Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Breve og mails mvni-selandia.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Kommunikationskursus - Erhverv
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Det svære liv i en sportstaske
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
GENERALFORSAMLING 30. MARTS Afstemningsresultater De elektroniske stemmedimser blev brugt flittigt under Kreds Øst’s generalforsamling. Her kan.
Forbrugerrådet, Settlementet og KFUM’s Sociale Arbejde byder velkommen til konferencen Overgældssætning udfordringer og løsninger •
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
SSQ12-C SSQ12-C Instruktioner De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
1 Formandens rolle - I bestyrelsen. 2 • Hold øje med trivslen –Inddrag medlemmer, der ikke siger meget –Få nye medlemmer godt ind i gruppen, besøg evt.
Kommunikation Dit budskab består af: 7% ord 38 % toneleje
Alder Navn Dato SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger ét høreapparat (højre øre) Jeg bruger to høreapparater (begge.
Hvor der er fokus på klimaet.
Selvopfattelse.. STIGMA
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Tradition og Fornyelse
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Verdens 7 underværker….
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Hold fast, hold ud eller hold igen
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Omgangstone og kollegialitet
Vejlederens kommunikation
»En mand havde to sønner
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
10 roser til dig.
Læse/studiegrupper.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Ungeguide.
At tale om sexualitet.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Uafhængige LifeWave Distributører
Uddannelse for udviklingshæmmede
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Fra anledning til udvikling
Præsentationens transcript:

Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –

Præsentation  Ane Schneidermann, 54 år  Opvokset og bosat i København  Opvokset med normal hørelse, omend lidt ”bøvl” fra skolealderen, især i diskanten  Hørelsen blev dårligere og dårligere, fra jeg var i 30’erne, og jeg fik høreapparater, da jeg var 47  Har i dag en middelsvær hørenedsættelse, bruger høreapparater på begge ører, bruger MyPilot på arbejde og hjemme samt Telcom (FM-forbindelse) hjemme (telefon, dørklokke og TV)  Er uddannet pædagog og har arbejdet som souschef & leder  Er foreløbigt tidsbegrænset projektansat i Høreforeningen i fleksjob, 20 t. om ugen

Baggrund for Projekt Netværk  Joan og jeg mødtes til en temadag for erhvervsaktive hørehæmmede  Vi havde et fælles behov for kontakt/sparring/spejling med ligestillede erhvervsaktive  Vi sendte en til de øvrige deltagere i temadagen med tilbud/forespørgsel om at deltage i en netværksgruppe  Vi fik rigtig mange positive svar  Vi oprettede vores egen og derefter andre netværksgrupper  Flere og flere henvendte sig om at komme med i en gruppe  Til sidst havde vi så meget arbejde, at vi søgte fonde om penge til at køre projektet som fuldtidsarbejde - forgæves  Høreforeningen var begejstret for projektet, og overgik projektet til foreningen, hvor Joan og jeg blev ansat som koordinatorer

Hvordan kommer man med i en gruppe  Ane sammensætter grupperne på Sjælland & øerne, Joan sammensætter grupperne på Fyn & i Jylland  2 betingelser for at komme med i en gruppe: at du har , og at du er medlem af Høreforeningen  Enten sender du selv en mail med ønske om en gruppe, eller vi skriver ud til nogle af Høreforeningens medlemmer i det område, hvor vi er ved at oprette netværksgrupper  Vi matcher deltagerne i grupper på baggrund af bl.a. geografi, alder, interesser mm., men især personlighed – nogle gange finder vi hurtigt nogen, andre gange tager det længere tid  Vi sender en kort anonym beskrivelse til dig af dem, vi tror du kunne have glæde af at komme i gruppe med  Du svarer ja eller nej til at mødes med dem, vi har foreslået

Hvordan startes grupperne  Når den endelige gruppesammensætning er fundet aftales gruppens første møde  Ane eller Joan deltager i det første møde  Efter første møde mailer hver deltager tilsagn eller fravalg af gruppen til Ane eller Joan  Derefter er gruppen ”selvkørende” – men er altid meget velkommen til at maile til os  De fleste grupper mødes ca. hver 2. måned på skift hos hinanden  Gruppen kan udvides, hvis medlemmerne ønsker det  Vi forsøger at følge op på gruppen jævnligt, og vi hører meget gerne fra gruppen

Deltagerudbytte Nogle resultater fra spørgeskemaundersøgelsen i foråret 2008:  Mere end 80 % af deltagerne er stadig med i deres oprindelige gruppe  80 % svarer, at de nødigt melder afbud til gruppens møder, og at gruppen opfylder deres forventninger  85 % har udbytte af gruppen mht.: •viden om og erkendelse og accept af egne lyd- og høreproblemer •aftabuisering af lyd- og høreproblemer •håndtering af lyd- og høreproblemer i privatlivet, arbejdslivet mv. •viden om støttemuligheder, rettigheder og hjælpemidler

Citater fra 1 års rapport: ”Det er skønt, I virkelig gør en indsats for at få folk til at matche, for det er det der er afgørende for at grupperne fungerer” Deltager i netværksgruppe ”Netværksgrupperne kan i bedste fald være med til at man føler sig som aktivt handlende i forhold til sit hørehandikap i stedet for at være et passivt offer” Deltager i netværksgruppe ” …. jeg får rigtig meget ud af at møde nogen, som VED og FORSTÅR, hvad jeg taler om og oplever. Det er guld værd” Deltager i netværksgruppe ”Netværk kan give styrke til at klare de høremæssige udfordringer jobmæssigt” Specialkonsulent

 Tak fordi I lagde ører til  Spørgsmål? Inspirationsdag for erhvervsaktive, 22. august 2009, Hvidovre

Hvor henvender jeg mig, hvis jeg gerne vil med i en netværksgruppe? Ansvarlig for grupperne øst for Storebælt Ane Schneidermann: Hjemmeside: Se også netværkspjecen