Personbil Vejtavle i 2,5 m højde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetencedokumentation
Advertisements

Mere potentiale – mindre fare En mulig opgave? Pia Gjellerup Centerleder.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Amalie og bedstefar bygger legehus
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Det svære liv i en sportstaske
Reduktion AM 2009.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra CPD til CPR Dancert Anders Elbek 5 september 2012.
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Fart, distance, vind & strøm Navigation 2: Stedbestemmelse
Lektion 6 - Tid, fart og distance
Folkeskole-reformen August 2014.
Moderne genteknologi Celler som fabrikker.
Belysning René Brodersen.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen,
Merlivs seminar 27. August 2008
Anvendt Statistik Lektion 4
Munke og kloster.
Grundbegreb + Priselasticitet
Irak.
Undersøgelse af lærernes behov for faste arbejdspladser på Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen København Nord.
Felter og nøgle-felter (databaser, del 6)
Denne serie (nr. 1 af 3) indeholder lange stræk af forskellige typer: -Langstræk -Vejvalgsstræk -Grovorienteringsstræk -Transportstræk Jeg har ikke taget.
Virksomheder - definition
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
PrEN Funktion af retroreflekterende vejtavlematerialer Skulle skabe et fælles grundlag for funktionskrav til retroreflekterende vejtavler, men.
Typerne 3, 4 og 5 TypeAfstandsklasseIndfaldsvinkelNominel luminans 3Kort 30° *) 3 cd/m2 4Middel30° 5 cd/m2 5Lang15°10 cd/m2 *) Med mulighed for 40° i rundkørsler.
Konkurrence forhold og tilgængelige refleksfolier.
Den traditionelle opfattelse af retrorefleksion En bilist på vej mod en retroreflekterende vejtavle Belysningen fra en af lygterne reflekteres tilbage.
Påføring af budskaber og påvirkning af egenskaber Budskaber kan påføres ved serigrafi, overlay eller UV print.
Validering af data (Access, del 7)
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Statistik Lektion 5 Log-lineære modeller.
3.2 Organisationsprincipper
Reduktion AM 2009.
Pokemon Heartgold og Soulsilver. Lavet af Kristian Jacobsen Kasper Lehbert Abildgaard Mads Galsgaard Frederiksen.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige,
Læring og viden Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
Læseindeks Under gode forhold med hensyn til luminans og kontrast kan normalsynede personer skelne detaljer på 1 bueminut UMTRI 2001 Man skal kunne skelne.
Innovationstyper & Innovationsrader
Retroreflekterende folier og vejtavleluminans. R A værdier af EG folie NOTE: Dette er 3M EG folie, der er forskelle mellem fabrikater.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.
Vurdering af vejtavlers luminans UMTRI 2001 Derefter findes vejtavlens luminans som belysningsstyrken ganget med vejtavlens retrorefleksion Belysningsstyrken.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Kapitel 3 Retssystemer.
Historik: Grundlagt 1948 Produceret tomater siden 1976 Leverer til GASA indtil 1980 Starter levering til Nordgrønt, men fra 1985 leverer vi direkte.
Testmetoder Der er to muligheder: a.at benytte folieleverandørens dokumentation (klasse RA1, RA2 og én eller flere af tabeller i ETA’ere) b.at kræve anvendelse.
Handel med korn mellem landmænd
Hvorfor er retrorefleksion nyttig ? Almindelig refleksion svarer til et R A på maksimalt cirka 0,3 Retrorefleksion kan være over 1000 gange kraftigere,
Lektion 3. Tekstens byggeklodser Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Tekstens byggeklodser.
Tekstens byggeklodser
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er.
Uffes Udlejningsservice.  A. Lumbye, 2004 & E. Ernst 2005Introducerende objektorienteret programmeringmodellering Uffes Udlejningsservice Uffe Ellehammer.
Howeni Eurosafe A/S | Howeni Standard | Rødager Allé | DK-2610 Rødovre | Telefon Euro H Plus serien er en af markedet største, hvor.
Ophævelsen af slavehandlen
Typiske ulykkessituationer
Typiske ulykkessituationer
Plangeometri Vinkel mellem vektorer Projektion af vektor på vektor
Præsentationens transcript:

Grundlag for funktionskrav prEN Danske regler Test som resulterer i én R A værdi for en kombination af  og  *) Personbil Vejtavle i 2,5 m højde over vejen og 5 m til højre Nærlys som UMTRI 2003Nærlys som CEN 1997 *) Principperne er de samme, men testen i prEN er bedre og mere praktisk og bør nok indføres i danske regler

Grundlag for funktionskrav Nærlys som UMTRI 2003 resulterer i lavere luminanser end nærlys som CEN 1997

Metoder for funktionskrav prEN Danske regler Luminansen opretholdes for en af serie afstande, hvor en afstand er udtrykt ved en værdi af observationsvinklen  for hvilken en luminans på 1 cd/m 2 svarer til en grundværdi af R A Luminansen opretholdes ud til givne værdier af  Mange kombinationer af  og  Tre kombinationer af  og  Mange niveauer for retrorefleksionÉt niveau i hver kombination

Men der er forskel på grundværdierne Grundværdierne i prEN er cirka dobbelt så høje som i danske regler Forholdet er for så vidt lige- gyldigt, da det drejer sig om niveauet for retrorefleksion og Ikke hvilken luminans man tilskriver et niveau Dette skyldes forudsætnin- gerne om nærlyset Men det er selvfølgeligt vigtigt at tage stilling til nærlyset da det afgør den reelle funktion

Metoder for funktionskrav - afstande Grundværdierne findes ved et udvalg af 

Metoder for funktionskrav - afstande Lang, middel og kort afstand udtrykkes ved underudvalg af  Der er nogle enkelte forskelle, hvor de danske regler nok kan tilpasses prEN

Metoder for funktionskrav prEN Danske regler Luminansen opretholdes for en af serie afstande, hvor en afstand er udtrykt ved en værdi af observationsvinklen  for hvilken en luminans på 1 cd/m 2 svarer til en grundværdi af R A Luminansen opretholdes ud til givne værdier af indfaldvinklen  Mange kombinationer af  og  Tre kombinationer af  og  Mange niveauer for retrorefleksionÉt niveau i hver kombination

Metoder for funktionskrav prEN Danske regler Luminansen opretholdes for en af serie afstande, hvor en afstand er udtrykt ved en værdi af observationsvinklen  for hvilken en luminans på 1 cd/m 2 svarer til en grundværdi af R A Luminansen opretholdes ud til givne værdier af indfaldvinklen  Mange kombinationer af  og  Tre kombinationer af  og  Mange niveauer for retrorefleksionÉt niveau i hver kombination

Metoder for funktionskrav – kombinationer af  og  Anvendelses- klasse Afstands- klasse Indfalds- vinkel A11 Lang 5º A1215º A1330º A21 Middel 5º A2215º A2330º A2440º A31 Kort 5º A3215º A3330º A3440º prEN ; 11 klasser

Metoder for funktionskrav – kombinationer af  og  TypeAfstands- klasse Indfalds- vinkel 3Kort30° *) 4Middel30° 5Lang15° *) Med mulighed for 40° i rundkørsler med mere Danske regler, 3 typer

Metoder for funktionskrav prEN Danske regler Luminansen opretholdes for en af serie afstande, hvor en afstand er udtrykt ved en værdi af observationsvinklen  for hvilken en luminans på 1 cd/m 2 svarer til en grundværdi af R A Luminansen opretholdes ud til givne værdier af indfaldvinklen  Mange kombinationer af  og  Tre kombinationer af  og  Mange niveauer for retrorefleksionÉt niveau i hver kombination

Metoder for funktionskrav – niveauer for retrorefleksion prEN Klasse for retrorefleksion Niveau P11,4 P22,0 P32,8 P44,0 P55,6 P68,0 P711,3 P816,0 Danske regler TypeNiveau

Metoder for funktionskrav – antal muligheder prEN :Danske regler: 11  8 = 88 3 (eller 4) Kritikken mod prEN har især været rettet mod antallet af muligheder Det var naturligvis meningen at hvert land skulle udskille de typisk tre eller fire muligheder, der er brug for i det pågældende land Det havde vi allerede forberedt i Danmark på to grundlag: - direkte oversættelse - oversættelse under hensyn til hvilke refleksfolier på markedet der kunne bruges til opretholdelse af luminansbalance Det er ikke længere relevant, fordi prEN blev nedstemt